PSYCHE

Wie is de Mol? – De Finale deel 1: ‘Trust nobody’

1 maart 2013

De drie finalisten zijn bekend: Paulien, Carolien en Kees. Verliezer, winnaar en mol. Maar wie is wie? Helaas weten degenen die ook eerdere seizoenen hebben gevolgd dat we daar gisteravond nog niet achter zouden komen. Wel zou waarschijnlijk de verliezer alvast bekend worden gemaakt.

 

Dag één

De eerste dag start in Johannesburg, in de centrale bibliotheek. De finalisten moesten op zoek naar de tien in de bieb verstopte molboekjes van zowel de afgevallen als de overgebleven kandidaten. Namen ze een boekje mee, dan kwam er geen geld in de pot. Lieten ze de boekjes staan, dan wonnen ze wel geld. Paulien vond al snel haar eigen boekje en besloot dat te houden, aangezien het een uitstekend en noodzakelijk wapen is in de finale. Ook Carolien had haar boekje vrij snel te pakken. Vervolgens zochten ze andere boekjes die geld op zouden leveren. Opeens vond Carolien het boekje van Kees. Hij kon zijn molboekje vervolgens niet meer vinden en zei er later van overtuigd te zijn dat de andere twee zijn boekje hadden.

Carolien besloot de waarheid te zeggen en wilde het molboekje van Kees ruilen tegen de pot, aangezien hij nog steeds penningmeester is en ze dat maar niets vond. Maar dat aanbod sloeg hij af. Logisch of verdacht?

Later kreeg Carolien spijt van haar actie en wilde Kees zijn boekje teruggeven. Ze zei het wel gelezen te hebben, maar geen informatie met Paulien gedeeld te hebben.

 

Dag twee

De tweede dag breekt aan en de kandidaten reizen per oude stoomtrein naar Pretoria. In de trein zitten een aantal acteurs die de kandidaten belangrijke informatie over de mol geven. Maar uiteraard kregen ze die informatie niet hapklaar, maar werd ze op een cryptische manier gegeven.

Nadat elke kandidaat zijn of haar informatie verzameld had, werden ze elk naar een andere afgesloten coupe gestuurd, waar een klein houten kistje stond met daarop ‘Wie is de Mol?’. Het idee was dat wanneer de kandidaat alle vragen goed beantwoord had, de naam van de mol in het kistje zou zitten. Bij Kees was dat Kees en bij Carolien was dat Paulien. Welke naam Paulien in het kistje had zitten, werd helaas niet getoond.

Nog in de trein maakten de drie kandidaten de laatste test. Eenmaal aangekomen op het station van Pretoria stond Art ze op te wachten. Eerst sprak hij tegen Carolien. Hij blikte kort terug op haar streken, haar persoonlijkheid en haar acties tijdens het spel en zei toen heel plotseling: ‘Carolien, jij bent niet de mol. En Carolien, jij bent ook niet de winnaar’. Wat uiteraard betekende dat Carolien uit het spel ligt.

Nu zijn enkel Kees en Paulien over. Ik neigde aan het begin van de aflevering toch weer naar Paulien, maar weet nu bijna zeker dat mijn eerdere verdachte Kees toch de mol is. Vanmorgen hoorde ik bovendien op de radio nog een paar hints die sterk in zijn richting wijzen. Ben jij er al uit wie de mol is?

Ik ben erg benieuwd naar de aflevering van volgende week. Dan zal niet alleen worden bekendgemaakt wie de winnaar is en wie de mol, maar wordt er ook teruggeblikt op alle afleveringen en krijgen we alle kandidaten weer even te zien.

 

 

 

 

 

1 reactie

  • Reply Marcella 5 maart 2013 at 17:38

    Ik verdacht Carolien en nu neig ik ’t meest naar Paulien. Degene die ik het meest verdenk ik echter meestal de winnaar, dus dan zal Kees de mol zijn. Ik ben benieuwd!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.