PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #111

23 december 2018

Voelen jullie ook aan alles dat het bijna kerst is? Onze week stond al volop in het teken van de feestdagen. Of eigenlijk feest in algemene zin, want ik mocht mijn diploma in ontvangst nemen! Ook de laatste schoolweek van Lise was feestelijk, maar een tikje chaotisch. Aan de voorbereiding lag het niet, want vorige week zondag was een heerlijk relaxed dagje. M moest op pad, terwijl ik met de kinderen thuis bleef. Ik schoof de salontafel aan de kant zodat ze lekker veel ruimte hadden om met de Dulpo te spelen.

Maandagavond waren mijn broertje en ik op uitnodiging van het Parktheater in Eindhoven aanwezig bij Met de fles op tafel. Ik schreef er al een uitgebreid verslag van, maar we hadden een topavond!

Maar liefst vijf verschillende speciaalbieren mochten we proeven. Met daarbij een passend gerechtje. Ondertussen kregen we uitleg over de verschillende bieren.

Quinn kan zich ontzettend goed zelf vermaken. Sowieso veel beter dan zijn zus op die leeftijd. Ik kan er dan gerust van een afstandje naar gaan zitten kijken. Nu hij zoveel praat komen er de meest schattige woordjes en woordcombinaties voorbij. Zorgzaam als hij is geeft hij Lise’s pop even eten terwijl zij op school zit.

Deze Little People kerststal hebben we al een aantal jaar en is nog steeds een grote hit. Dit jaar is ook Quinn helemaal fan van de poppetjes en de engel die ‘Stille Nacht’ laat spelen als je haar op het dak zet.

Totaal zonder schaamte poseer ik tegenwoordig op random plaatsen. Zoals hier voor het gebouw van Hogeschool NTI. Voor mij trouwens helemaal niet zo random, want ik ben hier voor een heel belangrijk moment: de diploma-uitreiking!

Er stonden gebakjes en ik vond dat ik die wel eentje verdiend had. Eigenlijk wel meer dan één, maar ik heb me ingehouden.

In een zaaltje kregen ik gok zo’n vijftien studenten hun diploma uitgereikt. Iedereen moest een kaartje trekken met daarop twee vragen over de studie of iets wat daarmee te maken heeft. Er waren geen afstudeerbegeleiders of vakdocenten aanwezig, dus er kon geen persoonlijk praatje worden gehouden zoals je dat bij het regulier onderwijs meestal wel hebt. Maar ik vond dit een goede oplossing. Je kwam zo toch van elke student wat te weten. We gingen naar huis met een mooie roos en natuurlijk het diploma. M en ik zijn Leiden nog even in geweest en hebben er een kerstcadeautje voor mij gekocht en zijn daarna heerlijk gaan eten bij een Argentijns restaurant. Een mooie feestelijke afsluiting van een belangrijke periode in mijn leven!

Deze week vielen, gelukkig ruim op tijd voor kerst, onze kerstkaarten op de mat. En wat ben ik er blij mee! Ik ontwierp ze bij Hipdesign en ben erg te spreken over de drukkwaliteit en het mooie papier! We kregen enorm veel leuke reacties op onze kerstkaart. De foto’s maakten we trouwens bij Charlotte thuis. Vooral Quinn had niet zoveel zin om stil te zitten, maar gelukkig bleek toch één foto goed gelukt!

De foto’s die de voorkant niet haalden gebruikte ik gewoon voor de binnenkant van de kaart.

Donderdagavond had Lise kerstdiner op school. Ze keek er al heel lang naar uit en toen het eindelijk zover was stond ze nog net niet te stuiteren. Samen maakten we kaarsjes van een schijfje komkommer, blokje kaas en zilveruitje, naar aanleiding van dit artikel over feestelijke kersthapjes voor kinderen.

De postbode stond met een nieuwe Goodiebox aan de deur. Ik laat jullie in mijn stories zien wat er deze maand in zit. Het thema van deze maand is: REFLECTION. En dat staat niet zozeer voor reflectie op het afgelopen jaar, maar vooral op je dagelijkse bezigheden. De box zelf ziet er in elk geval al prachtig uit met een shiny gouden effect en prachtig groene kleur.

En gisteren brachten we door in Toverland. Daar zijn de Magische Winterweken van start gegaan. Je kunt er genieten van de gezellige kerstsfeer, glühwein drinken, marshmallows roosteren boven het vuur en natuurlijk genieten van alle attracties en twee shows.

Lise wilde alleen op de foto met Toos en Morrel als ik meeging. Daar doen we dan natuurlijk niet moeilijk over…

En ik ging voor het eerst in de ‘Booster Bike’, een achtbaan waarbij je niet gewoon op een stoeltje zit, maar op een mini motor! Er zit ook geen helling in, maar je wordt met grote snelheid afgeschoten. Heel gaaf! Zie je me hier zwaaien op rij drie?

Maar het aller- allerleukst waren toch wel de attracties waar ook de kinderen in konden. Hier zitten we gezellig met z’n drietjes in de draaimolen. En zijn blik doet misschien anders vermoeden, maar ook Quinn genoot er enorm van. ‘Molen leuk!’, zei hij na afloop.

Met vandaag een kraamvisite, wat uurtjes werk en kerstinkopen op de agenda kan ik deze zondag niet bepaald ‘rustig’ noemen. Maar vanaf maandag doe ook ik het een paar dagen wat rustiger aan. Even lekker genieten met familie. Daar kijk ik zo naar uit!

Ben jij ook nog druk met de voorbereidingen voor kerst of ben je er al helemaal klaar voor?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.