PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #102

21 oktober 2018

De afgelopen week was het hier in het zuiden herfstvakantie. Het weekoverzicht begint deze week op dinsdag, omdat we tot en met maandag genoten van een lang weekend in Overijssel. Later deze week volgt daarvan een uitgebreid verslag met veel foto’s! Voor nu moet je het doen met een extra kort weekoverzicht, want de week begon dus op dinsdag en eindigde op vrijdag. Het weekend breng ik namelijk door met mijn koor op een nog onbekende locatie. Spannend hè? Maar goed, de laptop blijft thuis en dus moest ik vrijdag dit overzicht al in elkaar draaien. 

Dinsdag reed ik met de kinderen naar het nieuwe tuincentrum in Nuenen. Ik had niet verwacht dat er al een complete kerstshow te zien zou zijn. Dat was een leuke verrassing! Er stond zelfs een oudhollandse draaimolen. Lise wilde erin, maar ik legde uit dat de draaimolen er waarschijnlijk voor de sier stond. Ik had het nog niet gezegd of een medewerker vroeg: ‘willen ze een ritje maken?’. Nou, dat hoefde hij geen tweede keer te vragen. Samen gingen ze in het gele vliegtuig. Wat een lol! Lise zei al meteen dat ze hierna in de blauwe auto wilde, maar ik zei haar dat één ritje voor nu genoeg was en we er voor kerst vast nog wel een keer komen. Al zal het dan niet zo rustig zijn als nu het geval was vrees ik.

In een weitje met klimrek wonen drie Vlaamse reuzen. Ik verbaas me er elke keer als ik zo’n beest zie weer over hoe groot ze zijn. Quinn en Lise waren alles behalve bang en het konijn liet zich rustig aaien.

De reden dat we naar het tuincentrum gingen, behalve dat ik nog een plant voor in huis zocht die ik uiteindelijk niet heb gevonden en Lise een nieuw plantje voor op school mocht uitzoeken, was het cafégedeelte met klimrek. Daar konden de kinderen lekker even klimmen en klauteren en ik genieten van een lekkere cappuccino. En weer genoot ik van de rust. Er waren een paar andere kleine kinderen en dat was precies goed. Fijne ochtend zo!

Woensdagochtend was er werk aan de winkel. Ik ging werken bij Werktuin040 terwijl de kinderen daar mochten spelen. Ik had aanvankelijk alleen Quinn opgegeven, maar had me toen niet gerealiseerd dat het herfstvakantie zou zijn. Gelukkig was het geen enkel probleem als Lise mee zou komen. Lola en Coco en Janske waren er ook, dus dat was extra gezellig!

‘Mama, wat gaan we vandaag doen?’ Met de hele dag thuis zitten maak je Lise niet blij en geef haar eens ongelijk. Gelukkig was het de hele week prima weer en ging ik op zoek naar een leuk uitje in de buurt. Liefst iets waar we nog nooit geweest zijn. Dat is voor de kinderen niet zo belangrijk, maar ik vind het zelf altijd wel leuk om nieuwe plekjes te ontdekken. Dit keer belandden we bij Dorpsboerderij Weverkeshof, wederom in Nuenen. Kleinschalig van opzet, maar voor kleine kids erg leuk. Met diertjes, een speeltuin en een boerderij waar je binnen wat kunt eten en/of drinken.

We bekeken de diertjes, de kinderen leefden zich uit in de speeltuin en toen we dorst kregen gingen we binnen wat drinken en een tosti eten. Simpel, maar prima. Als ik dan ’s avonds voor het slapengaan van Lise te horen krijg: ‘Ik vond het leuk vandaag, mama’. Dan ben ik meer dan tevreden.

Vrijdag stond in het teken van werken en inpakken. In voorbereiding op dit weekend. Note to self voor de volgende keer: eerst inpakken en dán werken. Last minute nog spullen bij elkaar moeten zoeken is geen aanrader.

Ik had een heel leuk weekend, waarover volgende week meer.

Hoe was jullie weekend tot nu toe en wat zijn de plannen voor vandaag?

Misschien vind je dit ook leuk:

Geen Reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.