PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #105

11 november 2018

Waarschijnlijk de beste food-foto die je ooit hebt gezien, maar je moet maar van mij aannemen dat het heel lekker was. Vorige week zondag was mijn vader jarig. We hadden afgesproken op tijd te komen zodat we mee konden eten en de kinderen weer min of meer op tijd in bed konden liggen. Bij mijn ouders in de straat zit een heel lekkere Italiaanse trattoria waar je heerlijke verse pasta’s en pizza’s kunt afhalen. 

Mijn vader werd natuurlijk verrast met cadeautjes en zelfgemaakte tekeningen van de kinderen.

Mijn broertje a.k.a. oom Eric en zijn vriendin waren ook wat eerder op het feest gekomen zodat ze de kindjes konden zien. Voordat we weer naar huis gingen kreeg Quinn zijn fles melk en las oom Eric een verhaaltje voor.

Er kwamen veel pakketjes binnen deze week. Waaronder dit geheimzinnige houten kistje. Ik wilde het samen met Lise open maken maar we moesten even geduld hebben tot we er een rustig moment voor konden vinden. Na school was het dan zover. Met een speciaal tangetje moest ze de metalen lipjes zo buigen dat het deksel open kon. En toen dat eenmaal lukte…

Zat dit lieve spinnenvriendje ons aan te kijken! Het is een Yellie en hij reageert op geluid. Als je op tafel slaat of roept ‘loopt’ hij naar voren. En hoe meer geluid, hoe harder hij gaat. Je kunt je voorstellen dat dat meteen een groot succes was bij Lise. Spin mocht zelfs met haar mee naar bed die avond!

Lise was op school en ik had niet zo’n zin om de hele dag met Quinn thuis te zitten. Omdat ik nog wat moest ophalen bij Charlotte gingen we even lekker spelen in de speelschuur van de Brandevoortse Hoeve. Het was er heerlijk rustig, want doordeweeks en onder schooltijd, en dat is ideaal voor de kleintjes. Quinn vond het eerst wat spannend maar ging al snel zijn eigen gang.

Toen Lise weer thuis was, was het zulk lekker weer dat ze zelfs even buiten konden spelen. De tuinstoeltjes werden tevoorschijn gehaald en we genoten allemaal van wat frisse lucht.

Opeens bedacht ik me dat ik graag naar de kapper wilde voordat ons weekend Parijs zou beginnen. Natuurlijk zijn er dan niet zoveel opties meer om te reserveren. Bij kapper één was helemaal geen plek meer, maar de volgende kapper die ik probeerde had gelukkig nog wel een gaatje. Na vaak bij de wat voordeligere kappers te zijn geweest, besloot ik dit keer eens bewust te kiezen voor een ‘goede’ kapper. Dat wil zeggen, met goede reviews en een iets hoger prijskaartje. En wat was het dat waard! Er werd echt de tijd voor me genomen, goed gekeken wat wel en niet mooi zou zijn en nadat het drooggeföhnd was werd nog eens gekeken waar er nog wat geknipt moest worden. Zo werd op het laatste moment besloten er toch een laagje in te knippen zodat het wat speelser valt. Ik ben heel blij met het resultaat en kom zeker terug bij deze kapper!

En vrijdagochtend was het dan zover en begon ons Parijs-avontuur. We moesten vroeg de deur uit en dat gaf nog wel even de nodige stress. Want helaas zijn wij niet zo super georganiseerd dat we alles de avond van tevoren al klaar hebben staan. Moesten we dus snel de laatste spullen voor het logeerpartijtje van de kinderen bij elkaar zoeken en zelf zorgen dat we op tijd de deur uit waren om de bus naar het station te halen. Maar de reis zelf ging helemaal vlekkeloos en om half één ’s middags kwamen we aan op Paris Gare du Nord.

Uiteraard komt er over Parijs aan aparte blog online. We gaan nog anderhalve dag genieten van deze prachtige stad en komen dan weer thuis waar we de kindjes heel hard gaan knuffelen. Want hoe fijn het ook is om even samen weg te zijn, je mist ze toch! Fijne zondag allemaal 🙂

O ja, ik post tijdens onze avonturen in Parijs zo nu en dan wat op Instagram stories. Mocht je het leuk vinden om te zien, volg me daar dan even!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.