PSYCHE

Wie is de Mol? – aflevering 7: ‘Een ontwikkeling’

15 februari 2013

Bron: Avro.nl

Sorry mensen! Het was Valentijnsdag gisteren en daarom was ik uit eten met mijn man. Toen we weer thuis waren hebben we de zevende aflevering van ‘Wie is de Mol’ op de iPad in bed gekeken, waardoor ik mijn blogpost niet heb kunnen ‘meetypen’ zoals ik normaal doe. Hopelijk vinden jullie dit geen mosterd na de maaltijd 🙂

Ik heb het idee dat de kandidaten nog niet zo goed beseffen dat de finale zo snel dichterbij komt. Er wordt nog veel te vaak sociaal gedaan en informatie uitgewisseld. Niet zo slim, want om te winnen zul je het als kandidaat toch beter moeten doen dan de rest.

Deze aflevering zouden we er eindelijk achterkomen wat er nou toch in die geheimzinnige zwarte kokertjes verstopt zit. Zoals ik een paar afleveringen eerder al voorspelde, waren het onontwikkelde foto’s. Om de foto’s te ontwikkelen moesten de kandidaten naar een winkeltje om spullen te kopen waarmee ze een ruimte konden verduisteren. Na heel wat gehannes om de bovenste ramen te verduisteren, vond Paulien buiten opeens een enorme ladder en daarmee bleek het een fluitje van een cent. In het winkeltje vond Kees nog een extra koker, die ze als eerste ontwikkelden. Het bleek een briefje van 500 euro te zijn. Alle andere foto’s werden helemaal zwart. Later bleek dat Zarayda samen met Tania alle kokertjes stiekem een keertje opengemaakt had om te kijken wat erin zat. Hoe dom kun je zijn… Volgens mij heeft ze dit overigens alleen met de kijker en niet met de rest van de groep gedeeld.

Bij de tweede opdracht viel er een vrijstelling voor de finale te winnen. Met een draaischijf met daarop omgedraaide potjes moesten de kandidaten om de beurt één potje omdraaien. In het begin lag onder elk potje een kwart stuk van een cirkel in de kleur geel, rood, groen of blauw. Wie het eerst vier partjes van dezelfde kleur wist te verzamelen, won het spel en de vrijstelling. Uiteindelijk was het Daniël die het voor elkaar kreeg vier blauwe partjes te verzamelen. Enthousiast als hij altijd is liet hij zijn blijheid merken. Hij had nog meer reden om blij te zijn, want hij mocht de volgende dag in een helikopter boven een veld vliegen met een enorme lasergun. De overige kandidaten speelden een spel waarbij ze van alle kleuren één partje aan de andere kant van het veld moesten zien te krijgen. Daniël mocht de hele tijd op ze schieten. Het viel mij hier op dat Paulien al vooraf de instelling had dat het toch niet ging lukken. Ze was het veld nog niet over of ze werd inderdaad door Daniël geraakt.

Toen de hele groep weer bij elkaar was bleek dat Kees en Carolien van elke kleur een partje aan de overkant hadden zien te krijgen, maar bleek ook dat het Daniël gelukt was ze allemaal neer te schieten. De vrijstelling bleef dus bij Daniël.

Maaaarrrr… Die vrijstelling was pas voor de finale. Hij moest deze executie dus nog wel zien te overleven. En helaas, daar slaagde hij niet in. Daniël kreeg een rood scherm en moest het spel verlaten. Daarmee ligt mijn favoriete kandidaat eruit. Ik baal!

Ik verdenk Kees nog steeds, maar begin nu ook te vermoeden dat Paulien de mol weleens zou kunnen zijn. Haar klungeligheid en ‘ik-doe-geen-vlieg-kwaad’ houding zijn natuurlijk de perfecte dekmantel voor een mol. Daarnaast hoorde ik vanmorgen op de radio een briljante theorie voorbij komen. Toen de kandidaten de vorige aflevering vragen mochten stellen aan de mol, waren haar vragen ‘Kom je uit Volendam?’ en Volendam is een angram van ‘van de mol’ en ‘ Lust je meloen?’ en meloen is een angram van ‘een mol’. Bizar toch?

Wie is jouw mol?

 

 

 

 

2 Comments

  • Reply Mieke 15 februari 2013 at 18:10

    Ik denk dat ik eruit ben. Ik zit op Carolien. 🙂

  • Reply Marcella 18 februari 2013 at 14:32

    Tsja, ik denk nog steeds Carolien. Inderdaad is Paulien klungelig, maar deze eigenschap had Sanne destijds ook erg goed uitvergroot. En zij werd vervolgens de winnares 😉

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.