PERSOONLIJK

Persoonlijke Update | een half jaar ZZP’er, scriptie en gezinsleven

20 april 2018

Het leek me weer eens tijd om jullie bij te praten in een persoonlijke update. Ik wil het graag hebben over mijn nieuwe status als ZZP’er. Ook volgt een update over mijn scriptie en het afronden van mijn studie in het algemeen. De laatste loodjes zijn echt een feit! Ik sluit af met een stukje over mijn gezin. Hoe vergaat het ons sinds Lise naar de basisschool gaat? 

Half jaar ZZP’er

Het is alweer ruim een half jaar geleden dat ik mijn blog inschreef als bedrijf bij de Kamer van Koophandel. Daarmee ben ik dus inmiddels ruim een half jaar ZZP’er. Ongelooflijk hoe snel die zes maanden voorbij zijn gevlogen! Wat werkzaamheden betreft is er niet veel veranderd met voor mijn inschrijving. Ik schrijf immers nog steeds lekker mijn artikelen en doe dat met dezelfde passie en hetzelfde plezier als voorheen. Administratief is er juist wél enorm veel veranderd. Zo moet ik over betaalde samenwerkingen sindsdien BTW berekenen en nauwkeurig een administratie bijhouden. En dat is op z’n zachtst gezegd even wennen. De eerste aangifte heb ik al achter de rug, maar de aangifte over het eerste kwartaal van dit jaar en die over mijn inkomsten moet ik nog doen. Ik gebruik er inmiddels wel een fijn programma voor dat dingen voor me uitrekent en zorgt dat ik het overzicht houd, dus dat is fijn! Wat samenwerkingen betreft gaat het sinds mijn inschrijving steeds beter. Of dat rechtstreeks met die inschrijving te maken heeft weet ik niet. Het zou ook kunnen dat ik er nu zelf meer op inzet en daardoor vaker kansen grijp. Maar het is leuk en levert een extra zakcentje op (nee, een volledig salaris haal ik er echt nog niet uit!). Het allerbelangrijkst vind ik trouwens dat ik nog met net zoveel plezier blog als jaren geleden en het nog steeds niet als ‘moeten’ voelt. Dat is zo fijn!

Scriptie & afstuderen

Wat wel als ‘moeten’ voelt is mijn scriptie. Hoewel ik ook daar gemotiveerd aan werk, ervaar ik niet dezelfde passie als bij het bloggen. Maar dat hoeft ook niet. Een onderzoek uitvoeren en er een verslag over schrijven kan je ding zijn. Het mijne is het niet per se. Maar het is wel nodig om dat papiertje binnen te halen en daarom ga ik er vol voor! Het literatuur- en praktijkonderzoek zijn achter de rug en ik ben nu druk bezig met de feedback die ik kreeg op het resultatenhoofdstuk. Daarna kan ik door naar de conclusies en aanbevelingen en dan is het toch wel ver af. Fijn! Ik kwam er eind vorige maand trouwens achter dat ik nog wat opdrachten open had staan van vakken waarvan ik het examen al lang gemaakt heb. Niet zo slim dat ik die niet gewoon gemaakt heb toen ik met het vak bezig was, want nu moest ik de kennis weer helemaal oprakelen. Maar inmiddels staat er nog maar één zo’n opdracht open en een verslag en dan is dat ook allemaal klaar.

Gezinsleven

Door alle bezigheden rondom werk en studie zou ik bijna vergeten dat ik ook nog een gezin heb. Haha, nee hoor, zo erg is het gelukkig niet! Maar het is soms wel even een gepuzzel om alles goed te combineren. Als mijn studie klaar is en die druk wegvalt zal dat al stukken schelen. De belangrijkste verandering het afgelopen half jaar is dat Lise gestart is op de basisschool. Voor haar spannend, maar voor mezelf ook! Het gevoel dat ik had toen we haar wegbrachten voor haar eerste echte schooldag vergeet ik denk ik nooit meer. Gelukkig heeft ze het (meestal) erg naar haar zin op school. In het begin vond ze het allemaal erg spannend en werd ze soms verdrietig bij het wegbrengen. Het is ook niet niks natuurlijk! Inmiddels heeft ze een aantal vriendjes (jep, vooral jongens!) gemaakt en als ze die ’s ochtends ziet, ziet ze M (die haar wegbrengt) niet meer staan en gaat ze lekker aan de gang! Ze doet ontzettend veel leuke dingen op school. Zo had ze deze week haar eerste sportdag, komt er om de week op vrijdag een muziekdocent waarvan ze muziekles krijgt, is de poppendokter langs geweest en elke week op maandag is het ‘meeneemdag’ en mag ze iets van thuis meenemen om over te vertellen in de kring. Ik ben zo trots op hoe ze het doet en merk dat ze spelenderwijs al enorm veel heeft geleerd.

Met Quinn gaat het ook goed. Hij is een echte ontdekker en loopt inmiddels. Nog wel met wankele pasjes, maar kruipen doet hij bijna niet meer. Het is een vrolijk en knuffelig mannetje, maar door zijn onderzoekende aard doet hij zichzelf vaker pijn dan me lief is. Ik schrik daar elke keer zo van! Hem overal voor behoeden is echt geen doen, maar ik probeer natuurlijk wel te voorkomen dat hij in gevaarlijke situaties belandt. Hij gaat twee keer per week een dagdeel naar de gastouder en vaak ook nog een dagje naar opa en oma. Doordat hij er zo vaak komt is hij met beide helemaal vertrouwd en dat vind ik fijn. Dan kan ik met een gerust hart aan het werk.

Dat was het voor nu! Vind jij het ook weleens lastig om een goede balans te vinden tussen gezin, werk en andere bezigheden?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.