PERSOONLIJK

Sintspiratie

30 november 2011

Morgen is het 1 december. Het begin van de feestmaand, die voor velen van ons voornamelijk in het teken staat van gezelligheid, lekker eten en cadeautjes. Dat geldt ook voor mij. Hoewel ik intens geniet van de zomer, kan ik de knusse wintermaanden ook erg waarderen. Zeker aangezien daarin achtereenvolgens Sinterklaas, kerst en oud en nieuw de revue passeren.

Het begint natuurlijk allemaal op 5 december, met pakjesavond. Ja, ondanks dat broer en ik de twintig al ruim zijn gepasseerd, vieren we dat nog steeds bij pa en ma thuis. Compleet met surprises, snoepgoed en een zak vol cadeautjes.

Met lootjes trekken waren we dit jaar ruim op tijd, maar ik heb nog steeds geen briljante ingeving gehad voor een surprise. Laat staan dat ik voor het bijbehorende gedicht al een letter op papier heb staan. De cadeautjes heb ik gelukkig wel al in huis. In shoppen ben ik namelijk wel goed… 😉

Vrijdag, op mijn vrije dag, zal ik er eens goed voor gaan zitten. Dichten lukt me over het algemeen wel. Vorig jaar had ik behalve voor mijn surprisekandidaat ook voor alle anderen een gedicht geschreven. Het is de surprise die me meer moeite kost.

Maar het is elk jaar goed gekomen, dus dat komt het dit jaar heus ook wel. Sinterklaasliedjes aan, pepernoten binnen handbereik, laat die ‘Sintspiratie’ maar komen!

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.