BLOGGEN PERSOONLIJK PLOG

Plog | Date met mijn blogvriendinnen

2 augustus 2016

happymamaclub

Afgelopen zaterdagochtend stond er een wel hele leuke date op het programma. Samen met zes andere bloggende mama’s uit de regio zit ik sinds ongeveer een jaar in een Whatsapp-groepje. We delen lief en leed met elkaar en zo af en toe spreken we af in real life. En zaterdag was het weer zover. We kwamen met onze kinderen bij Janske thuis samen en brachten allemaal wat zelfgemaakt lekkers mee. Gelukkig zorgde de vriend van Janske voor hele leuke foto’s van deze gezellige ochtend, zodat ik je een impressie kan geven!

Iets later dan gepland kwam ik met Lise bij Janske aan. Dankzij de TomTom reed ik er zonder moeite heen en ik kwam er bovendien achter dat ze zo dicht in de buurt woont dat ik er de volgende keer met gemak op de fiets naartoe kan. Ideaal! Janske, haar man Marco en dochtertje Lola wonen in een gezellig en sfeervol huis. Toen ik aankwam waren behalve hen alleen Nicole en haar dochtertje Fay nog aanwezig. Hoewel Lise normaal wat tijd nodig heeft om te wennen, leek ze zich dit keer meteen thuis te voelen en viel ze zo’n beetje meteen de snoeptomaatjes aan die op tafel stonden.

plog2

Het was niet heel warm, maar zeker lekker genoeg om buiten te kunnen zitten. Voor de kinderen natuurlijk ideaal dat ze ook lekker buiten konden spelen. Lola is een bofkont met een schommel en maar liefst twee glijbanen. Inmiddels waren ook Laura met dochter Daelyn en zoon Damiën en Charlotte met dochtertje Aukje gearriveerd. Helaas konden Geertje en Marij er zaterdag niet bij zijn. Hopelijk zijn we een volgende keer gezellig met z’n allen!

plog2

Lise was meteen helemaal weg van Lola haar poppenbuggy. Toevallig had ze zelf haar pop meegenomen en vond Lola het prima dat Lise het eerste uur niets anders heeft gedaan dan rondrijden met die buggy. Zo schattig om te zien! Later haalden de dames er nog een poppenbedje bij met de nodige attributen zodat ‘baby’ na dat vele wandelen ook even lekker kon gaan slapen.

plog3

De zelf meegebrachte hapjes waren overheerlijk! Zo maakte Nicole een wappeltaart en was vooral de witte arretjescake van Charlotte niet te versmaden (maar wel enórm machtig!). Laura maakte de prachtige koekjeslolly’s die je op de foto ziet en zelf bracht ik hartige wraps in drie verschillende smaken mee.

Van alle kinderen heeft Lise denk ik het veruit het meeste gegeten. Eerlijk gezegd had ik eigenlijk ook niet anders verwacht, haha. Ze zat als eerste aan tafel te snoepen van de wraps en ging er, nadat ze twee bakjes watermeloen had weggewerkt, als laatste weer van af om verder te gaan spelen.

Wat opviel was dat de kinderen allemaal enorm lief met elkaar speelden. Pas toen het tijdstip van het middagdutje naderde vloeiden de eerste tranen en wel om een zeer gewild knuffeltje van Bumbalu 😉

plog4

Lise is helemaal fan van glijbanen, dus toen ze de buggy even had losgelaten greep ze haar kans en ging zo twintig keer achter elkaar van de grote glijbaan. Ik vond het trouwens wel een beetje griezelig toen ze zo ging staan hoor. Gelukkig lagen er zachte kunstgras tegels onder de glijbanen waardoor er veilig gegleden kon worden.

Van onze ‘Happy Mama Club’, zoals we ons vriendinnengroepje hebben gedoopt, zijn momenteel maar liefst drie dames zwanger. Waaronder ik natuurlijk. Een foto van ons drietjes mocht dus niet ontbreken!

DSC01295

En last but not least natuurlijk een groepsfoto van alle mama’s en kinderen samen. Dankzij het eerder genoemde Bumbalu-knuffeltje kregen we het voor elkaar dat alle kinderen recht in de lens keken. Ik vind het zo’n gezellige, toffe foto geworden!

DSC01283

Ik ben enorm dankbaar dat ik zes van die lieve meiden heb mogen ontmoeten die dezelfde passie voor bloggen hebben als ik. Ik hoop daarom dat er nog heel veel van dit soort gezellige dates zullen volgen. Onze kinderen kunnen het ook goed met elkaar vinden en hoe bijzonder is het als we over bijvoorbeeld vijf of tien jaar nog steeds contact hebben! Dus lieve Nicole, Janske, Charlotte, Laura en ook Geertje en Marij, bedankt voor jullie bijzondere vriendschap. En Marco, bedankt voor de prachtige foto’s. Die zeggen meer dan 1000 woorden! 

12 Comments

 • Reply Stefanie 2 augustus 2016 at 07:26

  Wat leuk, ziet er gezellig uit! Ook leuk dat jullie kindjes zo fijn met elkaar kunnen spelen! 🙂

  • Reply Monique 2 augustus 2016 at 14:12

   Dat was het ook zeker! En inderdaad, echt heel leuk. De leeftijden van de kleinste vier liggen ook redelijk dicht bij elkaar 🙂

 • Reply janske 2 augustus 2016 at 08:50

  Het was super gezellig! Grappig dat je schrijft over mijn man. Inmiddels zijn we wel al bijna 7,5 jaar verloofd…Dus dat voelt bijna hetzelfde 😉 fijn dat Lisa het zo leuk vond ☺

  • Reply Monique 2 augustus 2016 at 14:13

   Oh haha, daar was ik gewoon blindelings vanuit gegaan! Zal het even aanpassen. Maarre… wanneer gaat het gebeuren dan? 😉

 • Reply Jessica 2 augustus 2016 at 12:19

  Wat super gezellig. Was er een blog mama die niet kon komen?

  • Reply Monique 2 augustus 2016 at 14:13

   Twee waren er niet bij helaas. We zijn nog geen enkele keer helemaal compleet geweest. Maar dat gaat ons een keer lukken, dat weet ik zeker!

 • Reply Charlotte 2 augustus 2016 at 19:46

  Ja was weer gezellig! Leuk inderdaad dat de kindjes ook allemaal zo goed klikken samen 🙂

  • Reply Monique 2 augustus 2016 at 23:08

   Ja echt heerlijk!

 • Reply Geertje - Stay At Home Mama 2 augustus 2016 at 22:12

  Zo jammer dat ik er deze keer niet bij kon zijn!! En hoop inderdaad dat we over 10 jaar kunnen zeggen: “weet je nog, toen…”

  • Reply Monique 2 augustus 2016 at 23:08

   Inderdaad super jammer, maar volgende keer ben je er gewoon weer bij 🙂 Haha ja, hoe grappig is dat..!

 • Reply Nicole 3 augustus 2016 at 22:39

  Over lange tijd zie je ons allen met de rollators en de achterkleinkinderen. Dan past het allemaal niet meer bij Janske, maar moeten we de hele speelschuur afhuren denk ik zo 😛 Ik vind onze vriendschap ook zo bijzonder en koester het enorm!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.