PERSOONLIJK

Quinn is 3 jaar! | een brief van mama

31 oktober 2019

Ik weet het nog zo goed. Het ‘vals alarm’ rond 37 weken. Het wachten tot het dan eindelijk wel zover was en de plotseling wel heel snelle bevalling in de nacht van 30 op 31 oktober. Exact op de uitgerekende datum werd onze zoon geboren. We noemden hem Quinn. En vandaag is dat alles precies drie jaar geleden. Mijn inmiddels peuter is dus vandaag jarig en mag drie kaarsjes uitblazen. Ik schreef hem weer een brief, net zoals ik dat deed toen hij 1 jaar en 2 jaar werd.

Lieve Quinn,

Je bent drie jaar geworden vandaag! Hieperdepiep… hoera! Zelf vind je het volgens mij maar langzaam gaan allemaal. Want je zegt al naar school te willen en maakt grapjes dat je vijf jaar bent. Nou, ik vind het snel genoeg gaan hoor! Het laatste jaar waarin ik je veel om me heen heb is ingegaan. Over precies een jaar ga jij ook naar de basisschool. Poeh, dat wordt wennen voor mama! Maar voorlopig dus nog lekker even niet.

Wat ben je het afgelopen jaar weer gegroeid. Fysiek, want een groot deel van je ‘babyvet’ is als sneeuw voor de zon verdwenen nu je de rap de lengte in groeit, maar vooral ook in je ontwikkeling. Een paar weken geleden merkten we dat je hele volzinnen begint te maken. Je kletst heel veel en maakt graag grapjes. Het valt me op dat je al zo goed het onderscheid weet te maken tussen ik, jij, jouw, mijn, etc. Toen Lise jouw leeftijd had praatte ze vaak over zichzelf in de derde persoon (‘Lise heeft honger’), bij jou merk ik dat niet. Grappig, hoe kinderen kunnen verschillen.

Je vindt het heerlijk om voorgelezen te worden. Je favoriete boekjes zijn ‘Mama kwijt!’, ‘Ssst… we hebben een plan’, ‘Welterusten allemaal’ en ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’. Die verhaaltjes ken je helemaal uit je hoofd, maar je blijft ze fantastisch vinden. De speelkeuken blijft ook een favoriet item hier in huis. Zo af en toe zie ik je wel met een autootje door de kamer rijden, maar eigenlijk geef je er weinig om. Je bouwt liever met Duplo of verzorgt Baby Annabell. Soms zie ik je samen met Lise op de bank zitten, met allebei een babypop op schoot. Heerlijk!

Over Lise gesproken trouwens, wat zijn jullie leuk samen. Jullie spelen meestal heel lief met elkaar en hebben dan de grootste lol. Zij voelt zich echt de grote zus en is dat natuurlijk ook, maar jij laat je zeker niet ondersneeuwen. Soms is er onenigheid omdat jullie toevallig op hetzelfde moment met hetzelfde willen spelen. Maar meestal weten jullie dat onderling gelukkig weer snel op te lossen zodat er rustig verder gespeeld kan worden.

Was het vorig jaar, toen je net twee was, nog erg wennen op de peuterspeelzaal, inmiddels ga je er met veel plezier naartoe. Bij het wegbrengen vind je het vaak nog wel een beetje moeilijk dat papa of mama weggaat en jij daar moet blijven, maar als je eenmaal lekker aan het spelen bent heb je het er prima naar je zin. Als we Lise van school gaan halen en we komen langs de speelzaal, dan zeg je altijd dat je er naartoe wilt. Je wordt zelfs boos als ik zeg dat dat niet kan. Dat lijkt me een goed teken!

Ook bij Sara, de gastouder, vind je het fijn. Je gaat er twee ochtenden per week lekker spelen met andere kindjes. Je komt met de mooiste knutselwerkjes thuis en mag haar ook weleens helpen met het bakken van een brood. Wat hebben we het toch getroffen met haar als gastouder. Ik vind het heel bijzonder dat ze zowel Lise als jou van baby af aan heeft zien opgroeien.

Vandaag vieren we alvast een klein feestje. Je trakteert deze morgen bij Sara en vanavond komen je oom en tante eten omdat ze helaas niet op je echte feestje kunnen komen. Dat vieren we aanstaande zaterdag. Lekker klein, zodat het niet te druk is voor je en je lekker kunt genieten van het bezoek, de taart en de cadeautjes. Want het draait die dag natuurlijk om jou!

Vandaag luiden we een nieuw levensjaar in. Je laatste jaar écht klein zijn. Zo voelt dat voor mij althans. Ik hoop dat we net zo blijven genieten van onze vrije ochtenden samen zoals we dat tot nu toe doen. Gezellig samen boodschappen doen, spelen, naar de bieb, lunchen met lekkere broodjes, of gewoon een stukje wandelen. Ik verheug me erop!

Lieve Quinn, ik hou van jou!

Liefs,
Mama

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.