PERSOONLIJK

Project woonkamer | nieuwe eettafel

9 juni 2018

We kochten onze voormalige eettafel toen we acht jaar geleden in dit huis kwamen wonen. Helaas bleek er een soort verflaagje over het hout te zitten, wat er door het gebruik al snel af begon te slijten. Kan je van houden, zo’n destroyed look, maar ik vond het niet mooi. Er moest een nieuwe eettafel komen. Maar waar kies je dan voor? Een mooie wat duurdere tafel, of toch een kidsproof en meer budgetvriendelijke optie?

Hierboven zie je hem, onze beschadigde eettafel. De bijbehorende salontafeltjes vertoonden al snel dezelfde slijtage en hebben we dus een aantal maanden geleden al weggedaan. En toen was de zoektocht naar een nieuwe eettafel begonnen. Ik zocht wat online en vond de mooiste tafels. Maar mijn favorieten waren meestal ook erg duur. En op zich vind ik het niet erg om wat meer uit te geven aan een meubelstuk wat je jarenlang in huis hebt staan en dagelijks gebruikt, maar met kleine kinderen in huis leek me dat toch niet zo’n heel goed idee.

Eigenlijk wilden we het liefst zo’n boomstamtafel. Met een blad dat niet recht is afgesneden, maar waar je de vorm van het hout nog in terugziet. En die zijn op zijn zachtst gezegd behoorlijk prijzig. Bedragen vanaf €1000,- waren geen uitzondering. Ik vroeg naar tips op Twitter en kreeg toen de tip eens bij Ikea te kijken. Gek genoeg had ik daar nog niet eens aan gedacht.

Eigenlijk verwachtte ik er niet heel veel van. Ikea is in mijn hoofd vooral gericht op wat kleiner behuisd met uitschuifbare tafels, of tafels in wat kleinere formaten. Terwijl wij toch graag een flinke eettafel willen waar zes stoelen aan kunnen. Dat mijn verwachting niet helemaal bleek te kloppen, ontdekte ik toen we er vorige week een kijkje namen. Ik zag een hele mooie grote eikenhouten tafel, maar eentje met een mooi gemêleerd houten blad en zwart onderstel trok pas echt mijn aandacht.

Onze nieuwe eettafel

Dit is ‘m dan, onze nieuwe eettafel. Hij heet Skogsta, is vervaardigd van massief acaciahout en het blad is behandeld met hardwasolie. De tafel is 235 cm lang en 100 cm breed, dus lekker groot. Toen M zei dat hij deze tafel ook heel mooi vond wist ik dat we hem al bijna gekocht hadden. En voor de prijs van ‘slechts’ €379,- hoef ik ook niet als een hysterische huisvrouw uit alle macht te voorkomen dat er een krasje op komt. Al zou ik dat eerlijk gezegd wel heel erg zonde vinden…

Waar kochten jullie de eettafel en wat vind je van ons nieuwe exemplaar?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.