PSYCHE

Wie is de Mol? – aflevering 5: ‘Fluister en huiver’

1 februari 2013

Bron: Avro.nl

Gisteravond zaten we klaar voor alweer aflevering vijf van ‘Wie is de Mol?’. Tim kwam aan het woord en zei dat het feit dat de sfeer in de groep zo goed was, het extra lastig maakt om te bepalen wie de mol is. Ik denk dat dat inderdaad wel een rol speelt, maar eerdere seizoenen leren dat naarmate de finale in zicht komt, iedereen toch meer zijn eigen spel gaat spelen.

De kandidaten moesten een nacht kamperen in Kruger Park. Om hun kampeerplek te vinden moesten ze eerst een puzzel maken die uiteindelijk de route zou aangeven. Ik vond het vrij onduidelijk en de kandidaten volgens mij ook. Toen Tania het voor elkaar kreeg de jeep te laten vastlopen vlakbij een agressieve olifant was het even spannend. Maar gelukkig liep het goed af. Bij het vinden van de juiste route werd er volgens mij niet duidelijk gemold. Ik heb het in elk geval niet gezien.

Bij de kampeerplek aangekomen was het, na een hapje en drankje, tijd voor opdracht twee: een soort ‘Wie is de Mol?’ in het klein, waarbij de deelnemers een rol toegewezen kregen. Ze waren of kandidaat, of mol. Bij dit spel waren er twee mollen die ontmaskerd dienden te worden door de andere kandidaten. Hier vond ik Kees wel verdacht bezig. Hij was in de opdracht geen mol. Toen Zarayda op het punt stond om Paulien te ontmaskeren als mol (dat was ze ook!) greep hij in zodat hij de verdenking op zich kreeg en er geen geld in de pot kwam. Paulien kreeg vervolgens de drie jokers omdat zij aan het eind niet ontmaskerd was.

Na een griezelig nachtje kamperen in de wildernis was het tijd voor opdracht 3: goud zoeken. De kandidaten moesten 25 ‘goudklompjes’ uit het zand zien te zeven, die later omgesmolten zouden worden tot een sleutel waarmee de kluis kon worden geopend. Zarayda maakte zich hier erg verdacht door het maar niet voor elkaar te krijgen klompjes te vinden. Ze had er uiteindelijk volgens mij maar één. Ik twijfel nog steeds of ze dit expres deed of er gewoon niet goed in was. Verder heb ik bij deze opdracht ook weinig verdachts zien gebeuren.

Na de test was het Tim die een rood scherm kreeg en (dit keer echt) moest vertrekken. Volgens mij was hij een van de weinigen die maar één iemand verdacht en ook op die manier de test heeft gemaakt. Dat is natuurlijk altijd riskant. Het viel me op Twitter op dat veel kijkers ervan overtuigd waren dat Tim de mol was. Zij zullen nu op zoek moeten naar een nieuwe verdachte.

Wie is jouw mol? Mijn mol is nog altijd Kees. Ik ben alweer heel benieuwd naar de aflevering van volgende week!

 

3 Comments

 • Reply Eva 2 februari 2013 at 17:22

  Ik denk Zarayda of Daniel! Daniel is altijd dusdanig enthousiast maar soms iets te, helemaal vergeleken met de rest van de groep, dat hij ook prima z’n best kan doen op die manier een echte kandidaat te lijken.
  Maar aan de andere kant zit ik er elke keer naast, dus waarschijnlijk is het Paulien ofzo 😉

 • Reply Mieke 3 februari 2013 at 12:53

  Deze aflevering heb in gemist en ook niet aan toe gekomen om hem terug te kijken, dus handig om hier even bij te lezen.
  Ik heb geen idee wie de mol is. Zit er altijd naast. 😉

 • Reply LNNK 3 februari 2013 at 15:15

  Ik moet dit programma echt eens een keer gaan kijken, iedereen is er zo enthousiast over.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.