PERSOONLIJK

Snapshot Sunday #10

13 november 2016

snap-2

De afgelopen week namen we afscheid van de kraamhulp en zochten we naar een nieuw ritme. Ik heb enorm veel foto’s om te delen, dus bereid je maar vast voor op een hoop babyspam. Tot besluit heb ik nog wat foto’s van de intocht van Sinterklaas waar we gisteren met z’n allen naartoe gingen.

snap1

Vorige week zondag werd ik wakker met dit mooie mannetje naast me. Een beter uitzicht kun je niet wensen toch? Quinn vond het nog niet altijd even fijn in zijn wieg, dus daarom sliep hij nog regelmatig gezellig tussen ons in. Inmiddels gaat het stukken beter in de wieg op onze slaapkamer en ligt hij dus ’s nachts vrijwel altijd daar.

snap2

’s Avonds wilde Lise haar broertje heel graag de fles geven voordat ze naar bed moest. Ik geef in principe borstvoeding, maar omdat Quinn daar vaak niet genoeg aan heeft, vullen we die aan met flesvoeding. Voor Lise (en M) natuurlijk best leuk!

snap3

Maandag was officieel de laatste dag dat de kraamverzorgster zou komen, maar omdat het met de borstvoeding nog niet goed liep kreeg ik er wat extra uren bij. Die werden deels ingezet door op maandagmiddag een lactatiekundige te laten komen. Zij leerde me een houding aan waarbij Quinn beter aanhapte. Binnenkort zal ik daar een apart artikel over schrijven. Met de rest van de extra uren kwam de kraamverzorgster dinsdagochtend nog een paar uurtjes, zodat ze nog wat begeleiding kon geven bij de borstvoeding. Fijn!

Maandagavond gingen we voor het eerst met z’n viertjes naar buiten. In het donker, want we konden pas na het eten gaan. Maar heel fijn om mijn wereldje weer wat groter te zien worden!

snap4

Dinsdagochtend werd Lise’s verjaardagscadeau bezorgd. Niet doorvertellen hoor… M moet ‘m komende week alleen nog even in elkaar zetten.

snap5

Lise ging zoals elke dinsdag een dagje naar de gastouder. Om vijf uur ging ik haar samen met Quinn ophalen. Trots dat ze was!

snap6

Woensdag waren we lekker thuis. Ik vind het best een uitdaging om twee kindjes tevreden te houden. En het feit dat Quinn de hele ochtend nogal onrustig was, hielp daar niet aan mee. Op deze foto waren ze beide even zoet 🙂

snap7

Die avond gingen we met z’n allen boodschappen doen. Een hele onderneming, maar het is gelukt! We deden meteen de inkopen voor het kraamfeest van zondag (vandaag dus).

snap8

Donderdagochtend ging Lise naar de peuterspeelzaal en had ik wat qualitytime met mijn kleine knul. Jep, ik zie er moe uit. Ik hoop dat we ’s nachts snel wat meer uurtjes achter elkaar kunnen slapen… Maar als ik dan kijk naar dat lieve snoetje van Quinn is het de vermoeidheid helemaal waard!

snap9

We hadden een klein foutje gemaakt, want de peuterspeelzaal ging een herfstwandeling maken. Daar hadden we Lise voor op moeten geven én er moest eigenlijk een volwassen begeleider mee. Toen M haar kwam brengen zei de juf gelukkig dat Lise gewoon meekon, maar ik voelde me wel enorm schuldig dat we helemaal vergeten waren dat die wandeling die dag plaatsvond. Maar helemaal trots kwam ze met dit herfststukje weer thuis. Eind goed al goed dus.

snap10

Vrijdag liet Lise even zien dat ze opeens heel goed kan kleuren. Ik stond echt met open mond te kijken hoe nauwkeurig ze bezig was en probeerde binnen de lijntjes te blijven. Zo knap! ’s Middags ben ik met de auto even naar Action gereden. Daar kocht ik onder andere leuke Sint-knutselspullen. Het was de eerste keer in ruim twee weken dat ik weer achter het stuur zat. Dat was best even wennen! En zo gek om me weer tussen de mensen te begeven. Alsof er niets veranderd is.

snap11

En gisteren, zaterdag, kwam Sinterklaas aan in Nederland. Ook hier in Eindhoven vond een intocht plaats en daar gingen we samen met mijn ouders en broertje naartoe. Lise vond het enorm spannend. Ze had haar kleurplaat meegenomen en gelukkig kon ik de aandacht trekken van een Piet zodat ze hem zelf kon geven en in ruil daarvoor een flinke hand pepernoten in ontvangst kon nemen.

snap12

Beertje Quinn was er ook bij, maar heeft er maar weinig van meegekregen. Hij lag er wel lekker warmpjes bij zo vermoed ik.

snap13

Het was vrij druk op de kade, dus we besloten een stukje door te lopen naar achteren. En wat bleek? Dat was precies de plek waar de boot zou aanmeren en Sinterklaas en de Pieten aan land kwamen. Dat kon dus bijna niet beter! Lise heeft de Sint goed kunnen zien en zoals gezegd dus haar kleurplaat zelf af kunnen geven.

snap14

En alsof dat nog niet genoeg was, nodigde mijn broertje ons bij hem thuis uit om pannenkoeken te komen eten. Mmm! De rest van de dag besteedden we aan het opruimen en versieren van de woonkamer voor het kraamfeest van zondag.

En dat kraamfeest is dus vandaag. We hebben besloten onze families allemaal tegelijk uit te nodigen om Quinn te komen bewonderen. Het zal even druk zijn, maar ik heb er zin in! Wat zijn jouw plannen vandaag?

5 Comments

 • Reply Shirley 13 november 2016 at 12:31

  Ik vind het echt knap dat je alles zo snel weer oppakt. Met Skyler zat ik twee weken in pyjama dus ben benieuwd hoe dat met nummer twee gaat, haha!

  • Reply Monique 13 november 2016 at 18:39

   Dat is juist goed! Ik wil te snel teveel, dat is echt mijn valkuil. Maar ben vanmiddag na het kraamfeest braaf op de bank een dutje gaan doen 🙂

 • Reply Jessica 13 november 2016 at 17:59

  Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat. Wat een mooi mannetje is het toch, met een trotse zus!

 • Reply Ramona (Kijk, mama!) 13 november 2016 at 21:10

  Knap dat je al blogt. En dat gevoel om weer voor het eerst boodschappen te doen e.d. herkenbaar! Een hele bijzondere tijd is dit. Geniet er van! En prachtige foto’s trouwens. Knus gezinnetje.

 • Reply Loes Johanna 14 november 2016 at 09:11

  Wat is Quinn toch een schatje! <3

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.