PERSOONLIJK

Quinn is 5 jaar! | een brief van mama

1 november 2021

Altijd was ik netjes op tijd met deze – inmiddels traditionele – brief aan mijn jarige kind. Dit jaar was het wat hectisch rond de verjaardag maar nu is hij er dan toch: de brief aan mijn 5 jaar(!) oude jongste kind. Wat een bizar idee dat het al vijf jaar geleden is dat ik voor het laatst een dikke buik had en we een newborn in huis hadden. Hoewel allang geen newborn meer, blijft Quinn toch mijn baby (en ik vermoed dat hij dat voor altijd zal blijven, hahaha). Mijn kleuter is vijf en ik schreef hem een brief, zoals ik dat ook deed toen hij 1 jaar, 2 jaar, 3 jaar en 4 jaar werd.

Lieve Quinn,

Vijf jaar ben je alweer, ik kan het bijna niet geloven! Vorig jaar werd je vier en ging je voor het eerst naar school. Daar zit je nu dus alweer een jaar op, al was het wel een gek jaar met de corona-sluiting en alle regeltjes. Sinds dit schooljaar zit je in een nieuwe groep, omdat meester Bart vorig jaar met pensioen ging. Je kwam, samen met één ander jongetje, in een compleet onbekende groep terecht met nieuwe juffen maar je had het er vrijwel meteen helemaal naar je zin. Je zit daar goed op je plek en je komt altijd met grote verhalen thuis. Gelukkig mogen we ook eindelijk weer mee de klas in zodat we een beetje kunnen zien wat je doet en wie je klasgenootjes zijn.

Je bent zo’n slim, lief en grappig mannetje. Ik verbaas me vaak over het gemaak waarmee jij tegen vreemde mensen kletst. Soms heb je wat moeite met ‘nee’ als je ergens je zinnen op hebt gezet, maar gelukkig snap je steeds beter waarom sommige dingen nu eenmaal niet mogen en verzin je zelf wel iets waardoor het op een iets andere manier toch kan.

Boekjes lezen vind je nog steeds enorm leuk en sinds kort is muziek je grote hobby. Afgelopen zomer vond je het heerlijk om op de camping mee te zingen en dansen met het animatieteam. Thuis zet je ook vaak liedjes op en voor je verjaardag heb je een eigen muziekspeler met microfoon gekregen. Met LEGO speel je ook heel graag. Keer op keer een bouwwerk opnieuw bouwen, precies volgens het boekje. Dat vind je het leukst. Je hebt al een hele collectie LEGO-setjes verzameld en ik denk dat er nog heel wat bij zullen komen. Je vind het het gezelligst als ik bij je kom zitten en we het samen doen.

De afgelopen weken zijn we veel gaan oefenen met fietsen en dat kun je nu helemaal zelf! Het wegrijden en (op tijd) remmen vind je soms nog lastig, maar je hebt zoveel plezier in het fietsen zelf. We gaan vaak oefenen in het parkje tegenover ons huis en je kan daar dan geen genoeg van krijgen. Ik kan niet wachten om straks gezellig naast elkaar ergens naartoe te kunnen fietsen. Dat lijkt me zo gezellig!

De band die je hebt met Lise is heel speciaal. Als ze er niet is zeg je dat je haar mist. Jullie hebben ook weleens ruzie, maar meestal spelen jullie heel lief samen. Dat vind ik zo fijn om te zien. Je boft maar met zo’n lieve grote zus en Lise boft zeker weten ook heel erg met jou!

Een kinderfeestje wil je nog niet, maar gaan we misschien over een paar maandjes alsnog organiseren. Het grote familiefeest heb je wel gehad en daar genoot je enorm van. Morgen ga je ook nog trakteren in de klas. Dat vind je wel spannend, maar gelukkig mogen papa en ik erbij zijn en weet ik zeker dat je ervan gaat genieten.

Lieve Quinn, ik wens je een heel fijn en gelukkig nieuw levensjaar en hoop dat we weer heel veel mooie nieuwe herinneringen mogen maken.

Ik hou van jou!

Liefs van mama

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.