PERSOONLIJK

Quinn 2 jaar | een brief van mama

31 oktober 2018

2 jaar

Hiep hiep, hoera! Vandaag is het groot feest, want Quinn is 2 jaar geworden. Zo bizar dat onze baby nu geen dreumes meer is, maar een peuter. Ik kan me nog als de dag van gisteren de bevalling herinneren en de tijd die daarop volgde. Het blijft een niet te bevatten iets hoe een compleet afhankelijk minimensje in twee jaar tijd kan uitgroeien tot een jongetje dat rondrent en precies duidelijk kan maken wat hij wil. Het feestje was afgelopen weekend. Ik blik kort terug op die fijne dag en sluit af met een ‘brief van mama’ zoals ik dat ook deed toen Quinn 1 jaar werd.

Hiep hiep, hoera!

Het eerste bezoek stond zondag al om 10:00 uur aan de deur. We kozen er bewust voor Quinn zijn verjaardag klein te vieren. Zo deden we dat vorig jaar ook en dat was voor iedereen het fijnst. Een dag eerder had ik de taart opgehaald. Een fototaart met een mooie foto van onze fotoshoot in Renesse afgelopen zomer. Ik post hem vandaag op mijn Instagram!

Het uitblazen van het kaarsje bleek nog niet zo eenvoudig. Zelfs toen Lise meehielp. Maar toen Quinn zijn grote neef zijn best deed lukte het toch en konden we gaan smullen!

De letterslingers en overige versiering ontvingen we van Slingershop.nl. Ik kreeg er enorm veel leuke reacties op en we hebben het natuurlijk lekker laten hangen tot vandaag, de échte dag!

Win een letterslinger!

Voor wie binnenkort ook wat te vieren heeft heb ik een leuke winactie in petto. Ik mag namelijk een letterslinger naar keuze verloten onder één van jullie! Om kans te maken vraag ik je onder dit artikel een reactie achter te laten waarin je laat weten dat je meedoet en wat voor slinger jij graag zou willen ontwerpen. Verder zou ik het leuk vinden als je Moonoloog volgt op Instagram. De winactie delen of iemand taggen die dit ook tof zou vinden is niet verplicht, maar vind ik wel heel lief!

Meedoen kan tot en met vrijdag 23 november 2018. Op 24 november 2018 ontvangt de winnaar persoonlijk bericht. Mocht je de dans ontspringen of iets anders willen bestellen bij Slingershop, dan ontvang je met de code ‘moonoloog’ 10% korting op je bestelling. Mooi meegenomen, toch?

Quinn heeft mooie cadeaus gekregen, waar hij de afgelopen dagen al flink mee heeft gespeeld. Van ons kreeg hij een step, van mijn ouders de VTech Bla Bla Blocks en van mijn schoonouders een loopfiets. Ik maak nog een apart artikel met cadeau-inspiratie voor een jongen die twee jaar wordt. Dat komt er binnenkort aan.

Een brief van mama

Lieve Quinn,

Of ‘vriend’ zoals ik je vaak noem. Wat word je groot! Vooral de laatste weken gaat het super snel. Je weet opeens zoveel meer mondeling duidelijk te maken dan voorheen. Voor ons makkelijk, maar voor jezelf ook zo fijn. Ik merk dat het je rust geeft. Je raakt minder snel gefrustreerd omdat je niet kan overbrengen wat je bedoelt. Wat voorheen nogal eens gebeurde en wat ook bij mij soms voor frustratie zorgde. We kunnen nu allebei beter duidelijk maken wat we willen.

Je gaat heel graag naar Sara, onze gastouder. Hoewel je het bij het wegbrengen meestal wel moeilijk vind om mij los te laten, wil je als ik je kom ophalen vaak niet eens meer mee naar huis. Je vindt het heel leuk om daar lekker te spelen met kindjes van je eigen leeftijd. Thuis is het speelkeukentje je grote favoriet. Elke dag ben je minstens een uur aan het ‘koken’ zoals je het zelf noemt. Je brengt iedereen taartjes en een kopje ’toffie’. Heerlijk om je daar mee bezig te zien. Je speelt ook graag met Duplo en maakt mooie kunstwerken met potlood en stift. En met die laatste kleur je ook graag op de tafel. Oeps… 

Ik bewonder je vastberadenheid en je onderzoekende aard. Als jij ergens niet bij kan pak je gewoon een krukje zodat het wel lukt. Ik houd mijn hart vast op dat soort momenten hoor. Vooral als ik even niet kijk en je heel stilletjes weer een gevaarlijke stunt aan het uithalen bent. Ik weet nu in elk geval waar de uitdrukking ‘met vallen en opstaan’ vandaan komt. Gelukkig ben ik dan meestal wel in de buurt om je te troosten en ben je snel weer vrolijk. Om het vervolgens gewoon opnieuw te proberen, want zo ben je ook. Jij geeft niet snel op. 

Je groeit op met de liefste grote zus die je je kan wensen. Wat een mazzel is dat toch. Natuurlijk zijn jullie ook weleens wat minder lief tegen elkaar, maar ik weet gewoon dat er een band voor het leven is gesmeden. En ik weet zelf hoe waardevol dat is. Als jij overstuur bent probeert Lise je vaak te kalmeren of af te leiden door met je te gaan spelen. Andersom zorg jij op jouw manier voor haar. Toen ze gisteren ziek op de bank lag en jij in je keukentje aan het spelen was, bracht je haar een taartje op een bordje. Het zijn misschien kleine dingen, maar als moeder maakt dat mij zo trots en blij.

Ik kan nog bijna niet geloven dat je twee jaar bent. De baby- en dreumesfase liggen al achter ons en voor ons ligt nu de peuterfase. Een hele leuke fase met bijbehorende uitdagingen, maar daar slaan wij ons samen wel doorheen. Over een paar maanden ga je naar de peuterspeelzaal. Dat zal in het begin een beetje wennen zijn, maar ik weet zeker dat je het er enorm naar je zin zult hebben. Lekker spelen met andere kindjes, liedjes zingen en heel voorzichtig al een klein beetje op je eigen beentjes staan. Een heel klein beetje nog maar hoor, want voorlopig houden papa en ik gewoon nog je handje vast als dat nodig is. 

Lieve Quinn, we hebben je verjaardag natuurlijk afgelopen weekend al gevierd, maar we gaan ons best doen er vandaag ook een feestelijke dag van te maken. Je wordt immers maar één keer twee jaar. En dan gaan we na vandaag een nieuw levensjaar in waarin je weer zoveel nieuwe dingen gaat leren en kunnen en we samen hopelijk weer heel veel leuke dingen mogen doen en fijne momenten mogen beleven.

Love you!

Veel liefs,
Mama

2 Comments

 • Reply Eline van Mensvoort 31 oktober 2018 at 06:35

  Wat leuk! Mijn mannetje Lars wordt 19 november 3 jaar. Zo’n letterslinger zou heel erg leuk zijn. Ik doe graag mee.

  Nog proficiat met jullie Quinn

 • Reply Nicole 31 oktober 2018 at 07:54

  Gefeliciteerd met jullie knappe grote jongen! Voor mij een reminder dat mijn jongste toch echt over een maand ook 2 word 🙈 11 december is het hier ook feest en zou het super tof vinden om dan ook zo’n letterslinger op te hangen. Je kan wel raden welke tekst het dan gaat worden voor mijn ondeugende Evy 😉

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.