PERSOONLIJK

Quinn is 4 jaar! | een brief van mama

31 oktober 2020

Toevallig kwam er gisteren een herinnering voorbij op mijn telefoon. Exact vier jaar geleden stond ik hoogzwanger bij het tuincentrum een oliebol te eten. Het was net zo warm voor de tijd van het jaar als nu en een dag voor de uitgerekende datum. Ik liep al een week of drie met een klein beetje ontsluiting rond, omdat er rond 37 weken opeens weeën kwamen opzetten die, na een halve dag ziekenhuis, toch weer afzwakten. Maar in de nacht van 30 op 31 oktober, nu precies vier jaar geleden, was het dan eindelijk zover: precies op de uitgerekende datum werd Quinn geboren! En vandaag viert hij alweer zijn vierde verjaardag. Na baby, dreumes en peuter is onze zoon nu een kleuter! Ik schreef hem een brief, zoals ik dat ook deed toen hij 1 jaar, 2 jaar en 3 jaar werd.

Lieve Quinn,

Hoera! Vandaag ben je jarig en mag je vier kaarsjes uitblazen! Al zouden het er van jou ook best zes mogen zijn, want je maakt vaak grapjes dat je geen vier maar zes jaar wordt vandaag. Nou, wacht daar nog maar even mee hoor! Vorig jaar schreef ik nog dat je nog lekker een jaartje thuis bent, maar dat jaar is echt om gevlogen. En nu ga jij net als je zus naar de basisschool. Even wennen voor jou, maar misschien nog wel meer voor mij. Want hoewel je al vier ochtenden naar gastouder en peuterspeelzaal ging, voelt dit toch veel meer als loslaten. Je krijgt al wat meer je eigen leventje en je wereld wordt weer een stukje groter. Je gaat veel nieuwe dingen leren, vriendjes maken en vooral nog heel veel spelen. En dat gun ik je allemaal zo!

Ik vind je zo’n lief en vrolijk mannetje. Soms wat uitdagend, omdat we allebei diezelfde sterke wil hebben en het dan weleens botst. Maar je bent een echt knuffelbeertje en kletst de hele dag door. Ik vind het fantastisch om je te horen kletsen over van alles en nog wat. Alles wat er in je opkomt spreek je uit, zelfs tegen wildvreemden, en dat leidt soms tot de grappigste situaties.

Je speelt heel graag met Duplo en sinds kort ook met ‘gewone’ LEGO. Maar eigenlijk vind je ook veel dingen leuk die helemaal geen speelgoed zijn. De stofzuiger boven bijvoorbeeld, of de wasmachine. En lekker kliederen met de vaat in de gootsteen vind je ook heel leuk om te doen (ik niet altijd). O en boekjes, die vind je geweldig. Zelf bladeren of voorgelezen worden, je vindt het allemaal even leuk. En als er eenmaal een boek favoriet is, dan wil je dat het liefst twintig keer achter elkaar voorgelezen hebben. Om het vervolgens helemaal uit je hoofd ‘zelf te kunnen lezen’. Gulzige Geit, Ssst, de tijger slaapt en Rupsje Nooitgenoeg kun je van begin tot het eind zelf woord voor woord opzeggen. Ik vind dat zo knap!

Je bent nog net zo’n lekkerbekje als toen je net leerde eten. Je lust letterlijk alles, behalve tomaat. Een uitstapje naar de supermarkt, waarbij jij met een klein karretje (‘babykarretje’) rond mag lopen vind je fantastisch. Je hebt laatst zelf bij de informatiebalie om een nieuw muntje gevraagd omdat we het vorige kwijt waren geraakt. Jij regelt dat wel even!

Van lekker rennen en zwemmen houd je ook enorm. We wachten nog heel even met zwemles, maar ik denk dat je er over een jaartje meer dan klaar voor bent. Afgelopen zomer kon je geen genoeg krijgen van de zee en het strand. We waren er maar een weekje, maar je hebt met volle teugen genoten. Hopelijk volgend jaar weer!

Jij en je zus worden ook steeds dikkere vrienden. Jullie spelen veel samen en maken heus ook weleens ruzie, maar ik merk aan alles dat jullie niet zonder elkaar kunnen. Jullie samen horen kletsen en zien spelen vind ik het mooiste wat er is. Je beseft het nu nog lang niet, maar de band tussen broers en zussen is zo waardevol. Het is de langste relatie die je in je leven zult hebben!

Maandag ga je na twee wen-ochtenden voor het eerst écht naar school. Ik weet zeker dat je het ontzettend fijn gaat hebben in de groep van meester Bart. En ja, ik vind het ook wel een klein beetje moeilijk dat ik nu twee van die grote schoolgaande kinderen heb. Maar gelukkig zijn er nog heel veel middagen, weekenden en vakanties waarin ik je lekker bij me heb ❤️

We gaan er een leuk feestje van maken vandaag en morgen 🙂

Ik hou van jou!

Liefs en een dikke kus,
Mama

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.