PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #101

14 oktober 2018

Dat je ene kind een giga bouwwerk van Duplo maakt en je andere kind wat zit te jammen op een Wobbel. Dat moet een zondag zijn. En dat was het dus ook. We deden het lekker rustig aan want er stond ons een drukke week te wachten. Wat zeg ik? Zo’n beetje de heftigste week van het afgelopen decennium. Waar dat precies aan lag wordt vanzelf duidelijk als je de rest van dit weekoverzicht leest.

samenwerking

Zondagmiddag had ik eindelijk even tijd om de nieuwste GOODIEBOX uit te pakken. Wat zitten er weer fijne producten in! Het thema van de maand september is ‘Make It Last’. De zomer is dan wel voorbij, maar met deze producten kun je het zomergevoel nog even vasthouden. Zo zit er bijvoorbeeld een product in waarmee je je bruine kleurtje langer kunt behouden. Handig! Benieuwd wat het concept precies inhoudt en hoe je je kunt aanmelden om ook zo’n box te ontvangen? Check dan even de website van GOODIEBOX.

Bij de gastouder mocht Quinn helpen met het bakken van een appeltaart. En natuurlijk kreeg hij een stuk mee naar huis. Extra groot, zodat zijn zus er ook wat van kon krijgen. Dat was dus smullen na het eten!

Het spannendste moment in jaren stond afgelopen week op de agenda. Ik had mijn eindgesprek (presentatie en verdediging scriptie) voor de opleiding HBO Toegepaste Psychologie. Met mijn ouders reisde ik af naar Leiden. M was thuis bij de kinderen. Het half uur dat ik moest wachten voor ik de zaal in mocht was het zenuwslopendst. Ik ga er nog een aparte blog over schrijven, dus ga er hier nog niet teveel over uitweiden. Maar ik verklap natuurlijk wel vast dat ik ben afgestudeerd en mezelf nu dus ’toegepast psycholoog’ en daarmee Bachelor of Science mag noemen. Ik was al Master of Arts (door mijn afgeronde studie Communicatiewetenschappen), dus dit is een mooie toevoeging. En ik denk dat ik nu toch echt wel klaar ben met studeren. Niet met leren, want dat blijf ik hopelijk de rest van mijn leven doen.

Na afloop was ik mega blij en super relaxed. Het was trouwens ook nog eens prachtig weer en dat maakte de dag nóg feestelijker. We dronken koffie en aten appeltaart en genoten nog even van de herfstzon.

Ja sorry pap en mam, maar jullie moesten ook even op de foto. Zo’n middag gaat toch de geschiedenisboeken in (nou ja, die van mij persoonlijk dan) dus dat wil je vastleggen.

Als verrassing had M die avond een tafel gereserveerd bij Plein 4. Het grand café in Eindhoven waar we graag komen en waar de kinderen ook altijd meer dan welkom zijn. Toevallig hadden ze pasgeleden de speelhoek vernieuwd met een hele gave speelkeuken vol met keukenspulletjes. Leuk voor de kids, maar natuurlijk minstens zo leuk voor ons.

Het kindermenu viel trouwens ook goed in de smaak.

Na zo’n intense dag zou ik het liefst een dag helemaal niets doen. Maar dat was er niet bij. Ik had namelijk een belangrijke afspraak die ik ’s ochtends nog even goed moest voorbereiden. Toen ik thuiskwam vond ik de liefst en lekkerste post op de deurmat die ik in tijden had gehad. Charlotte, Geertje en Bregje hadden mij Brownies per Post gestuurd als cadeautje voor mijn afstuderen. Zo lief! En dan niet eens gewone brownies, nee, de variant met karamel en zeezout. Ik zeg je… gevaarlijk lekker!

’s Middags moest ik snel koffers inpakken en koken en vroeg op de avond pakte ik de trein naar Den Bosch voor de première van de film ‘Zwaar Verliefd!’, naar het boek van Chantal van Gastel. Ik was uitgenodigd en nam een vriendin mee. De première vond plaats in de prachtige nieuwe Kinepolis, in Den Bosch dus. Bij binnenkomst genoten we van een mini Bossche bol en hadden ontzettende lol in een fotohokje waar binnen tien seconden vier foto’s van ons werden genomen en we geen idee hadden hoe we moesten kijken. Ook botsen we bij aankomst op de roze loper bijna tegen Jim Bakkum aan, die nog even op de foto ging voor de verzamelde pers. Oops!

Maar het ging natuurlijk allemaal om de film. En die was heel leuk! Ik draag de Nederlandse film sowieso een warm hart toe. Ook was ik na alle drukte van de afgelopen week toe aan een lekker wegkijkende film zonder poespas en ingewikkelde verhaallijnen. Gewoon een film die je meeneemt in het leven van de hoofdrolspeelster en haar struggles in het leven en de liefde. En daar voldoet deze film voor 100% aan.

We vonden het na anderhalf uur gewoon jammer dat hij was afgelopen. Zwaar Verliefd! is te zien in bioscopen door heel het land, onder andere bij Kinepolis. Wil je alvast een voorproefje, dan kun je hieronder de officiële trailer bekijken:

Vrijdagochtend gingen we op schoenenjacht voor de kinderen bij de Shoesme Brandstore in Tilburg. Quinn vond de standaard voetmeter maar een eng ding, maar gelukkig voor hem hadden ze ook een ander instrumentje om zijn voetjes mee op te meten. Ik ga nog een aparte blogpost over de schoenen schrijven, dus die komt er binnenkort aan.

Na een snelle lunch reden we vervolgens door naar het Overijsselse Holten voor een lang weekend op Landal Twenhaarsveld. Wie mij volgt op Instagram heeft al het nodige voorbij zien komen, maar uiteraard komt er van dit weekend een aparte blogpost online. Wat hebben we een enorme mazzel met het weer!

Vandaag brengen we nog een dagje op het park door en morgen zijn we van plan voor het eerst naar de Julianatoren te gaan. Voor ons is dat normaal gesproken best ver rijden, maar nu zitten we er maar een half uurtje vandaan. Ik hoor er erg goede verhalen over en dat het vooral voor kleine kinderen een erg leuk park is. Ik ben heel benieuwd!

Wat zijn jullie plannen deze ZONdag? En is het bij jullie net als bij ons de komende week al herfstvakantie of moeten jullie nog een weekje geduld hebben?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.