PERSOONLIJK

Snapshot Sunday – samen lunchen

10 januari 2016

De eerste volle week van het nieuwe jaar zit er alweer op! Met daarin het laatste restje kerstvakantie en het gewone (werk)leven dat weer op gang kwam. Een drukke week, dus op mijn werkdagen wat weinig foto’s, maar alsnog genoeg voor een leuk weekoverzicht. Kijk je mee?

snap1 Vorige week zondag hadden we een primeur. Lise plaste voor de eerste keer op het potje! Wat waren we trots en wat vond ze het speciaal. Dacht ik eerst nog even dat dit misschien een eenmalig iets zou zijn, kan ik nu zeggen dat ze er sindsdien al heel vaak op is geweest. Ze vindt het echt een happening en dat houden we er dus lekker in. Ik schreef trouwens meteen artikel over mijn aanpak bij voor het eerst op het potje gaan.

’s Middags hadden we een leuk uitje. Een hele tijd geleden kochten we namelijk kaartjes voor de theatervoorstelling van Sesamstraat: ‘Een bonte avond in Sesamstraat’. Het was een leuke voorstelling en Lise genoot zichtbaar. Vooral de liedjes en het bijbehorende dansen vond ze geweldig. Heerlijk om haar zo bezig te zien. Stom toevallig kwamen we in het theater Charlotte en haar dochter Aukje tegen. We wisten niet van elkaar dat we gingen, dus dat was een extra leuke verrassing. We gingen gezellig even met onze meisjes op de foto. Charlotte heeft trouwens een stukje over de voorstelling geschreven op haar blog. Na afloop van de voorstelling mochten de kindjes nog op de foto met hun Sesamstraat-vriendjes. Lise vond haar grote idool Elmo toch wel erg indrukwekkend, zoals je op de foto kunt zien.

snap2

En maandag was het weer een ‘gewone’ maandag. Een drukke, want ik moest in plaats van ’s middags in de ochtend aan het werk en had daarna nog een overleg. Geen tijd gehad voor foto’s dus, maar waarschijnlijk waren ze ook niet erg boeiend geweest om te zien 😉

Dinsdagochtend bracht ik Lise naar de gastouder, die ze 2,5 week niet had gezien en dus wel erg gemist had. Toen ik haar maandagavond vertelde dat ze de volgende ochtend weer ging, wilde ze het liefst meteen vertrekken. Toen ik zei dat ze echt nog moest slapen voordat het zover was, begon ze te huilen. Een goed teken, maar wel zielig op dat moment.

Toen Lise weg was ben ik voor mijn werk nog even boodschappen gaan doen. Heerlijk op mijn gemakje. Ik liep langs Blokker en zag dat er wegens een geplande verbouwing opruimingsuitverkoop was. Alles in de winkel mocht weg voor 50%! Tja, ik kon het niet laten om even binnen te lopen en liep naar buiten met alleen maar speelgoed. Voor Lise op de groei, maar allemaal dingen waarvan ik zeker weet dat ze het leuk gaat vinden. Aan alles wat je daar op tafel ziet liggen was ik in totaal 20 euro kwijt. Die Playmobil-set alleen al kostte bijna dat bedrag.

snap3

Woensdagmiddag moest ik weer werken. In de ochtend ben ik dan gewoon met Lise thuis, maar nu was ook M thuis. Ziek. Hij had een hele gebroken nacht achter de rug en kon omdat hij zich zo slecht voelde de slaap zo niet vatten dat hij uiteindelijk beneden op de bank is gaan liggen. Je kunt je voorstellen dat mijn nacht ook niet erg goed was, maar gelukkig was het de laatste werkdag van de week en had ik ’s avonds niets gepland.

Donderdagochtend was M nog steeds niet lekker en kwam er een schilder in huis om alle deurposten van de binnendeuren te schilderen. We hebben namelijk nieuwe deuren besteld, die onze bijna 30 jaar oude toch ietwat versleten en ook gewoon lelijke deuren gaan vervangen. Ik ging met Lise even de stad in. We slaagden in de sale bij de Bijenkorf voor wat kleding en lunchten samen bij La Place. Ik was dus nog nooit echt alleen met haar gaan lunchen, maar het was zó leuk en gezellig dat ik dat zeker vaker ga doen. Als M of mijn moeder erbij zijn is het ook gezellig hoor, maar zo samen met z’n tweetjes is toch wel bijzonder op de een of andere manier. Lise wilde ook nog even in het speelgedeelte spelen en ging daar gewoon helemaal zelfstandig in van die loopautootjes zitten. Ik hield haar vanuit binnen natuurlijk in de gaten, maar was wel trots!

snap4

Vrijdag bleef M nog een dagje thuis, want nog steeds niet helemaal beter, en kwam de schilder zijn werk afmaken. Lise ging de ochtend naar de gastouder en ik ging flink aan de studie. Soms lijkt het alsof ik geen meter vooruit kom. Zo vervelend! Maar ik had best een productieve ochtend gelukkig. Lise was met de gastouder een kindje gaan ophalen van de peuterspeelzaal en mag daar dan zelf altijd ook even spelen. Dat vindt ze zo leuk! Over ruim een maand mag ze zelf, dus ik heb er wel vertrouwen in dat dat goed gaat komen.

’s Avonds had ik koorrepetitie en ben ik nog ‘even’ mee wat gaan drinken. Dat ‘even’ staat expres tussen aanhalingstekens, want het werd half 3 ’s nachts voordat ik naar huis reed.

snap5

Een kort nachtje volgde, want om 8.30 uur stond meneer de schilder alweer voor de deur om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten. Verder hadden we een rustige dag. We brachten met z’n drietjes de kerstboom weg en gingen aan het eind van de middag uit eten voor de verjaardag van M zijn oma die 88 is geworden. Gelukkig voelde M zich inmiddels weer bijna de oude. Voor de kindjes was er speelgelegenheid, maar ik was daar eerlijk gezegd niet zo over te spreken. Misschien dat ik er nog een apart artikel aan ga wijden. Lise heeft zich overigens prima vermaakt en heerlijk gesmuld, dus wat dat betreft was het een prima middag.

’s Avonds was het natuurlijk tijd voor ‘Wie is de Mol?‘. Mijn broertje kwam dat bij ons kijken en daarna hebben we nog wat spelletjes op de Wii gespeeld, die we weer een beetje herontdekt hebben. Haha! Ik ging eerder naar bed dan de mannen, want ik was me een partij moe. Ik heb een nacht van ruim 9 uur gemaakt en daarmee hopelijk dat korte nachtje weer een beetje gecompenseerd.

Hoe is jouw eerste ‘normale’ week van het jaar verlopen?

3 Comments

 • Reply Shan 10 januari 2016 at 19:19

  Wat een bewogen week heb je achter de rug! Maar wel leuk en mooie foto’s ook.

  Mijn eerste volle week van het jaar was er een om krankjorum van te worden. Daar schreef ik vandaag nog een blog over. Gelukkig is het nu even wat rustiger en kan ik weer heerlijk bijkomen met een lekker kopje thee!

 • Reply Charlotte 11 januari 2016 at 13:51

  Druk weekje! En inderdaad leuk dat we elkaar tegen kwamen bij Sesamstraat!En super goed dat Lise regelmatig op het potje plast, knap hoor!

 • Reply Simone 11 januari 2016 at 20:42

  Haha Elmo is een beetje eng? Wat fijn dat ze zo graag naar de gastouder gaat. Dat is echt wat waard. En dat is nog eens leuk speelgoed inslaan zeg!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.