PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #112

6 januari 2019

Het eerste weekoverzicht van 2019 is een feit! Een gelukkig nieuwjaar aan alle lieve lezers die vandaag voor het eerst dit jaar komen lezen. Ook aan alle anderen trouwens. Dat het een heerlijk, gezond en mooi 2019 mag worden. Het weekoverzicht beslaat trouwens zo’n beetje twee weken, omdat ik vorige week twee keer een jaaroverzicht heb gepost. Hierbij dus het overzicht van de laatste week van 2018 en de eerste van 2019!

Op de bovenste foto zie je ons naar het lokale winkelcentrumpje wandelen. Lise mocht op haar fiets en vond dat helemaal leuk. We gingen een paar laatste inkopen doen voor kerstavond. Mijn broertje, tante en ouders kwamen toen bij ons eten. Daarna moest ik er snel vandoor, want met mijn koor zong ik maar liefst twee kerstmissen. Met aansluitend een ‘kerstontbijt’ tot diep in de nacht… Een goed begin van kerst zullen we maar zeggen!

Eerste Kerstdag kon ik gelukkig wat uitslapen, want we hoefden pas ’s middags bij de familie van M aan te schuiven. Onder de boom lag zoals elk jaar een enorme stapel cadeautjes en tussen het uitpakken door kwamen lekkere hapjes voorbij. Erg gezellig! Lise en ik hadden matchende outfits aan en dat moest natuurlijk even worden vastgelegd. Vind ze zo leuk!

Helemaal blij was ze met haar cadeaus. Lise kreeg onder andere het spel Labyrinth. En heeft al bewezen er goed in te zijn!

Tweede kerstdag was het bij mijn ouders te doen. Zoals elk jaar bereiden we samen met mijn broertje en schoonzus het kerstdiner. Lise wilde ook graag helpen, kreeg van oma een schort en vond in de speelkeuken een koksmuts. Wat hadden we een lol 🙂 Mijn vader maakte garnalencocktail als voorgerecht. We maakten een tussengerecht van coquilles en zeekraal. En het hoofdgerecht bestond uit langzaam gegaard vlees met daarbij twee verschillende groentegerechten en pommes duchesse.

M en ik bedachten het dessert. Tarte tatin van gekarameliseerde appel met een bretonse ‘zandbodem’. Het was even spannend of het allemaal goed zou komen (vooral het deeg van de bodem bleek veel te plakkerig toen we het probeerden uit te rollen), maar het eindresultaat was perfect en vooral enorm lekker.

Een lesje Bodypump kon ik wel gebruiken op ‘derde kerstdag’. Veel mensen vierden vakantie, want we stonden maar met een paar man in de zaal, maar ik vond het heerlijk!

De vakantie was er ook voor quality time met de kinderen. En vooral met Lise, omdat die natuurlijk lekker twee weken vrij was van school. Ik ging met haar naar de film van Buurman & Buurman. Zo gezellig!

Na de film gingen we nog even de stad in voor een tosti en een kleine shopsessie. Lise is twee toffe jurken rijker en ik scoorde wat kerstdecoratie in de sale bij De Bijenkorf.

Quinn geniet er echt van dat Lise meer thuis is. Toen ik even niet oplette stonden ze opeens met elkaar te knuffelen! Zo gaat het trouwens niet altijd hoor, maar meestal kunnen ze gelukkig goed met elkaar door één deur. Laten we hopen dat dat zo blijft.

Op oudjaarsdag liep ik met de kinderen naar de oliebollenkraam voor wat later bleek iets teveel oliebollen. En ze waren ook nog eens een tikje flauw van smaak. Volgens mij ontbrak er een ingrediënt in het beslag (zout?). Maar goed, ze smaakten alsnog best goed en omdat we er toch meer dan genoeg hadden, pakten Lise en ik er ’s middags alvast eentje.

We vierden oud & nieuw bij vrienden en vroeg op de avond hadden we sterretjes voor de kinderen.

We kregen de kinderen iets moeilijker naar bed dan gehoopt, maar om half elf lagen ze dan toch echt alle vier te slapen. En om twaalf uur was het natuurlijk tijd voor champagne! Happy new year! Lise waren we trouwens in eerste instantie wel van plan wakker te maken, maar omdat ze net sliep en niet wakker werd toen M haar voorzichtig (heel voorzichtig) probeerde wakker te maken, hebben we haar toch maar laten slapen. Achteraf gezien vond ze dat niet bepaald leuk en had ik er wel een beetje spijt van, maar ze was eerder op de avond al zo bang van het vuurwerk en de harde knallen dat ik toch denk dat dit voor haar het beste is geweest. Hoe we het volgend jaar gaan doen zien we dan wel weer.

Op Nieuwjaarsdag bezochten we familie en kwamen we bij van die toch wel zware nacht. M was 2 januari gelukkig nog een extra dagje vrij. Dat besteedden we heel nuttig door het huis eens flink op te ruimen. Er is een hoop speelgoed en kinderkleding uitgezocht. Het was mijn doel om met een opgeruimde werkkamer het nieuwe jaar in te gaan en dat hebben we op een paar kratten kleding na, voor elkaar gekregen.

Donderdag moest M weer aan het werk en ging ik een ochtend werken bij Werktuin040. Lise was helemaal blij dat zij dit keer ook weer mee mocht en heeft zich er prima vermaakt. Quinn ook trouwens, al hoorde ik hem zo nu en dan wel vragen waar mama was.

Vrijdag was de laatste officiële dag van de kerstvakantie en was ik lekker vrij met de kinderen. We gingen spelen in de speelschuur van de Brandevoortse Hoeve. Dat is altijd een succes en hoewel ik verwachtte dat het mega druk zou zijn, viel me dat eigenlijk nog best mee! Tussen het spelen door genoot Quinn van een appeltje.

Toen Quinn lag te slapen zei Lise dat ze graag wilde vingerverven. Tja, waarom niet? Ze genoot zo van het kliederen. Ik had van tevoren gezegd dat ze mocht verven zolang Quinn sliep. Toen hij wakker werd en ik naar boven ging om hem te verschonen, ruimde Lise al haar verfspullen op, legde de natte tekening op het aanrecht en waste haar handen. Zo zelfstandig en zo lief! Ik kon aan de verfsporen wel precies zien waar ze was geweest, haha.

Kijk dit dan… Ze kijken graag televisie. Soms vind ik dat vervelend, maar af en toe komt het ook wel goed uit. Bijvoorbeeld als ik eten moet koken of speelgoed wil opruimen. Het is alleen wel altijd een uitdaging om iets te vinden dat ze allebei de moeite waard vinden om naar te kijken. De smaken lopen vaak nogal uiteen.

Vrijdagavond had ik een date met een vriendin. We aten een lekkere burger bij Plein4 en gingen daarna naar de film All You Need Is Love. Een heerlijke wegkijk chickflick. Daarna deden we nog snel een drankje, kletsen bij en toen was het tijd om weer naar huis te gaan. Dit soort avondjes heb ik soms echt even nodig.

En toen was het weekend! We hadden kaartjes voor DippieDoe, hier vlakbij in Best, en besloten dat maar eens te gaan ontdekken. Ik zelf vond de prijs-kwaliteit verhouding wat tegenvallen. Het buitengedeelte ging pas in de middag open en het was vanwege de regen en kou niet zo fijn om daar heel lang rond te lopen. Gelukkig was er binnen wel genoeg te doen en had met name Lise het erg naar haar zin. De grote glijbaan vond ze eigenlijk wat spannend, maar toen ze eenmaal één keer met M omlaag gegleden was, wilde ze niet anders meer.

En nu is de vakantie bijna ten einde en begint morgen het ‘normale leven’ weer. Hoewel we enorm genoten hebben van de feestdagen en de quality time als gezin, moet ik zeggen dat we ook wel weer toe zijn aan wat meer ritme.

Hebben jullie veel leuke dingen gedaan rondom de feestdagen?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.