PERSOONLIJK

Snapshot Holiday 2017 #1

20 augustus 2017

In plaats van de gebruikelijke Snapshot Sunday plaats ik in verband met onze vakantie twee keer een ‘Snapshot Holiday’ ofwel een overzicht met vakantiekiekjes. Vandaag is het tijd voor de foto’s van onze eerste vakantieweek in Zeeland. Volgende week zondag kun je deel twee verwachten. We genieten hier volop, dus bereid je voor op veel zon, gezelligheid en leuke dingen.

Vrijdagmiddag kwamen we netjes op tijd op het park aan. Zo op tijd dat de schoonmaak nog niet helemaal klaar was met ons huisje en we dus even buiten moesten wachten. Maar dat was niet erg, want we hebben een klimrek met glijbaan voor de deur!

Zaterdagochtend nam mijn broertje, die langskwam, Lise meteen mee naar het strand voor het bouwen van een mooi zandkasteel. Ze was meteen helemaal in haar element, mijn strandmeisje.

En ’s middags gingen we lekker zwemmen in het subtropisch zwemparadijs op het park. Ik kookte daarna  een lekkere pasta die we in ons huisje opaten, waarna mijn broertje weer naar huis vertrok.

Zondag kwamen goede vrienden met hun twee dochters bij ons langs. Super gezellig! De oudste meisjes mochten na de lunch kiezen of we naar het strand of naar het zwembad zouden gaan en het werd dat laatste. Omdat het best goed weer was, was het lekker rustig in het zwembad. Quinn vindt het trouwens ook heerlijk in het water!

Ik dacht dat hij vanzelf wel een keer zou laten merken als hij het water uit wilde, maar hij bleef maar vrolijk in zijn zwemband. Op een gegeven moment heb ik zelf maar besloten dat het genoeg was geweest en hebben we eerst binnen en later buiten wat zitten uitrusten. Van slapen kwam het natuurlijk niet die middag…

We zijn met z’n allen nog gaan eten bij het pannenkoekenrestaurant in Domburg en van daaruit gingen onze vrienden weer terugrijden richting Brabant. Wij liepen terug naar het huisje en toen de kinderen in bed lagen, maakte ik nog even van de gelegenheid gebruik om wat te lezen in het zonnetje.

Maandag beloofde weer een mooie dag te worden en dit keer gingen we wel naar het strand. Met onze opvouwbare bolderkar. Ideaal ding waar (bijna) alle spullen en beide kinderen in passen. Er is een strandovergang waar je gewoon met de kar het strand op kunt rijden, dus dat is ideaal.

Quinn had wat moeite de slaap te vatten. Er is ook zoveel te zien en te horen op het strand! Toen M even met hem ging lopen in de draagzak was hij al snel vertrokken en daarna konden we hem heel zachtjes in het tentje neerleggen.

Ehm, tja… als je peuter dan druk is met zandkastelen bouwen en je baby slaapt, maak je maar een selfie in je nieuwe bikini. Ik kocht hem zaterdag in Middelburg en ben er zó blij mee! Thuis had ik een ander exemplaar online besteld, maar die kon niet op tijd geleverd worden en heb ik dus weer moeten annuleren. Op goed geluk stapte ik die zaterdag dus een lingeriezaak binnen en in de sale scoorde ik deze bikini die wel voor mij gemaakt leek. Hij zit als gegoten!

We hadden het eigenlijk niet gepland, maar als het vakantie is kun je best op het laatste moment besluiten gewoon op het strand te blijven eten. En dat was lekker en heel gezellig!

Dinsdag was qua weer een mindere dag. We begonnen met het schrijven van kaartjes voor het thuisfront. Lise neemt het zelf schrijven van haar naam al heel serieus!

Daarna gingen we een taartje eten en wat winkelen in Goes. Taart & Tafel is echt een aanrader. Goede koffie en heerlijke zelfgemaakte taarten.

Lise en ik gingen voor de cheesecake. Mmm… Zie je dat rietje trouwens? Super handig, zo trekt ze tenminste niet het hele flesje om.

In Goes moesten we ook op zoek naar een speelgoedwinkel, want Lise wilde graag iets kopen van haar eigen geld. Voor haar verjaardag krijgt ze het poppenhuis van Playmobil. De babykamer had ze al en nu heeft ze ook alvast de keuken. Helemaal blij is ze ermee. En stiekem vind ik het zelf ook leuk om ermee te spelen.

Woensdag was het gelukkig weer mooi weer. Mijn ouders kwamen rond lunchtijd en gingen gezellig even mee naar het strand. Genieten hoor!

We moeten Lise wel in de gaten houden, want springen in de golven is wat ze het liefste doet. Het zeewater is een graad of 20, dus dat is best goed te doen.

En in zo’n klein poeltje is het natuurlijk nog stukken warmer. ‘Even zwemmen nog hoor mama!’

Opa en zijn kleinkinderen. Fijn om samen herinneringen te maken.

En aangezien het de vorige keer zo goed beviel daar in die strandtent, gingen we er gewoon weer eten. Zeeuwse mosselen met bier. Wat wil een mens nog meer 😉

Het weer wisselt lekker af, want donderdag was weer een mindere dag. We gingen naar Mini Mundi in Middelburg, waar ik al een uitgebreide review over schreef.

De foto’s van de tweede week kun je volgend weekend dus verwachten. Hoe is het weer bij jullie? Wij hebben hier ondanks wat mindere voorspellingen de laatste dagen gelukkig toch heel veel zon gehad! 

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

2 Comments

  • Reply Bregje 20 augustus 2017 at 09:11

    Oh lieverd wat een heerlijke foto’s! Zeeland is zo fijn, ik ben stiekem een klein beetje jaloers 😉 Geniet nog lekker van jullie tweede weekje!! ❤❤

  • Reply Gerdi 22 augustus 2017 at 14:43

    Wat een heerlijke foto’s en wat fijn dat jullie het zo getroffen hebben met het weer! Ben benieuwd naar jullie tweede week..

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.