PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #103

28 oktober 2018

Wat een week jongens. Hij zat dan wel propvol leuke dingen, maar ik merk dat ik echt te weinig rust heb kunnen nemen. Gelukkig heb ik daar komende week weer wat meer kansen voor. Eerst nog even terug naar vorig weekend, toen ik op Koorweekend was. Ik heb mijn telefoon daar expres vaak niet bij de hand gehad en dat was eigenlijk zo fijn! Naast deze kampvuur-foto heb ik ook geen andere foto’s gemaakt. Maar jullie moeten maar van mij aannemen dat het heel gezellig was!

Na een ochtend thuiswerken ging ik maandagmiddag weer eens naar mijn favo werkspot in Eindhoven. Doordat het Dutch Design Week is was het er een stuk drukker dan anders, maar gelukkig heb ik wel wat werk kunnen verzetten.

Dinsdag en woensdag was ik op pad in het Limburgse met vriendin Bregje. Daar komt nog een apart artikel over, dus voor nu moet je het even doen met deze drie schattige koeien die we op onze wandeltocht tegenkwamen. Heerlijk om er even tussenuit te zijn en te ervaren hoe mooi het zuiden van Limburg eigenlijk is!

Ik had mijn spullen van het reisje naar Limburg amper uitgepakt, of ik kon alweer op pad. Dit keer ging de reis naar het bloggerevent van Yoast in Wijchen. Samen met 24 andere bloggers werd ik daar een dagje ondergedompeld in alles wat met SEO (search engine optimization, ofwel zoekmachineoptimalisatie) te maken heeft.

Het was echt enorm interessant en inspirerend. Naast een aantal presentaties met de hele groep was er ook een een-op-een sessie waarbij een medewerker van Yoast samen met jou naar je blog ging kijken en je direct punten te horen kreeg die nog beter kunnen. Zo fijn! Zoals je misschien wel gezien hebt, heb ik er meteen een aantal toegepast. Zo is mijn menubalk (als je op een desktop kijkt) naar beneden gezakt en werk ik niet meer met één groot uitgelicht artikel bovenaan, maar met acht kleinere in rijtjes van twee. Mocht jij als lezer nog dingen zien waar je tegenaan loopt of wat beter zou kunnen, laat het me dan gerust weten. Zoals we op het event hebben geleerd ‘is het nooit klaar’ wat SEO en de optimalisatie van je website betreft.

De lunch die we daar kregen was echt om je vingers bij af te likken zo lekker. Zelf houd ik het thuis altijd vrij eenvoudig, dus dan is een soepje, salade en een rijkelijk belegde boterham echt een feestje.

Het event vond dus plaats in Wijchen. Aangezien dat op steenworp afstand is van Nijmegen, had ik al eerder met mijn Nijmeegse vriendin afgesproken om aansluitend in Nijmegen een hapje te gaan eten. Als je er dan toch bent… We streken neer bij Loetje en ik had enorme zin in kipsaté. Het toetje hadden we achteraf gezien beter over kunnen slaan omdat we na het hoofdgerecht eigenlijk al vol zaten. Maar zowel de cheesecake als de sticky toffee waren super lekker.

Weer terug in Eindhoven zag ik dat ze druk bezig waren De Bijenkorf te voorzien van kerstverlichting. Heerlijk dat die tijd er nu weer aankomt. De donkere dagen en overal lichtjes… ik hou ervan! Ik was wel ontzettend moe, dus besloot maar eens op tijd naar bed te gaan.

Vrijdag was ik eindelijk weer eens een hele dag thuis. Toch ook wel fijn als mijn kinderen me na zo’n drukke week nog herkennen 😉 Lise ging natuurlijk gewoon naar school en met Quinn deed ik de boodschappen voor zijn verjaardagsfeestje aanstaande zondag. ’s Middags speelden we met het nieuwe speelgoed van Melissa & Doug dat we opgestuurd hadden gekregen. Houten etenswaren in schattige houten kistjes, echt helemaal ons ding! En ook meteen een goede reden om wat van het plastic spul dat we nu voor het speelkeukentje hebben, weg te doen. Deze houten dingetjes zijn zoveel leuker!

Vrijdagavond bracht ik door in Den Bosch. Na zo’n week zul je misschien denken dat een avondje thuis op de bank zeer welkom is. Maar deze afspraak stond al maanden en was al eens verzet. Bovendien had ik eigenlijk ook gewoon zin om deze vriendinnen weer eens te zien en gezellig Den Bosch in te gaan en wijntjes te drinken. Zaterdagmiddag ging ik weer terug naar Eindhoven en kon ik meteen door naar de opening van de nieuwe Poké Bowl Original. We kregen het een en ander te proeven en ik kocht meteen zo’n heerlijke poké bowl om thuis op te eten. Echt een aanrader en de perfecte combi van lekker maar toch gezond.

Gisteravond was het nog niet klaar met het drukke programma. Haha. Nu ik het zo allemaal onder elkaar heb staan kan ik bijna niet geloven dat ik nog puf had om überhaupt van de bank af te komen. Maar gisteravond gingen we naar de theatershow van Paulien Cornelisse. Op het moment van schrijven was ik nog niet geweest, maar ik vind haar enorm grappig dus dat kan bijna niet tegenvallen.

En vandaag is het dan zover en vieren we Quinn zijn tweede verjaardag. Bewust met een klein groepje mensen, om het voor hem maar ook voor ons leuk te houden. Ik heb nu eens besloten het eind ochtend/begin middag te doen en te zorgen voor soep met een broodje rond lunchtijd. Ik ben benieuwd hoe dat bevalt! Het verslag van zijn verjaardag komt er uiteraard binnenkort aan.

Heb jij ook een drukke week achter de rug, of misschien juist voor de boeg? 

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.