PERSOONLIJK SPORT

Run baby run!

6 januari 2013

Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat ik me voornam te gaan hardlopen. In eerste instantie gingen we met een groepje vanuit de sportschool. Later ging ik alleen verder, onder begeleiding van de ‘Start to run’-podcasts van Evy Gruyaert. Toen ik klaar was met haar eerste serie 0-5 km en dus 5 kilometer aan een stuk kon lopen, besloot ik ook Evy’s tweede serie ‘Keep running’ te gaan volgen. Daarbij loop je van 5 naar 10 kilometer. In oktober 2012 stond de Estafettemarathon op het programma. Dat houdt in dat je met vier personen de hele marathon loopt, wat neerkomt op ongeveer 10 kilometer per persoon. Hoewel ik er tegenop heb gezien en heel erg twijfelde of ik het wel aankon, lukte het me en had ik er enorm veel plezier in.

We zijn inmiddels bijna drie maanden verder en ik loop inmiddels zonder begeleiding van Evy. Vorig jaar winter ben ik een periode helemaal gestopt met lopen – ook omdat het zo koud was dat het bijna niet te doen zou zijn – maar deze winter was ik vastberaden om op een lager pitje door te lopen. Ik redeneerde: ‘beter iets minder en het ritme erin houden, dan helemaal stoppen en de draad weer helemaal op moeten pakken’. Ik zag net dat ik in december ‘maar’ drie keer gelopen heb, maar ik heb het in elk geval gedaan!

Vandaag was het tijd voor mijn eerste run van 2013. Het was 10 graden en daarom eigenlijk wat te warm voor mijn gevoerde hardloopshirt. Resultaat: na een kwartier had ik het al bloedheet. Maar… ik heb wel weer netjes 5 kilometer gelopen. Om mezelf een nieuw doel te stellen om naartoe te werken, heb ik me gisteravond opgegeven voor de Nijmeegse Marikenloop, die op 26 mei van dit jaar zal plaatsvinden. Al vanaf het moment dat ik begon met lopen was het mijn wens ooit aan de Marikenloop deel te nemen en die wens zal dit jaar dus uitkomen. Je hebt de keuze uit 5 of 10 kilometer en ik heb me (uiteraard) voor de 10 ingeschreven. Het lijkt me heel leuk en gezellig om met alleen maar vrouwen zo’n prestatie neer te zetten.

De komende maanden ga ik proberen twee keer in de week te lopen. De ene keer zal dat een relatief korte loop van ongeveer 5 km zijn waarin ik telkens zal proberen sneller te lopen, de andere keer wil ik de afstand telkens met ongeveer 10 procent vergroten zodat ik uiteindelijk die 10 kilometer gemakkelijk aan kan. Ik heb er zin in!

2 Comments

 • Reply MiekeLu 6 januari 2013 at 22:00

  Goed dat je deze winter wel gewoon door blijft lopen! Vandaag was het inderdaad heerlijk loopweer.
  Veel succes met trainen voor de Marikenloop!

 • Reply Marcella 9 januari 2013 at 13:41

  Veel loopplezier!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.