PSYCHE

Wie is de Mol – aflevering 4: ‘Anders dan anders’

24 januari 2013

We hebben er een week op moeten wachten, maar vanavond zouden we er dan eindelijk achter komen waar Tim was gebleven. Dat duurde niet lang, want al in opdracht 1 verscheen hij op het toneel, als buffel. Doordat de anderen hem bevrijdden was hij terug in het spel.

Gelukkig werd ook het mysterie rondom de zwarte kokertjes deels ontmaskerd. De deelnemers besloten twee kokertjes te openen. Er bleken witte papiertjes in te zitten. Het leek op fotopapier. Ik vermoed dat het onontwikkelde foto’s zijn. Er werd ook een flashback getoond van de vorige aflevering, waarin de kandidaten de kokers van Art ontvingen. Wie goed keek, zag dat het beeld zwart-wit was. Alleen Tania, Zarayda, Daniël en Art waren in kleur. Wat had dat te betekenen??

Tijdens opdracht 1 wist Kees een van de kokertjes van Tim te stelen. Ik ging ervan uit dat hij zijn kokertje dicht zou laten nadat hij gezien had wat er in de andere twee zat. Maar wat doet Kees? Hij opent het kokertje bij daglicht. Een van de redenen dat Kees nu mijn hoofdverdachte is.

Opdracht twee: Lopen over water

Bij opdracht twee moest de helft van de groep via een touw een rivier oversteken. De anderen moesten vanaf de kant moeilijke woorden roepen. Hoe meer woorden de overstekers wisten te onthouden, hoe meer geld voor de pot ze verdienden. Het was wederom Kees die zich wat mij betreft erg verdacht maakte. Hij riep veel te moeilijke woorden. Paulien had bijgehouden hoeveel geld ieders woorden hadden binnengebracht et voila: Kees’ woorden brachten in totaal slechts 75 euro op.

Niemand naar huis?

Opdracht 3 zou plaatsvinden in Kruger national park. Maar voordat ze daar naar binnen mochten, vond er een onverwachte test en executie plaats. Zarayda werd naar voren geroepen en moest een kaart trekken. Ze trok de groene kaart en mocht iemand aanwijzen die geen scherm te zien zou krijgen en dus niet naar huis zou hoeven. Ze koos Tania. Zo werd er het rijtje af gegaan. Tania was de eerste die een rode kaart trok. Zij moest tussen Kees en Daniël kiezen wie er wėl een scherm te zien zou krijgen. Ze koos Kees en hij kreeg een groen scherm. Paulien was als laatste aan de beurt en trok groen. Dat betekende dat Daniel veilig was en er dus niemand naar huis hoefde.

In de preview van de volgende aflevering zag je een fragment waarin een rood scherm werd getoond. Waarschijnlijk moet er volgende week dus wel iemand naar huis… Maar wie?

Omdat Kees zich deze aflevering zo verdacht heeft gemaakt, is hij nu mijn mol. Wie verdenk jij?

2 Comments

 • Reply Mieke 25 januari 2013 at 08:16

  Het was spannend vond ik!
  Ik verdenk ook Kees. Maar Tim vind ik ook erg verdacht. Aan de andere kant hadden ze dan die actie met Tim toch maar niet naar huis sturen niet gedaan. Moeilijk hoor. En ik zit er altijd naast. 😉

 • Reply Marcella 27 januari 2013 at 16:41

  Kees vond ik ook wel best verdacht in deze aflevering…. Het blijft lastig!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.