FEESTDAGEN PLOG

Mijn derde Moederdag

13 mei 2016

moederdag1

Door het weekend Antwerpen aan het einde van de meivakantie en een druk begin van de werkweek, lukte het me niet direct om iets te schrijven over mijn derde Moederdag. Kan écht niet! Ik had namelijk een super leuke, relaxte dag en ben goed verwend. Hierbij dus alsnog een verslag met foto’s.

Ik was, zoals wel vaker de laatste tijd, als eerste in huis wakker. Ik zat wat met mijn telefoon te spelen, omdat ik geen zin had M en Lise ook wakker te maken. Toen ik uiteindelijk toch maar naar de wc ging om te plassen, hoorde ik Lise wakker worden. M, die inmiddels ook uit bed kwam, haalde Lise uit bed en verschoonde haar luier. Op bed kreeg ik allereerst een cadeautje van M en Lise samen: een ingelijste foto van M en Lise bij een van de welbekende paddestoelen uit het sprookjesbos. Een foto die ik een week eerder zelf maakte, toen we met vrienden in de Efteling waren. Super lief en leuk!

Aangezien we de vorige avond (redelijk laat) terugkwamen uit Antwerpen, was er qua ontbijt niet veel spannends in huis. Ik hintte heel flauw dat de Albert Heijn to go op het station al open was. En voor ik het wist had M z’n fiets gepakt en was vertrokken. Naar de Appie dan he 😉

Hij kwam terug met verse croissantjes, broodjes en verse sapjes. Precies waar ik zin in had! Ik had zo’n honger dat ik helemaal vergat er een foto van te maken, maar het was heerlijk! Lise smulde ook van een croissantje met aardbeienjam. Vervolgens ging Lise even met papa naar het speeltuintje hier om de hoek en kwam thuis met een emmer vol bloemetjes, waar ze samen een heel mooi kunstwerkje voor mama mee maakten 😀

moederdag2

Ik kon ook eindelijk het cadeautje uitpakken dat Lise weken geleden maakte op de peuterspeelzaal. Een glazen potje dat ze met verf versierd had, met aarde er in en een klein envelopje met zaadjes voor madeliefjes. Aan het potje hing een papieren hartje met ‘ma-de-liefste’ erop. Omdat het heerlijk weer was, leek het me leuk na het ontbijt de natuur in te gaan. We gingen naar de Genneper Parken, waar een bio boerderij staat waar je allerlei dieren kunt bekijken. We liepen ook nog even door de mooie weilanden, waar Lise met de bal speelde.

moederdag3

Omdat we dat na een uurtje of wat wel gezien hadden, besloten we nog even naar het stadswandelpark te fietsen, omdat daar ook een speeltuintje is waar Lise graag speelt. Vanwege het weer stond er een mobiele ijscowagen. Wat een geluk! Na het spelen smulden we dus alledrie van een lekker ijsje.

moederdag4

Eenmaal thuis was het tijd voor Lise’s middagdutje. Ik was kapot en dook op de bank en M, die arme jongen, ging wederom boodschappen doen bij AH. Inmiddels was de grote wel open en we hadden dringend avondeten en eten en drinken voor de komende dagen nodig.

Hij kwam niet alleen met de boodschappen thuis, maar ook met een bosje rode tulpen voor – je raadt het al – mij! Echt ontzettend lief! Eigenlijk waren we het er allebei over eens dat we geen zin hadden om thuis te eten en toen Lise wakker was, fietsten we naar een van onze favorieten, restaurant Ons, waar ik smulde van een quinoasalade en champignon-truffelkroket (en stiekem wat frietjes van M z’n bord). Mmm! Omdat ik mijn eigen mama nog niet had gezien die dag, appte ik of ze thuis was en toen ze schreef dat we van harte welkom waren fietsten we door naar mijn ouders. Zij wonen precies aan de andere kant van het centrum, dus we waren al zo’n beetje halverwege.

Gelukkig hadden we nog geen toetje op, want behalve koffie kregen we een stukje aardbeien- of kruimelvlaai aangeboden. Uiteraard ging ik voor de aardbeien. Mijn tante en broertje waren er ook, dus we konden meteen gezellig even bijkletsen. Ik gaf mijn moeder een lieve kaart waarop ik haar uitnodigde voor een high tea ‘als moeders onder elkaar’. Die moeten we nog plannen, maar wordt vast erg gezellig!

Hoe was jouw Moederdag? Had je ook zo’n gezellige dag en ben je net zo in de watten gelegd als ik?

8 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje 13 mei 2016 at 11:48

  Ik heb heerlijk in het zonnetje gezeten!

 • Reply Ineke 13 mei 2016 at 13:14

  Oh wat een leuke dag. Wij zijn gezellig naar de dierentuin gegaan en daarna gaan bbqen met schoonouders bij de schoonzus en haar gezin.

  • Reply moonoloog 14 mei 2016 at 11:13

   Klinkt ook als een super geslaagde dag!

 • Reply Stefanie 13 mei 2016 at 14:09

  Leuk he die zelf gemaakte cadeautjes? Ik had ook een gezellige moederdag, eerst cadeautjes van de meiden gehad en daarna gezellig naar de dierentuin geweest en lekker genoten van het mooie weer!

 • Reply wendy 14 mei 2016 at 10:26

  Haha, wat een top-vent heb jij: hop, hop naar de AH 😉
  Ziet eruit als een heerlijke dag!

  • Reply moonoloog 14 mei 2016 at 11:12

   Dat was echt heel lief ja! 🙂

 • Reply Jodi - liefthuis 14 mei 2016 at 14:03

  Hahahaha hij was vertrokken. Naar de appie dan he 😂
  Heerlijk dagje, blijft toch speciaal

  • Reply Monique 15 mei 2016 at 23:00

   Haha ja, ik typte het en dacht: ‘nu lijkt het net alsof hij me verliet 😉 Blijft zeker een speciale dag!

  Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.