PERSOONLIJK

Snapshot Holiday #2

16 juli 2018

Een dagje later dan gepland is hier na deel 1 het tweede deel van mijn vakantie-overzicht. Helaas zijn we inmiddels alweer thuis, maar door alle foto’s weer even te zien en terug te denken aan wat we gedaan hebben kan ik nog even nagenieten van onze fijne vakantie in Zeeland. Op deze bovenste foto waren M en ik met z’n tweetjes op pad. Mijn ouders waren op bezoek en boden aan op de kinderen te passen zodat wij de hort op konden voor wat shoppen en een etentje.

Dat lieten wij ons natuurlijk geen twee keer zeggen! M kocht een gigantische stapel nieuwe zomerkleding in de sale en ik scoorde ook wat leuke items. Tussendoor aten we een lekker gebakje bij De Juf (aanrader!) en na nog wat sightseeing en winkelen sloten we de dag af met een etentje bij visrestaurant Basalt. Er stond zoveel lekkers op de kaart dat ik niet kon kiezen, maar uiteindelijk ging ik voor mosselen en M ook. Omdat we die de hele vakantie nog niet hadden gegeten en dat met de kinderen erbij niet zo praktisch is, omdat je er even de tijd voor wil nemen. Met een wit wijntje erbij zaten we heerlijk te genieten!

Zonsondergangen waren er ook, maar toen ik op een avond nog snel naar het strand wilde fietsen om er een foto van te maken verdween de zon helaas een beetje in de wolken. Ach, mooi was het alsnog wel.

Elke ochtend kon er geknutseld worden op de camping met het animatieteam. We zijn er maar twee ochtenden aan toe gekomen, maar Lise vond het heel leuk om te doen. Wel met (veel) hulp van mij, maar dat deed ik graag.

En elke avond kon er gedanst worden op muziek van de minidisco. Geweldig om al die kindjes daar op los te zien gaan. Lise was aanvankelijk wat terughoudend, maar naarmate de vakantie vorderde durfde ze steeds verder vooraan te staan en mee te bewegen. Quinn was trouwens ook al flink aan het dansen. Rondjes draaien en door de knietjes gaan. Super lief!

Lise wilde in eerste instantie niet, maar met papa en Quinn erbij vond ze het toch wel leuk om met Juultje op de foto te gaan. Al was ze drukker bezig met haar ijsje volgens mij…

Vriendjes maken was het deze vakantie ook helemaal. Eerst speelde Lise met haar Duitse overbuurjongen, maar toen hij weer naar huis was en er in de tweede week een Nederlands meisje van haar leeftijd met een broertje naast ons ‘woonden’ speelde ze daar vaak mee. Heerlijk om van een afstandje toe te kijken en die gesprekjes te volgen.

We gingen op een dag dat het minder mooi weer zou zijn (maar we uiteindelijk alsnog bijna de hele dag zon hadden) naar Mini Mundi in Middelburg. Het was er, anders dan de vorige keer dat we er waren, heerlijk rustig. Ook hier had Lise binnen no time een vriendje gevonden waarmee ze graag in het treintje wilde. Met mij is ze ook in de kinderachtbaan geweest. Ze dacht dat ze het niet eng zou vinden, maar toen we er eenmaal in zaten vond ze het toch wel erg spannend. Het bleef dus bij één ritje. Maar wat vind ik haar stoer!

We deden ook een rondje ‘miniatuur Walcheren’ en Lise mocht wat lekkers uitkiezen. Het werd een zakje popcorn. Op Instagram zei iemand trouwens dat die reus afkomstig is uit het Land van Ooit. Wist ik niet, maar is wel leuk om te weten!

Gedurende ons hele verblijf hadden we de beschikking over huurfietsen. Ondanks dat het niet goedkoop was, vind ik het de beste beslissing ever. Op een ochtend zijn we naar het dorp gefietst voor een boodschap en maakten we op de terugweg een grote omweg waardoor we dit kasteeltje zomaar tegenkwamen. Echt leuk om nieuwe plekken te ontdekken vind ik!

Nog steeds gingen Lise en ik elke ochtend samen broodjes halen bij de winkel op de camping. Ze had wel bekijks met haar mooie groene fiets met mandje.

Eindelijk snapt Quinn dat het handig is als hij ons een handje geeft tijdens het lopen. Niet dat hij er altijd zin in heeft, maar het gaat steeds beter. Hier wandelden we even door het dorp.

Vakantie met kleine kinderen kan best pittig zijn. Je mag dan misschien op een andere plek zijn, de zorg voor de kinderen gaat natuurlijk gewoon door. En langer dan een uurtje op het strand werd het meestal niet, omdat Quinn liever op onderzoek uit gaat dan dat hij op één plek gaat zitten spelen. Geeft allemaal niks, maar halverwege de tweede week had ik behoefte aan een momentje voor mezelf.

En dus ging ik, toen Quinn in bed lag en M met Lise een filmpje keek, even heerlijk in mijn eentje naar het strand. Ik nam een handdoek en boek mee en heb daar ruim een uur genoten van de rust. Aanrader hoor!

Via Social Deal had ik een fotoshoot geboekt tijdens onze vakantie. Drie jaar geleden, toen Lise ongeveer de leeftijd had van Quinn nu, deden we dat ook. Een grote foto daarvan hangt nog steeds in onze woonkamer. Maar er ontbreekt daar natuurlijk wel een persoon. En dus zijn er nieuwe foto’s gemaakt. Van de kinderen samen en apart en van ons als gezin. Ik ben super benieuwd, maar we moeten nog wel even geduld hebben. De fotograaf is erg druk en verwacht ongeveer drie weken nodig te hebben.

De laatste dag zijn we ’s middags met zijn allen gaan zwemmen in het zwembad bij de camping. We hadden bewust geen boodschappen meer gedaan om de koelkast zo leeg mogelijk te maken voor de dag van vertrek en dus stelde ik voor in de brasserie van camping te eten. Dat was gezellig en lekker!

Op de laatste avond stond mevrouw helemaal vooraan bij Juultje 🙂

En ’s avonds was er een toneelvoorstelling ‘Back to Neverland’ waar naast het animatieteam ook kinderen van de camping in meespeelden. Het begon pas om 20:30, maar Lise mocht van ons opblijven om het te zien. En dat vond ze fantastisch! Ze is sowieso helemaal into Peter Pan en Jake en de Nooitgedachtpiraten, dus dit stuk was haar op het lijf geschreven. En ik vond het zelf ook heel leuk en professioneel opgezet. Mooie choreo en muziek, echt tof om naar te kijken en alles behalve amateuristisch!

En toen brak de dag van vertrek aan. Op vrijdag waren mijn ouders al vroeg bij ons om een deel van de spullen in hun auto te laden. Zo fijn dat ze dat wilden doen! Anders hadden we bijvoorbeeld Lise’s fiets nooit mee kunnen nemen. We namen nog een kopje koffie met gebak op het park en daarna begon de rit terug naar huis. Helaas was het best druk op de weg, maar met een tussenstop voor de lunch was het uiteindelijk toch goed te doen.

En inmiddels zijn de spullen weer zo goed als opgeruimd en is de was bijna weggewerkt. Gek hoe snel je thuis ook weer gewend bent. Alsof je helemaal niet bent weggeweest. Maar de herinneringen en foto’s blijven natuurlijk. Er komt binnenkort nog een review over Camping Julianahoeve aan. Mocht je verder nog suggesties hebben voor zomer- of vakantiegerelateerde posts, dan hoor ik het graag!

Wat is jouw favoriete vakantieland en waar ga je dit jaar naartoe (of ben je geweest)?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.