PSYCHE

Wie is de Mol? – aflevering 6: ‘Horen, zien en zwijgen’

7 februari 2013
Bron: Avro.nl

Het is donderdag en dus tijd voor aflevering 6 van ‘Wie is de Mol?’. In het begin was Carolien aan het woord. Ze zei dat ze zich eenzaam voelde na het vertrek van Tim, maar ze heeft haar maatje Paulien gelukkig nog over om informatie mee te delen. Tania Zarayda en Kees groepje. Daniel is sattellietfiguur volgens Paulien.

Voor de eerste opdracht moesten de kandidaten aan boord van een oud, chromen vliegtuig. De reis ging naar Drakensbergen. Paulien mocht als eerste de cockpit in en het stuur vasthouden. Ze moest door de intercom info van een kaartje voorlezen. De kandidaten in de cabine schreven deze info snel op in hun mollenboekje. Na Paulien namen ook de andere kandidaten om de beurt plaats in de cockpit.

In de info die iedereen voorlas, bleken vragen van de komende test verstopt te zitten. Het was dus aan de kandidaat die voorleest of hij deze vragen deelt met de rest of niet. Paulien zei dat het niet in haar zat om info achter te houden. Iets wat ik me bij haar inderdaad wel kan voorstellen. Ook alle andere kandidaten deelden de informatie eerlijk met de rest van de groep. Daniel was zoals altijd lekker enthousiast toen ook hij het vliegtuig mocht besturen. Wel dacht hij te hebben gemerkt dat Carolien zelf een vraag verzon ipv de vraag die op het kaartje stond voor te lezen. Verdacht?

Het vliegtuig landde veilig en de kandidaten gingen naar een kerk. Daar kregen ze elk drie vragen van Art te horen. Als alle vragen goed waren, zou de mol (die vermomd verderop in de kerk stond) ze de waarheid vertellen op drie zelf te verzinnen vragen. Hij antwoordde met behulp van akkoorden op het orgel. Een hoge toon betekende ‘ja’ en een lage toon ‘nee’. Beantwoordden ze een van de vragen van Art fout, dan zou hij antwoorden naar eigen inzicht. Al snel bleek dat niemand iets met de antwoorden van de mol kon. Ze hadden namelijk geen idee of ze alle vragen van Art goed beantwoord hadden, waardoor de antwoorden van de mol totaal geen waarde hadden.

De volgende dag begon met een ochtendwandeling. Tania de penningmeester kwam er toen achter dat de pot (een envelop met 10.000 euro) verdwenen was. Een actie van de mol? Kees en Daniel toverden de envelop tevoorschijn. Ze hadden hem gevonden op de vloer van de bus. Blijkbaar was hij uit haar broekzak gevallen. Tania gaf direct haar rol als penningmeester op. Er werd gestemd en Kees werd penningmeester. Aangezien hij nog altijd mijn hoofdverdachte is, ben ik daar niet blij mee!

Tijd voor de volgende opdracht. Ze moesten paardrijdend een berg op en puzzelstukjes pakken die op tafeltjes langs de route stonden. Na de prachtige rit kwamen ze bovenop de berg aan, waar Art op ze stond te wachten. Door de puzzel op te lossen zouden ze erachter komen waar ze geld konden vinden. De puzzel werd een drama. Het lukte niet hem binnen de 3 minuten op te lossen. Ze mochten voor 250 euro een minuut puzzeltijd bijkopen.

Toen de puzzel was opgelost mocht de nieuwe penningmeester Kees als enige per helikopter naar de Drakenberg, die door de pijl op de puzzel de plek was waar het geld zou liggen. Op de berg lagen enveloppen met daarop de namen van alle kandidaten. In de envelop van de mol zou het meeste geld zitten. Kees mocht slechts een envelop kiezen. Hij koos de envelop van Carolien, waar 1500 euro in zat. Zou dat het hoogste bedrag zijn geweest? Ik denk het niet. Ik vermoed dat hij een envelop met een redelijk hoog bedrag heeft gekozen om zich niet te verdacht te maken.

De test was dit keer gebaseerd op ‘maar’ 14 vragen, omdat er al 6 gedeeld waren in het vliegtuig. Achteraf gezien dus niet zo slim van de kandidaten om de vragen die op de kaartjes stonden zo eerlijk met de rest te delen! Als eerste kwam het scherm voor Tania en ‘bam’: ROOD! Tania moest dus naar huis. Ik verdacht haar niet, dus het was voor mij geen verrassing dat ze moest vertrekken. Tania zat op Daniël en Carolien, twee kandidaten die ik evenmin verdenk, dus wat mij betreft logisch dat zij het spel moet verlaten.

Volgens mij heeft deze aflevering iedereen verteld op welke verdachten ze de test hebben ingevuld. Er wordt nog steeds veel gespreid! De verdeling was als volgt:

Carolien zit op Kees en Zarayda
Kees zit op Carolien
Paulien verdenkt niet Tania, maar zit op Kees en Zarayda
Zarayda zit op Paulien en Daniël
Daniël zit op Carolien, Tania en een beetje op Paulien
Tania zat op Daniël en Carolien

Ik ben alweer erg benieuwd naar volgende week… Heeft deze aflevering invloed gehad op jouw verdenking?

1 reactie

  • Reply Marcella 10 februari 2013 at 00:28

    Hmm, ik verdenk Carolien en Zarayda, maar misschien Daniel ook wel. Lastig, degene die ik verdenk is meestal de winnaar van het programma 😉 Wie verdenk jij?

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.