PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #106

18 november 2018

De week begint wat later dan gebruikelijk omdat we afgelopen maandag nog in Parijs zaten. De blog van dat weekend komt er binnenkort ook aan. Maar deze week begon natuurlijk het Sinterklaasjournaal weer. Lise is nu echt op de leeftijd dat ze het bewust meekrijgt. Ze vindt het leuk, maar ik merk ook aan haar dat ze het spannend vindt. En dat samen met de spanning die haar naderende verjaardag met zich meebrengt is soms even wat veel.

Ik volgde deze week een interessante workshop ‘social media strategie’ bij Werktuin040. Ik ontdekte dat ik op zich veel wel weet, maar niet alles zo effectief inzet als dat zou kunnen. Mijn to do list is weer aangevuld en ik ben op Facebook wat dingen aan het testen om erachter te komen wat voor mij (en jullie uiteindelijk) het beste werkt. Ik vond het vooral heel verfrissend en inspirerend om van anderen te horen hoe zij met social media omgaan en waar zij het voor inzetten.

De workshop was ’s avonds en de volgende ochtend zat ik alweer bij Werktuin040. Maar dit keer gewoon om te werken, terwijl Quinn in de naastgelegen ruimte speelde. De vorige keer was Lise er ook bij, dus ik was benieuwd hoe het zou gaan als Quinn zich er alleen zou moeten vermaken. Nou ja, alleen… er waren natuurlijk wel andere kinderen waar hij mee kon spelen.

Gelukkig ging het heel goed en heb ik lekker kunnen werken. De ouders nemen elk ook een half uur of een uur op zich om op de kinderen te letten. Ik had expres geregeld dat ik het half uur voordat we weg moesten aan de beurt was, omdat ik wist dat Quinn me niet meer zou laten gaan als hij me eenmaal had gezien. En dat werkte perfect!

Het jaarlijkse lichtkunstfestival GLOW vond weer plaats. We gingen voor het eerst met de kinderen. Omdat het een gewone ‘schoolavond’ was hadden we een stuk of vijf dingen uitgezocht waar we in elk geval wilden gaan kijken. En het was leuk! Quinn vond het prachtig en zat lekker bij M op zijn rug in de draagzak. Lise hield het lopen goed vol gelukkig.

Een foto maken van ons vieren waar we allemaal een beetje fatsoenlijk op staan en waar je ook nog wat van GLOW op ziet bleek een hele uitdaging. Dit is het beste wat we ervan konden maken.

Na afloop was het tijd voor een lekker warme oliebol. Die ging er wel in!

Na een wat kortere nacht volgde dus weer een gewone schooldag en ook een speelafspraakje. Ik merkte aan Lise dat ze wat moe was. Maar ondanks dat hebben ze toch lekker gespeeld. Ik nam me wel meteen voor om vrijdagmiddag niets te plannen. Zodat we allemaal uitgerust het weekend in zouden kunnen.

Vrijdag is mijn vrije dag en als Lise op school zit heb ik dan echt even wat quality time met Quinn. Het was lekker weer en dus haalde hij de loopauto uit de garage en had er enorm veel lol mee.

Sinds kort staat het potje beneden. Quinn snapt nog niet echt waar het voor bedoeld is, maar hij kan er zoals je ziet al wel goed op zitten. We gaan het langzaam aan introduceren zonder iets te forceren. Voor mij heeft het geen haast, maar ik wil gewoon kijken of hij eraan toe is.

We besteedden een groot deel van de ochtend aan het doen van boodschappen voor Lise’s verjaardag zaterdag. En verder zaten we lekker te spelen en te knuffelen, zoals hier.

Knuffelen deed ik ook met Lise toen zij uit school was. Zoals ik me voornam deden we het lekker rustig aan. En dat resulteerde in een film voor haar en een boek voor mij. Echt een fijne, ontspannen middag!

Een goede voorbereiding op zaterdag, want die was alles behalve rustig. Nadat we voor Lise hadden gezongen, ze haar cadeautjes uitpakte en we een lekker ontbijtje achter de kiezen hadden, gingen we naar het kanaal waar Sinterklaas zou aankomen.

Lise combineerde de pietenmuts met haar verjaardagskroon en dat ging zoals je ziet prima!

Het was lekker weer en (misschien mede daardoor) erg druk op de kade. We waren mooi op tijd, maar moesten ons best doen om een plekje te vinden waar Lise de boot goed kon zien aankomen. Gelukkig lukte dat uiteindelijk wel.

Op de terugweg haalde M het gebak op dat we hadden besteld voor het feest. En toen we weer thuiskwamen stond het eerste bezoek alweer bijna voor de deur. Zoals ik al zei, een druk dagje.

Lise kwam een paar keer naar me toe om te zeggen dat ze zo’n leuk feestje had. En dat doet me dan zo goed! Net als Quinn zijn feestje vierden we het klein en opnieuw bleek dat een goede keuze. Zeker aangezien Lise aanstaande woensdag nog een kinderfeestje geeft voor de vriendjes en vriendinnetjes uit haar klas.

En vandaag, vandaag hebben we gewoon niets gepland. Hoewel, ik wil misschien met Lise naar de Sinterklaasfilm in de bioscoop. Maar verder staat er niets op de planning en dat is eigenlijk wel even heel erg welkom. Hoe ziet jullie zondag eruit?

1 reactie

  • Reply Jacqueline kribi/rozeboom 18 november 2018 at 19:19

    Leuke week en alvast gefeliciteerd Lise

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.