PERSOONLIJK

Persoonlijke Update | Drie maanden moeder van twee

7 februari 2017

Quinn is nu ruim drie maanden oud. Voor de werkende moeders is drie maanden na de bevalling vaak het moment dat hun verlof voorbij is en ze weer aan het werk gaan. Als het goed is, is het gezin al wat meer gewend aan het (nieuwe) ritme met de baby en kunnen hobby’s en sport weer worden opgepakt. In deze persoonlijke update praat ik je bij over hoe dat nu bij ons is en hoe het met me gaat.

Ritme

De eerste weken met Quinn vond ik terugkijkend best intensief. Hoewel we natuurlijk met volle teugen genoten van dat prachtige lieve kleine knulletje in ons midden, was een ritme ver te zoeken. Ik had regelmatig het gevoel geleefd te worden en vond niet of nauwelijks tijd voor mezelf. En dat hoeft die eerste weken natuurlijk ook niet, maar ik wilde al snel heel veel. Te veel misschien. Ik maakte het mezelf niet erg makkelijk toen.

Zo anders is dat nu. Quinn is overdag stukken beter gaan slapen en dat zorgt ervoor dat ik weer wat uurtjes overdag vrij te besteden heb. Vooral op dagen dat Lise naar de peuterspeelzaal of gastouder gaat. En het feit dat hij meer tevreden is en kan rusten, zorgt er ook voor dat hij op wakkere momenten de vrolijkheid zelve is. En dat is echt genieten!

Iets dat de eerste weken met Quinn vooral zwaar maakte was de struggle met het geven van borstvoeding. Het heeft me veel kruim gekost om de borstvoeding op gang te krijgen en eenmaal op gang bleek het niet genoeg om Quinn tevreden te krijgen en goed te laten groeien. Gelukkig hebben we inmiddels een manier gevonden waarop ik én borstvoeding kan geven én Quinn tevreden is. En dat geeft rust.

Werk, studie..?

Zoals je misschien weet was ik tot afgelopen zomervakantie werkzaam op een middelbare school als coördinator huiswerkbegeleiding. Helaas kreeg ik geen nieuw contract aangeboden en kwam ik hoogzwanger thuis te zitten. Dat vond ik die laatste maanden van de zwangerschap en tijdens mijn ‘bevallingsverlof’ natuurlijk niet zo erg. Inmiddels begint het toch te kriebelen om weer aan de slag te gaan.

Maar… en nu komt ‘ie: ik heb ook nog mijn studie. Gelukkig zit ik in de afrondende fase. Ik moet nog 3 examens en het afstuderen. Vooral dat laatste is veel werk. Ik ben al bezig met het zoeken naar een passende afstudeeropdracht en wil daar dan zoveel mogelijk tijd en energie in stoppen zodat ik hopelijk nog dit jaar mijn diploma in ontvangst kan nemen.

Na mijn studie wil ik sowieso op zoek gaan naar een leuke, passende parttime baan. Maar misschien dat ik ook eerder al iets ga zoeken voor erbij. Ik moet alleen nog even goed nadenken wat ik dan precies wil en hoeveel uur ik kan (en wil) werken. Er moet wat mij betreft een goede balans zijn tussen gezin, studie en werk en dat is nog niet zo eenvoudig! Naast het kleine zakcentje dat mijn blog oplevert, hebben we momenteel alleen het salaris van M. Ik ben dankbaar dat we de luxe hebben daarmee rond te komen, maar het is niet de situatie die ik voor altijd zou willen. Ik ben ook niet voor niets die studie gaan doen natuurlijk 😉

Sporten

Lichamelijk gezien voel ik me helaas nog niet helemaal de oude. En dat heeft niet alleen te maken met die paar extra kilo’s die er nog af moeten. Ik vermoed dat het vooral het sporten is dat er nog te vaak bij in schiet. Overdag kan ik eigenlijk nooit gaan omdat onze sportschool geen kinderopvang (meer) heeft. Echt balen! Het komt dus neer op de avonden en de afgelopen weken zijn die gewoon best druk geweest. Maar vanaf deze week ga ik toch echt weer proberen minimaal één, liefst twee keer te gaan sporten.

Bloggen

Als er iets is dat ik de afgelopen maanden wél goed heb volgehouden is het het bloggen. Ondanks de hectiek en drukte is het me toch vrijwel alle dagen gelukt een nieuw artikel online te zetten. En dat viel echt niet altijd mee! Ik moet voor de komende tijd ook even bekijken of het haalbaar blijft dagelijks te publiceren als ik vol aan de slag ga met mijn afstuderen. Bloggen doe ik nu voornamelijk in de avonduren en ik ben bang dat dat voor het studeren ook zal gaan gelden.

Opvang

En dat brengt me meteen op het laatste puntje, de opvang van de kinderen. Lise gaat al jaren een vaste dag per week naar de gastouder. Mijn plan is om Quinn daar vanaf april ook naartoe te brengen. Dan heb ik al één volledige dag per week voor studie (en over een tijdje eventueel werk). Mijn ouders passen in principe een dag in de week op Lise en de ouders van M sinds kort ook een halve dag. Ik laat Quinn nu nog thuis, maar op den duur zal ook hij eens een dagje naar opa en oma gaan. Je merkt, het is best wel een geregel maar voor ons is dit wat op het moment goed werkt. Los van alle verplichtingen wil ik ook veel tijd (blijven) doorbrengen met de kinderen. Lise gaat half november naar school en dan zijn we doordeweeks een stuk minder flexibel. Daar moet ik dus echt nog even van genieten!

Hoe snel had jij je oude ritme weer te pakken na de komst van een baby? En ben je gestopt of minder gaan werken, of gewoon op dezelfde voet doorgegaan? En hoe zit dat met je hobby’s?

6 Comments

 • Reply Patricia 7 februari 2017 at 07:08

  Dat ritme vind ik misschien wel het spannendste van mijn nieuwe leven straks.

 • Reply Nicole 7 februari 2017 at 07:30

  Ik zit volgens mij nog steeds niet in mijn oude ritme 😂 Denk dat het ook niet meer terug komt. Ben nog steeds zoekende naar een goed nieuw ritme! En dat verandert straks ook weer haha..

 • Reply Essma 7 februari 2017 at 09:18

  Ik herken alles uit deze post. Ritme? Nee, helaas. Aiden is bijna 7 mnd en er is echt geen sprake van ritme. De enige die een ritme heeft is onze dochter (ze gaat naar school). Aiden is gewoon een heel ander type kind. Veel aanhankelijker. Sporten heb ik opgezegd omdat ik simpelweg geen tijd had (ondanks kinderopvang), omdat ik steeds teruggeroepen werd als ik net op de loopband stond. Aiden kon er gewoon niet wennen. Ik sport nu (5x pw!) thuis met een app via smart-tv. Werkt uitstekend! 5x pw had ik echt niet gered met Aiden op de sportschool! Ik ben wel weer aan solliciteren, maar zonder succes. Wij kunnen ook gewoon rondkomen met 1 salaris, maar ik moet zelf echt iets te doen hebben. Als het vinden van werk hier in DE niet lukt, ga ik me volledig richten op mijn fotografie en maak ik visitekaartjes om bruiloften te fotograferen. Ik wilde ook dit jaar een cursus via NTI doen, maar die staat nog even ‘on hold’. Al met al, genoeg plannen dus! Wanneer alles gestalte moet krijgen, weet ik alleen even niet 😅

 • Reply Vlijtig Liesje 7 februari 2017 at 10:52

  Een nieuw ritme vinden duurt altijd even. Ik geloof dat het bij mij meestal een maand of 6 duurde.

 • Reply Natascha 7 februari 2017 at 15:08

  Wat vind ik dit vandaag een fijn artikel zeg want het is super herkenbaar! Ik ben een paar weken eerder dan jij bevallen en inmiddels ook weer aan het werk. Lichamelijk gezien valt het me tegen, en dan nog al die hormonen! Daar had ik geen rekening meegehouden haha. Sporten schiet er daarom nogal bij in en ik merk dat lang niet iedereen daar begrip voor heeft, in de eerste plaats ik zelf niet 😉 fijn dus om dit te lezen!

 • Reply Charlotte 7 februari 2017 at 21:28

  Ik kan me voorstellen dat het behoorlijk zoeken is de eerste weken. We gaan het meemaken binnenkort haha. Enne, heel veel succes met je studie, echt knap dat je dat erbij doet, ik doe het je niet na! X

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.