ER OP UIT PERSOONLIJK

Snapshot Holiday 2020

12 augustus 2020

Het is even wat stiller geweest hier. En dat heeft alles te maken met mijn vakantie. Ik had me voorgenomen zo min mogelijk te werken en dat is gelukt! Na een week welverdiende rust heb ik weer volop energie om er tegenaan te gaan. Lopende schrijfklussen weer op te pakken, nieuwe op te starten en natuurlijk weer lekker te werken voor en aan mijn blog. Om te beginnen met dit extra lange vakantieoverzicht. Zoals elk jaar heb ik weer een Snapshot Holiday gemaakt met de leukste foto’s van onze vakantie. Dat het een andere vakantie zou worden dan voorgaande jaren wist ik van tevoren. Ik was dan ook best een beetje bang dat het misschien minder leuk of zelfs zwaar zou worden. Maar gelukkig was het dat geen van beide! Natuurlijk is het soms pittig om dingen alleen met de kinderen te ondernemen en was het op z’n tijd een tikje emotioneel als herinneringen aan voorgaande vakanties bovenkwamen, maar gelukkig voerde het genieten de boventoon en is het me echt alles meegevallen. Ben je klaar voor heel veel zomerse plaatjes? Hier komen ze!

We zijn vertrokken! Ik had gelukkig de meeste spullen al netjes klaar staan, maar zoals altijd moet ik op het laatste moment toch nog snel wat laatste dingen bij elkaar zoeken. Het oorspronkelijke plan was dat de kinderen en ik met mijn vader met de auto zouden gaan en mijn moeder met de trein naar Zeeland zou komen. Echter kon mijn moeder onverhoopt niet mee door privé-omstandigheden. En dus gaan we met z’n viertjes. De kinderen kunnen zich in het begin van de rit nog goed vermaken, maar als we bij Antwerpen een uur(!) in de file staan, worden ze toch wat ongeduldig. Uiteindelijk komen we na drie uur aan op de plaats van bestemming: Molecaten Park Hoogduin in Cadzand!

Bij aankomst is het zo’n 35 graden. Veel te warm op de camping en zeker veel te warm in onze stacaravan. En dus besluiten we na het uitladen van de spullen maar meteen de auto weer in te stappen voor wat boodschappen en een hapje eten. We gaan naar ons favoriete visstekje in de haven van Breskens: de Dukdalf. Er wordt zoals je ziet goed gedronken!

Ik vind het altijd een prachtig gezicht al die masten in de zon.

Die avond heb ik Quinn doodvermoeid in bed gelegd. Lise zit nog buiten, maar al wel in haar pyjama. ‘Neem haar toch even mee naar zee joh’, zei mijn vader. Als ik haar vraag of ze daar zin in heeft begint ze helemaal te glunderen. En dus gaan we samen naar de zonsondergang kijken. Een heerlijk begin van de vakantie 🙂

Ze vindt het zó super speciaal dat ze in haar pyjama op het strand is 🙂

Ik had een voorkeursplaats geboekt, omdat ik op de plattegrond van de camping had gezien dat er een speeltuintje pal tussen de huisjes in lag. Ik boekte het huisje direct aan het speeltuintje, zodat ik de kinderen goed in de gaten kan houden maar ze wel gewoon hun eigen gang kunnen gaan. En dat blijkt echt ideaal!

In het weekend komt M een dagje op bezoek. Dat hadden we zoafgesproken. Gezellig en natuurlijk heel leuk voor de kinderen. Het is gelukkig mooi weer, dus een wandeling naar zee mag niet ontbreken.

Die avond gaan we ergens pizza eten met een ijsje toe. Daarna moet M weer terug naar Eindhoven.

Wij pakken nog even de Minidisco op de camping mee! Lise was andere jaren altijd wat terughoudend bij dit soort dingen, maar staat nu helemaal vooraan te dansen. Super leuk. Quinn kijkt een beetje de kat uit de boom, maar is wel mega nieuwsgierig en duidelijk onder de indruk van de leden van het animatieteam.

Een ander ritme en veel indrukken maken een peuter moe. Quinn valt niet snel in slaap in de auto en als het gebeurt is hij meestal meteen wakker als we op de plaats van bestemming aankomen en hij uit de auto moet. Dit keer besluit hij echter gewoon verder te slapen op mijn schouder. Zo lief…

Over vermoeide peuters gesproken… Quinn is geen lange afstandsloper. Hij wordt heel heel graag getild, maar is tegenwoordig echt te groot en te zwaar om dat lang vol te kunnen houden. Met de draagzak ging dat stukken beter. Hij past er zoals je ziet nog net in! Dit is een peuterdraagzak trouwens, de Tula Toddler 🙂

Bijna elke avond loop ik als de kinderen in bed liggen nog even naar het strand. Meestal valt de zonsondergang wat tegen omdat er laaghangende bewolking is boven zee, maar dit keer heb ik geluk!

Het vakantiepark is niet mega groot, maar erg mooi en leuk. Behalve het speeltuintje naast ons huisje is er vooraan een tof piratenklimrek en vind je binnen nog een klimrek met ballenbak en glijbanen. Dat valt ook erg in de smaak bij de kinderen.

Net als de knutselclub in de ochtend!

Kijk, dit bedoel ik. Ik zit hier in bikini op een strandstoel terwijl de kinderen zich vermaken in de speeltuin. Beter kan niet!

Samen met opa een filmpje kijken voordat het echt bedtijd is…

Ze lezen ook weleens een boekje samen.

We gaan nog een keer naar Breskens. Kibbeling en broodjes haring eten bij een viskar. De haring blijkt hier echt overheerlijk!

Daarna nog even over de dijk gelopen.

En een ijsje gehaald!

Een restaurant met grote speeltuin erbij, dat is natuurlijk geweldig voor de kinderen. Ik vond restaurant de 5 Weeghen eigenlijk per toeval via Tripadvisor en toen mijn moeder een dagje op bezoek was, besluiten we daar eens een hapje te gaan eten. De kinderen rennen natuurlijk meteen de speeltuin in. Die is helemaal omheind, dus we hoeven niet bang te zijn dat ze weglopen.

Lise vindt er vrijwel direct een vriendinnetje dat ook bij ons op de camping logeert. Wat een toeval! Ze vindt het bijna jammer als het eten arriveert en ze toch echt even aan tafel moet komen…

Over tafel gesproken… Er mogen maar twee volwassenen aan één tafel zitten. En zo zit ik dus met de kinderen aan de ene tafel en mijn ouders aan de tafel naast ons. Haha! Ik wilde dat toch even vastleggen. Overigens ging eerst het ene kind en vervolgens het andere bij opa en oma zitten, dus had ik al snel een hele tafel voor mezelf. Ongezellig? Nee hoor, ik had het gezelligste uitzicht!

Buiten ontbijten ging de eerste dagen nog niet omdat het ’s morgens vroeg echt fris was. Na een paar dagen waren we het zat en gingen we gewoon met jas of vest aan buiten zitten. Veel gezelliger dan binnen in de caravan! Meestal kon die jas na een uurtje uit, zodra de zon op onze veranda kwam en het snel opwarmde.

Mijn broertje en schoonzus komen ook een dagje langs. Super gezellig! Met z’n vijfjes gaan we even naar zee, waar Lise meteen een duik neemt in zee met haar oom en Quinn schelpen zoekt met zijn tante. ‘Ga jij maar even liggen, jij hebt wel even rust verdiend’, zeiden ze ook nog. En dat liet ik me geen twee keer zeggen. Heerlijk even een half uurtje niets dan alleen een beetje liggen en lezen 🙂

Ik heb mijn spiegelreflexcamera meegenomen om daar eens wat mee te gaan oefenen. Het is de oude camera van M, maar hij doet het nog prima en is een goed ‘instapmodel’. Ik neem er alleen nooit de tijd voor om eens te ontdekken hoe ik er nu precies de beste foto’s mee maak. Goed ben ik er nog lang niet in, maar ik vind het leuk om er wat mee te experimenteren. Deze foto maakte ik met de camera en is best goed gelukt al zeg ik het zelf 😉

Deze ook trouwens. Prachtig hè, die zonsondergang?

Tijdens ‘golden hour’ wil mijn broertje wel even een foto van mij maken bij dit schattige strandhuisje. Ik vind het jammer dat je als je alleen met kids op vakantie bent zelf niet echt op foto’s staat. Mijn vader is namelijk niet zo van het fotograferen. Maar af en toe even brutaal zijn en vragen of iemand een foto maakt kan ik best.

Hier moest mijn vader toch even een foto maken… We zijn namelijk uitgenodigd om bij Pierewiet te komen spelen! Bij deze speelboerderij in Nieuwvliet kunnen kinderen knutselen, skelteren, diertjes aaien en bekijken, klimmen in de binnenspeeltuin en ravotten in de grote buitenspeeltuin. En terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn kunnen (groot)ouders lekker op het terras zitten en genieten van een verfrissend drankje en wat lekkers.

De binnenspeeltuin was meteen favoriet bij beide kinderen. Maar omdat het toch wel erg mooi weer was, gingen we snel naar buiten om te ontdekken wat er allemaal nog meer te doen is.

Kinderen vanaf 4 jaar kunnen met skelters een hele ‘verkeerstuin’ door crossen. Voor de kleintjes tot 4 jaar is er een klein baantje gemaakt waar ze met driewielers, kleine tractoren en loopautootjes kunnen rijden. Erg leuk!

We arriveren laat in de ochtend, dus het is al vrij snel tijd voor een lunch. Lise en Quinn keuren de tosti’s meteen goed!

Helemaal achterin het park vind je een dierenweide met een ezel, hangbuikzwijntjes, cavia’s en geitjes. Lise rent er meteen op af en ontdekt voorzichtig welke dieren het fijn vinden om geaaid te worden en welke niet.

Quinn vindt het leuk om ze van een afstandje te bekijken. Maar als hij ziet hoe zijn zus de geitjes aait, wil hij dat ook weleens proberen. We hebben een erg leuke middag bij Pierewiet. Omdat het vrij warm was hebben we binnen niet veel gezien en gedaan, maar ik weet zeker dat het ook bij minder mooi weer een leuk uitstapje is.

Vakantie is ook… lang opblijven en dan lekker chippies eten met een filmpje. Niet binnen in de caravan, want daar is het nog veel te warm, maar lekker buiten op de veranda. Zoals je ziet op de achtergrond zijn er meer kinderen die die avond lang mogen opblijven. Er wordt nog tot laat gespeeld in het speeltuintje.

Een nieuwe stranddag breekt aan! Ik ga hier alleen met de kinderen omdat mijn vader een dagje op en neer is naar Eindhoven. Vorig jaar had ik dit niet aangedurfd, maar omdat Quinn nu iets ouder en vooral wat rustiger is wil ik het gewoon proberen. En het gaat gelukkig heel goed!

Fijn om iets te proberen en dan te ontdekken dat het prima gaat. We hadden even een hectisch momentje omdat Lise zei dat ze nodig naar de wc moest en Quinn alles behalve zin had om mee te lopen naar het strandpaviljoen, maar ook dat is uiteindelijk helemaal goed gekomen.

De laatste avond voor we weer naar huis moeten breekt aan. Ik wilde heel graag mosselen eten. Mijn vader houdt daar ook erg van en dus gaan we op zoek naar een restaurant in Breskens. Het wordt restaurant J&B! Heerlijke mosselen en voor de kinderen een kindermenu. Lise heeft haar eigen bord maar snoept heerlijk mee van de mosselen.

Weer zo’n foto met mijn spiegelreflexcamera. En die blik hier… Zo groot al, die dochter van mij. Ze heeft intens genoten van de vakantie, ook al was die anders dan anders. Net als haar broertje trouwens, maar die neemt alles nog wat meer zoals het komt 🙂

Wijsneusje had zijn appelsap al op toen het eten nog moest komen. Ach, met zulk warm weer is dat ook niet gek natuurlijk. Er werd een nieuw drankje besteld voor tijdens het eten. Mosselen hoeft hij trouwens niet. Hij probeerde er eentje, maar die belandde toch weer op zijn bord. ‘Niet lekker mama’. Oké dan 😉

Nog even ravotten bij de fonteintjes op het grote plein van Breskens. Heel fijn om wat verkoeling te zoeken op hete dagen zoals deze.

Of om gewoon helemaal kletsnat te worden, zoals mijn zoon.

En dan is de ochtend van vertrek daar. Omdat het kwik opnieuw de 35 graden zal overstijgen, besluiten we nog even naar een strand te rijden. Eerst via de Westerscheldetunnel een eiland omhoog en dan richting kust. Bij Westkapelle kun je zo met je auto aan het strand parkeren. Echt ideaal! Op die manier kunnen we de spullen een beetje in de gaten houden en toch een frisse duik nemen. Bij de dijk is een plas water blijven liggen van toen het nog vloed was en dat was voor de kinderen ideaal om in te spelen en krabbetjes en schepjes te zoeken. Na een uurtje waterpret beginnen we aan de terugreis naar Eindhoven. Met een auto vol spullen, twee kindjes onder het zand en een hoofd vol nieuwe herinneringen.

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.