PSYCHE

Wie is de Mol? – De Finale deel 2: ‘Wie is de Mol?’

7 maart 2013
Bron: Avro.nl

Eindelijk… het moment is daar. Na vanavond weten we wie de mol is. Is het Kees of Paulien? En in welke mollenstreken zijn wij als kijker allemaal getrapt?

Eerst kletste Art gezellig bij met alle afgevallen kandidaten. Later werden ook Kees en Paulien aan tafel geroepen. Gelukkig werd er na een kort gesprekje snel overgegaan tot waar het allemaal om draait vanavond: de ontknoping!

Wie is…. de Mol?

De spanning werd door Art flink opgebouwd. Afwisselend kreeg zowel Paulien als Kees een korte toespraak. Tot Art DE VRAAG stelde: ‘Wie is de Mol?’ Je zag de priester uit de eerste aflevering weer spreken en de beginletters van een aantal zinnen kwamen in beeld. The Mole Is… KEES. Kees van Tol, is dus de enige echte mol. Yes!! Vanaf aflevering 4 zat ik op Kees. Volgens mij is dit het eerste seizoen dat ik het ver voor de finale bij het juiste eind had. Hoewel ik toch nog sterk heb getwijfeld of het niet toch Paulien zou zijn…

 

Molbiechten

Tijd voor het leukste onderdeel van deze finale-aflevering, de ‘molbiechten’. Kees heeft het slim aangepakt door dicht bij zichzelf te blijven en zich niet extra slim of juist dom voor te doen. Kees leek bij alle opdrachten goed zijn best te doen, maar wist de andere kandidaten op de een of andere manier altijd te belazeren. En dat zonder dat ze het doorhadden. Hij had ook vaak het geluk dat een andere kandidaat zelf met een ‘foute’ oplossing kwam, zodat hij alleen nog maar ‘ja’ hoefde te zeggen. Bijvoorbeeld toen Carolien voorstelde een van de zwarte kokertjes te openen.

Bij het kampvuurspelletje ‘Wie is de Mol’ was Kees erg zijn best aan het doen om de aandacht op zich te vestigen. En jawel, dat werkte. Paulien en Zarayda waren ervan overtuigd dat hij de mol was, maar in dit spelletje was hij kandidaat. Wat betekende dat er geen geld naar de pot ging. Mission accomplished!

Daniel zei heel eerlijk dat hij het hele spel niet zo bezig was met wie er aan het mollen was. Waarop Art vroeg ‘Je weet wel hoe het spel heet?’. Erg grappig, haha! Toch knap dat hij het desondanks nog redelijk lang heeft weten vol te houden.

 

Kijkersaanwijzingen

Zoals elk seizoen waren er een hoop extra aanwijzingen voor de oplettende kijker. Zo verwezen alle titels naar (acties van) de mol, sprak de toespraak van de priester boekdelen en bedacht Kees in een van de eerste afleveringen het dansje ‘enkel enkel, dubbel dubbel, wat morse is voor ‘I M’, ofwel ‘I am (de mol)’.

 

De eindstand

En hiermee is weer een spannend seizoen van Wie is de Mol ten einde. De eindstand van de pot bedraagt 17.120 euro en is voor de winnares: Paulien. Ik vond het weer een sterk en spannend seizoen. Wat ik briljant vond is dat Kees het voor elkaar kreeg heel veel geld uit de pot heeft weten te houden, maar zich tegelijkertijd ook van zijn beste ‘kandidatenkant’ heeft laten zien en daarmee vaak niet de verdenking op zich kreeg.

Ik heb nu alweer zin in volgend seizoen. Tot die tijd vallen we donderdagavond voorlopig in een zwart gat. Net als de mol die weer onder de grond verdwenen is 🙂

1 reactie

  • Reply Marcella 8 maart 2013 at 12:06

    Leuk seizoen en ik verdacht Kees pas op ’t einde. Goed gedaan dus!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.