PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #109

9 december 2018

Welkom in de donkere periode voor kerst, kan ik wel zeggen. En daarmee bedoel ik het weer. Terwijl ik dit zit te schrijven is het pas kwart over drie, maar moet ik gewoon de lamp al aandoen omdat ik anders niet genoeg licht heb. Ik hou er wel van hoor, zolang ik lekker binnen kan zitten als de regen met bakken uit de lucht komt zoals nu. Ik heb een fijne week achter de rug. De rust keerde weer toen Sinterklaas naar Spanje vertrok en stiekem vind ik dat best fijn. Lise trok spontaan haar onesie uit de kast en kroop samen met haar broertje onder een dekentje. Hoe heerlijk wil je het hebben?


Dit weer vraagt gewoon om een spelletje. M en ik speelden voor het eerst de Efteling-editie van Monopoly. Binnenkort volgt een uitgebreide review daarvan, maar ik kan alvast zeggen dat het een heel vermakelijk spel is. Als je van het gewone Monopoly houdt uiteraard.

Sorry voor de megaslechte foto, maar in dit geval zeggen woorden meer dan beeld. Ik had namelijk al maandenlang een hoop oude babyspullen op zolder staan. In een tas. Er zitten gebruikte spullen bij, maar ook nieuwe dingen, veelal gekregen op events. Eerst wilde ik er een winactie omheen organiseren, maar vervolgens bedacht ik me dat ik de spullen ook gewoon kan doneren. Ik heb ze in grote zakken gedaan en gisteren zijn ze naar een inzamelpunt van Stichting Babyspullen gebracht. Ik weet niet of het de tijd van het jaar is, maar ik haal echt voldoening uit het belangeloos iets voor anderen doen. Hopelijk komen deze spulletjes terecht bij jonge ouders die ze heel goed kunnen gebruiken.

Zou ‘ie op mij lijken? Quinn is een echte knuffelbeer en houdt er ook van om lekker ontspannen op de bank te gaan liggen. Niet voor lang overigens hoor, maar op bovenstaande foto was hij moe genoeg om even zo te blijven liggen. Met de afstandbediening binnen handbereik uiteraard.

Liever dan luieren speelt Quinn met zijn nieuwe speelkeuken. Ik vind het heerlijk om hem zo bezig te zien. Laatst gaf ik hem wat droge pasta die hij zorgvuldig ‘afwoog’ en vervolgens in de pan mikte om te koken.

Het past nog net zoals je ziet, maar hij zit of ligt er nooit meer in dus dit reisbedje gaat naar een ander kindje. We kunnen wel wat extra opbergruimte op zolder gebruiken, want behalve dat ik nog steeds bakken vol te kleine kleding boven heb staan is er ook een boel speelgoed bij gekomen en gaat een deel van het oude speelgoed nu (tijdelijk) naar zolder. Behalve de speelwand houd ik onze woonkamer namelijk graag een woonkamer en geen speelkamer. Bovendien merk ik dat de kinderen lekkerder spelen als de hoeveelheid speelgoed een beetje te behappen is voor ze.

Van pakjesavond had ik deze Tony letter bewaard… Dat was met een kopje koffie on the side een lekkere traktatie tijdens een middagje werken! Sinds een aantal maanden heeft M om de woensdag ‘papadag’. Ofwel, dan is hij thuis en hoeft niet te werken. Nu is het tot nu toe bijna altijd zo geweest dat we op die dagen dingen gepland hadden. Heel handig dat dat kan natuurlijk, maar het oorspronkelijke idee was dat ik die dag kan gebruiken om te werken. Gelukkig was het afgelopen woensdag op een bezoekje aan de fietsenwinkel (nou vooruit, het waren er twee omdat ik toch weer begon te twijfelen en terug moest) en een afspraak bij de dokter na een lege dag en heb ik lekker veel kunnen doen.

En bij die fietsenwinkel bestelden we mijn afstudeercadeau namens M: een nieuwe fiets! Mijn huidige begint na vijf jaar wat gebreken te vertonen en heeft maar drie versnellingen waardoor ik net niet lekker door kan trappen als ik een beetje op stoom ben. De nieuwe fiets is er eentje met zeven versnellingen, geen krat meer voorop (dat was alleen maar onhandig en zwaar) en hij fietst heerlijk! Ik heb hem gisteren opgehaald en schrijf er snel een aparte blog over.

Toen Lise heel klein was sliep ze graag op haar buik met haar knietjes opgetrokken. Eigenlijk ligt ze nooit meer zo, tot we haar deze week een keer ’s avonds laat zo aantroffen. Super lief, maar wel een beetje koud zo zonder deken. We hebben haar na een plaspauze maar weer lekker ingestopt. De kerstpyjama van Takkie is trouwens van HEMA en kreeg ze van Sinterklaas.

Spanning en sensatie! Ik schreef mijn nieuwe bedrijf in bij de Kamer van Koophandel. Tekstalent hangt nu onder Moonoloog, maar is weldegelijk een aparte handelsnaam. De website is er al, maar er wordt nog wat aan gesleuteld. En aan een logo wordt ook hard gewerkt zodat ik een huisstijl heb die helemaal bij me past en waarmee ik hopelijk veel leuke schrijfopdrachten zal binnenhalen.

Normaal gesproken is vrijdag altijd mijn vrije dag, waarop ik boodschappen doe en die ik verder zoveel mogelijk aan de kinderen probeer te besteden. Dit keer hadden we de dinsdag en vrijdag omgeruild, omdat dat mijn ouders beter uitkwam. De kinderen waren dus bij mijn ouders en ik ging aan het werk. Maar niet voordat ik in de digitale wachtrij had gestaan voor Concert At SEA. Ik heb een hekel aan de stress die erbij komt kijken en weet ook dat het elk jaar veel mensen niet lukt om kaarten te bemachtigen. Maar… mij lukte het gelukkig wel! M en ik gaan eind juni twee dagen naar dit heerlijke festival in Zeeland. De tweede dag zijn we er samen met een bevriend stel, dus dat wordt hoe dan ook gezellig!

Ik werd ook nog even in beslag genomen door Quinn, die graag een boekje wilde lezen samen. Zo lief… Gelukkig is mijn moeder altijd zo lief en oplettend om dit soort momenten ongevraagd vast te leggen. Ik merkte niet eens dat ze de foto maakte, dus was helemaal verrast toen ze hem me ’s middags appte.

Onze zaterdag begon vrij relaxed. Toen we allemaal aangekleed waren en gegeten hadden, reden we naar Helmond. Daar maakte Charlotte een paar mooie kerstfoto’s van de kinderen. Helaas had Quinn er niet zoveel zin in en omdat dwingen geen zin heeft hebben we het na een paar pogingen hem ‘over te halen’ er maar bij gelaten. Gelukkig is er sowieso één leuke foto van het stel uitgekomen en ook een paar van Lise alleen. Die er wel zin in had 🙂

Weer thuis was het tijd voor een spelletje Dokter Bibber en haalden we de kerstspullen van zolder om alvast een beginnetje te maken met het versieren van het huis. Er hangen al wat lichtjes en er staat al wat kerstdecoratie. Het wachten is nu op ‘de boom’ die Lise en ik waarschijnlijk aanstaande woensdag samen gaan kopen bij IKEA.

Hebben jullie de kerstboom al staan?

1 reactie

  • Reply Inge 10 december 2018 at 06:09

    Gisteren was ik bij de ikea in Eindhoven en ik zag staan dat alle kerstbomen al uitverkocht waren wegens groot succes… dus denk niet dat het je gaat lukken er daar nog een te halen. Succes!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.