PSYCHE WONEN

8 simpele dingen waardoor jij je thuis gelukkiger voelt *

18 maart 2021

Home is where the heart is. Maar, van een fijne sfeer in huis worden we toch ook wel heel gelukkig. Dat kan een kek kamerplantje zijn, die iéts te dure gordijnen of dat nieuwe kleurtje op de muur. Toch zit geluk ook in de kleine dingen. In deze blog geef ik je 8 praktische tips waardoor jij je thuis nog gelukkig voelt. En dat is vooral nu best welkom!

Met deze tips maak je van jouw huis een happy place

Het creëren van een fijne sfeer die je gelukkig maakt is belangrijk. Dat heeft niet alleen een positieve invloed op jouw humeur, maar ook op je algehele welzijn. En omdat we tegenwoordig best wat tijd thuis doorbrengen, zijn de onderstaande tips meer dan welkom. Het goede nieuws: een ingrijpende verbouwing is echt niet noodzakelijk om je thuis gelukkiger te voelen.

Een lekkere geur voor in huis

Geurtjes werken op ons gemoed. Door een geur kunnen we ons energiek of juist ontspannen voelen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van huisparfum. Voor elke mood is er wel een geschikte geur. Kies voor parfums met een kruidige, frisse of juist fruitige geur. Bijvoorbeeld van het merk Millefiori. Kwalitatieve parfums die lekker lang blijven hangen.

Een haardvuur of tafelhaard

Een knapperend haardvuurtje maakt ons blij. Toch is niet iedere huiskamer gezegend met een open haard. Geen paniek, want tegenwoordig zijn er ook tafelhaarden te koop. Deze plaats je eenvoudig op tafel of in de vensterbank. Zo creëer je in een handomdraai een gezellige ambiance die heel welkom is na een dag hard werken.

Kamerplanten

Dit klinkt cliché, maar ook kamerplanten zorgen ervoor dat we ons thuis gelukkiger voelen. Je weet namelijk dat er iemand op je wacht als je thuiskomt. Daarnaast hebben kamerplanten een rustgevend effect op ons brein én zuiveren ze de lucht in de woonruimte. Zorg er dan wel voor dat je een plant kiest met luchtzuiverende eigenschappen.

De juiste lichtverdeling

Een mooie lichtverdeling in huis is best nog een uitdaging, maar toch de moeite van het onderzoeken waard. Met de juiste sfeerverlichting voel jij je thuis namelijk ontspannen en veilig. Daarnaast heeft licht een positieve invloed op onze hersenen. We zijn minder gevoelig voor depressies en zijn over het algemeen blijer.

Creëer persoonlijke hoekjes

Natuurlijk wil je van de woonkamer niet direct een persoonlijk archief maken, maar door persoonlijke hoekjes te creëren voel jij je thuis wél een stuk gelukkiger. Bijvoorbeeld als je een stukje van de wand reserveert voor leuke foto’s. Nog een simpele tip om je thuis blijer te voelen? Maak een lief klein ‘altaar’ op het dressoir met persoonlijke spulletjes. Dat kan een beeldje zijn dat je hebt geërfd, maar natuurlijk ook een andere dierbare herinnering.

Breng de natuur naar binnen

Dat doe je heel simpel met meubels of voorwerpen van natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld een bankje van hout, houten accessoires op tafel of andere voorwerpen van natuurlijke materialen. Ze passen in vrijwel elke woonstijl en maken ons gewoon een stukje blijer.

Zachte kleedjes en kussens

Ook zachte vloerkleden en donzige kussens zorgen ervoor dat we ons thuis een stuk  gelukkiger voelen. Kruip er lekker tegenaan op de bank, of streel met je blote voeten over het hoogpolige tapijt op de grond. Staat leuk, maar voelt nog veel ontspannender!

Houd het lekker ruimtelijk

Een opgeruimd huis is een opgeruimd humeur. We worden gewoonweg blijer in een huis waar we voldoende ruimte tot onze beschikking hebben. Houd de woonkamer of leefruimte daarom lekker overzichtelijke en opgeruimd. Minimalistisch leven geeft vrijheid én blijheid!

Van welk ding in huis word jij meteen gelukkig?

*Disclaimer

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.