PERSOONLIJK

Quinn zijn babyalbum is eindelijk af! *

15 juni 2019
babyalbum

Foto’s maken is het probleem niet. Het is mijn hobby en ik maak ze dagelijks. Alleen het organiseren van die foto’s is een tweede. Ze staan op mijn telefoon, op onze gedeelde harde schijf, op mijn laptop… En dat is geen excuus, maar wel een van de redenen waarom we nog steeds geen fotoalbum hadden gemaakt van Quinn zijn eerste levensjaar. Gelukkig kan ik nu zeggen dat het er eindelijk van is gekomen. Mijn peuter van inmiddels tweeënhalf heeft zijn babyalbum. En ik laat het je zien!

Babyalbum, van uitstel komt afstel?

Het eerste half jaar na de geboorte van je baby ben je druk met het vinden van een nieuw ritme en het leren kennen van je baby. Het is dan ook niet zo raar dat je het sorteren van foto’s en het maken van een album dan even parkeert tot een later moment. Nadat je baby zijn eerste verjaardag heeft gevierd zou je dat dan best van die spreekwoordelijke plank kunnen pakken. Maar bij ons kwam het er gewoon niet van. En dat had er ook deels mee te maken omdat ik niet goed wist wat ik nu eigenlijk wilde. Een ouderwets album met ingeplakte foto’s? Een heel crea bea Project Life constructie zoals we bij Lise deden? Of toch een geprint fotoalbum?

Fotoalbum maken met de Albelli Smart Assistant

De twijfel bleef bestaan, tot ik in een persbericht las over de Smart Assistant van Albelli. Een tool waarmee je in no-time je persoonlijke fotoboek kunt maken. De Smart Assistant herkent dubbele, wazige en onscherpe foto’s, waarna de beste foto’s automatisch worden geselecteerd. Daarnaast worden de geselecteerde foto’s die goed bij elkaar passen alvast in een stijlvolle indeling geplaatst. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om foto’s te wisselen en kun je zelf aan de slag gaan met de beschikbare clipart, kaders, sjablonen en achtergronden. Zo bespaar je veel tijd en kun je die besteden aan je eigen creativiteit en persoonlijke touch.

Deze beschrijving klonk mij als muziek in de oren. Na overleg met M besloot ik de knoop door te hakken en voor een geprint fotoalbum te gaan. Van Albelli mocht ik de Smart Assistant uitproberen om een Quinn’s babyalbum in elkaar te zetten. En ik moet zeggen: het resultaat mag er wezen! Ik heb de pagina’s bewust vrij rustig gehouden en dus niet voor achtergronden en/of kaders gekozen, maar als je dat wil kán het natuurlijk wel. Ik vind het voor een babyalbum het mooist om het eenvoudig en strak te houden. De foto’s zijn sprekend genoeg vind ik.

We hebben het boek uiteraard chronologisch opgebouwd. Het begint met foto’s van DE test en gender reveal. Gevolgd door de geboorte, kraamweek en de lifestyle fotoshoot toen Quinn twee weken oud was.

Voor de opvolgende maanden hebben we steeds twee pagina’s uitgetrokken, behalve voor de maand augustus waarin we op vakantie gingen. Die vakantie leverde gewoon teveel mooie foto’s op om niet in het album te stoppen. Gelukkig kun je met de Smart Assistant heel makkelijk extra pagina’s invoegen.

De omslagfoto voor de kaft hadden we ook vrij snel bepaald. Vervolgens zag ik dat er op de achterkant nog ruimte is voor een extra plaatje. Daar vond ik deze spontane foto van de shoot wel passend, waar we allebei in een deuk liggen om een of andere flauwe grap terwijl Quinn lekker ligt te slapen…

Conclusie

Ik ben enorm blij met het babyalbum van Quinn! Ik ben een aantal avonden op rij met veel plezier met de Smart Assistant in de weer geweest. Eigenlijk was het ordenen en selecteren van de foto’s nog het meeste werk. Het vullen van het album was daarna heel snel gepiept. Binnen vier werkdagen lag het op de deurmat en konden we het bewonderen. Het is een prachtige herinnering geworden aan het eerste en o zo belangrijke levensjaar van mijn zoon!

Zelf ook een fotoalbum maken?

Denk je na het lezen van deze blog: ‘ik moet ook echt eens met dat fotoalbum aan de slag…’? Dan heb ik goed nieuws! Met de code ‘MOONOLOOG25’ ontvang je bij Albelli 25% korting op alle fotoboeken. De code is geldig tot en met 1 juli 2019.

Hebben jullie voor je kinderen fotoboeken gemaakt en deed je dat snel of ging er net als bij ons wat meer tijd overheen?

*Disclaimer

1 reactie

  • Reply G. T. 19 juni 2019 at 06:53

    Omdat ik van vriendinnen had gehoord dat dat vaak blijft liggen, heb ik in de babytijd elke maand de foto’s uitgezocht en toegevoegd aan het fotoboek. Zo kon ik het vlak na de eerste verjaardag laten afdrukken.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.