PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #110

16 december 2018

Van mij mag de kerstvakantie wel beginnen. Dat geldt trouwens ook voor Lise. Niet dat ze school niet leuk vindt, in tegendeel. Maar ik merk dat ze moe is en dat ze twee weken niets ‘moeten’ gewoon even nodig heeft. We gaan leuke dingen doen, een beetje thuis aanrommelen en tussendoor zal ik toch ook wat werk moeten zien te verzetten. Om te voorkomen dat ik dat moet doen waar de kinderen bij zijn hoop ik dat de opa’s en oma’s wat bij kunnen springen met oppassen, aangezien de gastouder ook twee weken op vakantie is. Maar dat komt goed! Onze kerstboom staat inmiddels en Lise heeft haar eigen boompje opgetuigd. In zowel de voor- als achtertuin hebben we een boompje versierd met lampjes en op het raam hebben we samen een mooie raamtekening gemaakt. 

Onze zondag was vorige week heerlijk rustig. Zoals je ziet scheen het zonnetje en daar maakte ik gebruik van door snel even wat foto’s te maken voor mijn blog. In deze tijd van het jaar is het een uitdaging om voldoende licht te hebben om goede foto’s te maken. Dus als het zonnetje dan even schijnt moet je je kans pakken. Lise speelt hier trouwens met het 3 in 1 magisch tekenbord van VTech. Ik vind het heerlijk om te zien hoe ze zo lekker bezig kan zijn met tekenen.

In bad gaan is echt een feestje tegenwoordig. Quinn vindt het leuk om Lise te ‘wassen’. Zolang het met beleid gaat vindt ook zij het wel leuk, maar meestal is zij het toch die het na een poosje wel gezien heeft. Tot ergernis van haar broertje natuurlijk. Quinn zit nog in een badstoeltje, dus kan niet zelf van plaats verwisselen. Dat leidt nog weleens tot frustratie. Maar meestal hebben ze vooral veel lol zo samen in bad. En het is ideaal dat beide kinderen tegelijk schoon gewassen zijn.

Na het avondritueel plof ik meestal uitgeput op de bank. Deze tijd van het jaar heb ik altijd wat minder energie dan normaal (of ik ben stiekem ook gewoon toe aan vakantie). Maar met Bridget Jones op Netflix was dat bankhangen absoluut geen straf. Ook Heel Holland Bakt is weer begonnen trouwens. Vanaf nu weer een aantal weken vaste prik op de zondagavond!

Toen bij IKEA alle kerstbomen binnen twee dagen compleet uitverkocht waren, raakte ik lichtelijk in de kerst(boom)stress. Maar een alternatief was snel gevonden en daarom reed ik maandagavond met Lise naar de bouwmarkt. Waar we de grootste boom kochten die ik in m’n eentje (net!) kon dragen. Om het feest compleet te maken namen we ook maar meteen een zak oliebollen mee naar huis.

Dinsdagavond was ik samen met Charlotte bij de pre-opening van Sugo Pizza in Eindhoven. We mochten de pizza’s proeven en waren allebei aangenaam verrast. Sowieso was het gezellig om elkaar weer te zien en nu eens zonder kinderen zodat we uitgebreid de tijd hadden om bij te kletsen.

Opa en oma kwamen woensdag oppassen en hadden een wel heel leuke verrassing bij zich voor Lise. Deze enorme adventskalender van Kinder zit vol met chocolade en verrassingen. Gelukkig mag ik af en toe ook een chocolaatje mee snoepen.

Lise had een speeldate met haar beste maatje. Zo heerlijk om te zien hoe het spelen bij hen ‘vanzelf’ gaat. Dat wil trouwens niet zeggen dat ze het altijd eens zijn over waar mee gespeeld wordt, maar als ze eenmaal ergens mee bezig zijn heb je er geen kind aan. Hoewel… toen er doktertje gespeeld werd moest ik als zieke op de bank liggen. Maar dat deed ik met plezier want er werd heel goed voor me gezorgd! Toen het zomer was dacht ik weleens hoe doe ik dat straks als het te koud is om buiten te spelen? Maar gelukkig blijkt dat de kinderen zich binnen meer dan prima kunnen vermaken.

Samenwerking

Jaaa, mijn kerstkaarten kwamen binnen! Bij Hipdesign mocht ik een mooie kaart ontwerpen. Ik laat jullie nog heel even in spanning voor wat betreft het eindresultaat, want de kaarten zijn afgelopen vrijdag pas op de post gedaan en ik vind het wel zo leuk als de mensen die een kaartje krijgen hem voor het eerst zien als hij op de mat valt. Even een weekje geduld dus!

Als de week normaal loopt plan ik op vrijdag mijn vrije dag. Die besteedde ik dit keer door ’s ochtends met Quinn naar het centrum te gaan. Mijn moeder sloot ook aan en met z’n drieën hielden we een korte shopsessie. We kochten een kerstoutfit voor Quinn, een nieuwe muts en wat kerstballen voor in onze grote boom. Tot slot lunchten we bij HEMA. Het was zo gezellig! Quinn heeft er niet altijd even veel zin in om zo lang in de wagen te moeten zitten, maar dit keer vond hij het meer dan prima. En tijdens de lunch zat hij uitgebreid te sjansen met mensen aan omringende tafels. Dat zijn tosti wel erg hard gebakken was leek hem ook al niet te storen. Echt een ochtend om in te lijsten hoor!

En inclusief nieuwe muts stonden we even later op de bus te wachten. Op zich is het goed te lopen van het centrum naar huis, maar met de kou vond ik de bus toch een aantrekkelijkere optie.

En toen ik dit meisje uit school had gehaald was het knuffeltijd! Ik maakte nog een extra tekening op het raam en zij tekende ook niet wat bij die van haar. Daarna keken we de film Minoes op Netflix. Fijne afsluiter van de werkweek en begin van het weekend!

Gistermiddag hebben we de kinderen bij mijn ouders gebracht. ’s Avonds stond namelijk een gourmetavondje met vrienden op de planning. Vandaag halen we ze weer op en hebben we niets bijzonders op de planning staan. Op naar de laatste schoolweek voor de vakantie. Lise kijkt al erg uit naar het kerstontbijt aanstaande donderdag en vrijdag is ze lekker vroeg uit en kan de kerstvakantie beginnen.

Hoe ziet jullie weekend eruit? Druk met inkopen doen voor de feestdagen of net als wij lekker relaxed?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.