PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #108

2 december 2018

Excuses voor de wat slechter belichte foto’s die er deze week tussen zitten. Nu de donkere dagen eerder regel dan uitzondering zijn, is het een steeds grotere uitdaging om op het juiste moment van de dag foto’s te maken. En sommige dingen gebeuren nu eenmaal pas aan het eind van de dag. Zoals Quinn zijn knipbeurt. De kapper kwam maandagavond langs en zorgde ervoor dat hij weer een lekker fris en kort koppie kreeg. Ik vind het zo leuk staan! 

Ik ben niet compleet los gegaan tijdens Black Friday, maar scoorde wel twee nieuwe jeans en een lipstick met een fijne korting. die kwamen deze week binnen. De jeans zitten goed, maar ik twijfel of ik niet beter een maatje kleiner had kunnen bestellen. Als ze nog wat gaan uitlopen zitten ze denk ik al snel te ruim en dat wil ik natuurlijk niet. Iemand met ervaring met Levi’s jeans die me daarin kan adviseren?

Ik zocht de cadeautjes bij elkaar voor mijn pakket voor Stichting de Lieve Sint. Inmiddels weet ik dat het pakket is bezorgd bij het hulpgezin voor wie ik het heb samengesteld. Ik vind het een fijn idee dat zij door een relatief klein gebaar vanuit mij ook Sinterklaas kunnen vieren. Dat geeft zo’n goed gevoel. Ik weet nu al dat ik volgend jaar weer mee ga doen!

Quinn ging weer een ochtend spelen bij Werktuin040, terwijl ik in de naastgelegen ruimte aan het werk ging. Hij hangt de laatste tijd erg aan mij en hoewel ik daar meestal erg van geniet is het op sommige momenten ook lastig. Gelukkig ging hij wel fijn spelen toen ik uit beeld was. En toen het mijn beurt was om op de kindjes te passen, liet hij me niet meer los 🙂

Behalve toen we naar huis moesten en er nog even snel met de werkbank gespeeld moest worden.

Lise liet zich van haar artistieke kant zien en tekende Sinterklaas en later ook nog zwarte piet. Lijkt best hè?

Maar liefst twee keer zat ik deze week buiten de deur te werken. Ik had veel deadlines te halen en was niet 100% fit, dus het kostte me allemaal wat meer energie dan normaal. Maar gelukkig heb ik ondanks dat een productieve week achter de rug.

Ik had natuurlijk af kunnen zeggen vanwege mijn niet al te fitte toestand, maar het event van Miss Etam ter ere van de nieuwe partycollectie leek me te leuk. Daar moest ik gewoon naartoe. Charlotte ging met me mee en ontpopte zich tot een geweldige personal shopper! Mede dankzij haar ging ik uiteindelijk met drie mooie aanwinsten naar huis. Ik werd ondertussen ook nog even opgemaakt en dat werd uitgebreid op film vastgelegd. Best lastig om je daar niets van aan te trekken vind ik. Maar met mijn ogen dicht lukt het aardig 😉

Tot slot met alle dames nog even op de foto. Voor de kerstboom zie je styliste Edith Dohmen. Van haar kon je tijdens het shoppen stylingadvies krijgen als je dat wilde. Helaas was ik te druk met dingen passen en heb ik daar geen gebruik van gemaakt, maar gelukkig is het ook zonder hulp helemaal goed gekomen.

Ze hadden de winkel zoals je ziet heel feestelijk aangekleed. Je komt er spontaan van in de feeststemming!

Vrijdag was een dag van werken, repeteren met mijn koor en aansluitend een escaperoom hier in de stad. Voordat we naar binnen konden deden we een drankje en bestelde ik, op aanraden van mijn schoonzusje, deze gin cassis. Dat is lekker!

Wij deden van Next Level Escaperoom Eindhoven het ‘Suspicious Farm House’. Het was mijn tweede escaperoom ooit en ik vond het net als die allereerste keer weer spannend. We moesten met z’n vieren een moord oplossen die vermoedelijk in de bewuste boerderij was gepleegd…

Het was zó tof! Ik zal niets verklappen, want dat is niet leuk als je ooit nog van plan bent deze kamer te doen. Maar met nog maar een paar seconden op de klok wisten we uit de kamer te ontsnappen. In vervolg op deze kamer is er nog een andere kamer die je kunt doen. Een tikkie moeilijker, dus daar gaan we misschien nog wat extra mensen voor mee vragen. Maar dát we die binnenkort ook willen doen is in elk geval zeker.

Zaterdag hadden we eindelijk eens even niets gepland. Tot we aan het eind van de middag naar mijn ouders zouden gaan om pakjesavond te vieren dan. Het was fijn om even niets te moeten en spontaan in te kunnen gaan op Lise’s uitnodiging om samen in bad te gaan. Wat een lol hadden we met al het schuim!

En een paar uur later zaten we bij opa en oma op de bank naar de Video van Sint te kijken, die opeens door de brievenbus werd gegooid!

Lise vond het net als vorig jaar zo gek dat Sinterklaas van alles van haar wist en dat zelfs haar foto in het grote boek staat. Het was prachtig om te zien. Zelfs Quinn riep heel hard ‘LISE!’ toen hij haar foto voorbij zag komen.

Toen we van Sinterklaas te horen hadden gekregen dat de cadeautjes bij de voordeur stonden, kon het grote uitpakken beginnen. Wat zijn de kinderen verwend! Voor Lise waren er wat meer cadeautjes dan voor Quinn, maar doordat zij als een speer ging, liep het uiteindelijk nog redelijk gelijk op.

Lise kreeg onder andere Dokter Bibber, setjes van Lego Friends, een L.O.L. Surprise bal en Play-Doh. Quinn kreeg o.a. doktersspullen, houten spulletjes voor het speelkeukentje, puzzels van Nijntje, autootjes en stempels en stiften. Als jullie het leuk vinden kan ik er nog wel een aparte blog aan wijden.

Toen de kinderen op bed lagen gingen wij surprises uitpakken. Mijn vader had voor mij dit ‘huisje bij zee’ gemaakt, vanwege mijn wens ooit een chalet in Zeeland te kopen. Super leuk gedaan, met led-verlichting en zelfs een vaasje met bloemen op tafel 😉 De inhoud was trouwens minstens zo leuk, keukendoeken van Sissy-Boy een nieuw make-uptasje en een chocoladereep van Tony.

We maakten het vrij laat gisteren, omdat M en ik met mijn broertje en schoonzus nog een spelletje Ticket to Ride besloten te gaan spelen. Helaas zat uitslapen er voor mij vanmorgen niet in, want ik moest zingen met mijn koor. Maar de rest van de dag heb ik lekker niets meer op de planning. Behalve het schrijven van dit weekoverzicht dan…

Hebben jullie ook al pakjesavond gevierd of doen jullie het vanavond of op 5 december? Veel plezier in elk geval voor wie het heerlijk avondje nog moet komen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.