PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #104

4 november 2018

Vorige week zondag was het groot feest in huize Timmermans. Quinn vierde namelijk zijn tweede verjaardag! We vierden het net als vorig jaar klein en dat was de perfecte keuze. Onze peuter genoot van de aandacht, de taart en cadeautjes.

Ik stak Quinn helemaal in het nieuw voor het grote feest. Hij droeg ook voor het eerst zijn nieuwe schoenen. Stoer zijn ze hè? Het broekje is van HEMA en heeft hij ook nog in donkergroen. Hele fijne broekjes zijn dat, als ik je even een tip tussendoor mag geven.

Twee dagen voor het feest bestelde ik online, wederom bij HEMA, een fototaart. Zaterdagmiddag haalde ik hem op en zondagochtend smaakte hij nog heerlijk. Het is altijd een beetje gokken of je genoeg (of juist veel teveel) taart hebt voor het aantal mensen dat op bezoek komt. Maar dit kwam echt precies uit. De taart is trouwens geschikt voor ongeveer 19 personen.

Helaas werd Lise ziek op het feest van haar broertje. Ze heeft het grootste deel van de dag liggend op de bank doorgebracht. Zo sneu! Maandag en dinsdag was ze nog altijd niet lekker en bleef ze lekker thuis. Gelukkig ging het dinsdag al wel zo goed dat ze mee wilde naar opa en oma.

Michiel nam het speelgoedboek van Intertoys mee naar huis. Lise bladert er af en toe in en vertelt dan wat ze allemaal wil hebben. Grappig dat ze zowel van poppen en roze houdt als van treinen en graafmachines.

Dinsdag waren de kinderen bij opa en oma. Ik begin altijd met koken als mijn moeder appt dat mijn vader met ze onderweg is naar ons. Normaal gesproken ben ik dan bijna klaar met het eten als ze binnenkomen. Maar dit keer was er verkeerschaos in de stad en duurde het veel langer voor ze thuis waren. Ook Michiel liet op zich wachten. En dus had ik vier borden met eten op tafel staan, maar was er naast mij nog niemand thuis! Gelukkig duurde het niet heel lang en hoefden we de pasta niet koud op te eten.

Donderdag ging ik op date met mijn broertje. Hij tipte me een tijdje geleden over een speciaal Biermenu bij Stadsbrouwerij Eindhoven. Vijf gangen en vijf verschillende speciaalbieren. Om mijn afstuderen te vieren gingen we er samen heen.

En we waren echt positief verrast over de smaak en opmaak van de gerechten. De eerste gang was sushi en van alle gangen mijn grote favoriet. Hoewel het toetje (bierijs met gefrituurde lychee) ook echt om te smullen was. Helaas was de totale hoeveelheid bier iets teveel van het goede voor mij. De aperitief meegerekend kregen we in totaal drie grote glazen en drie kleine glazen bier, allemaal verschillend en passend bij het gerecht waarbij het geserveerd werd. De twee bieren met meer dan 10% alcohol heb ik maar voor de helft opgedronken. Dat was me toch echt even iets teveel van het goede 😉

Ze zijn allebei ziek geweest deze week en de nachten gingen (misschien deels daardoor) niet heel lekker. Maar vrijdagavond waren ze allebei weer helemaal zichzelf en zat Lise te kleuren terwijl Quinn naast haar door een boekje bladerde. Heerlijk dat soort momenten!

Het cadeautje dat ik van mijn ouders kreeg voor mijn afstuderen kwam binnen. Ik zal proberen er snel foto’s van te maken, want aan de doosjes alleen heb je niet zoveel natuurlijk. Ik kan alvast verklappen dat in elk doosje een paar oorbellen zit. En ze zijn precies zoals ik hoopte, dus ik ben er ontzettend blij mee.

Gisterochtend gingen we even naar het tuincentrum. Of, nou ja, even… als er een kerstshow en draaimolen zijn ben je er wel even zoet. Maar we scoorden een nieuwe plant (palm?) voor in de woonkamer, een geurkaars en wat bloembollen. Op de terugweg deden we boodschappen voor de komende vijf dagen, dus dat was een productief dagje.

Vandaag ga ik eerst zingen, daarna gaan we naar de verjaardag van mijn papa en vanavond plof ik op de bank voor Boer Zoekt Vrouw. Wat zijn jullie plannen deze zondag? Geniet ervan!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.