PERSOONLIJK

Persoonlijke Update | Adem in, adem uit

20 april 2017

Het loopt ff niet zo lekker hier. Je hoeft je geen zorgen te maken hoor, het komt wel weer goed. Maar nu gaat het gewoon even allemaal niet zoals ik wil. En dat geeft stress. Daarom even een persoonlijke update met een dubbel doel: jullie op de hoogte brengen én de boel van me afschrijven. Hopelijk lucht dat een beetje op.

Zoals je misschien wel weet ben ik (nog steeds) bezig met een studie Toegepaste Psychologie. Ik heb al vaker geschreven over de combi studeren en moederschap en hoewel ik van mezelf vind dat ik het vrij goed weet te combineren, vind ik het op momenten toch best zwaar. Het is dat de opa’s en oma’s hier bereid zijn af en toe op de kinderen te passen zodat ik de boeken in kan, want anders had ik de handdoek waarschijnlijk al lang in de ring gegooid.

Grappig genoeg heb ik twee weken geleden nog een groot examen gehaald. Dat zou toch voor een boost moeten zorgen, zou je zeggen. Wat me momenteel het meeste stress oplevert is de zoektocht naar een afstudeerplek. Wat wil ik doen, waar kan ik terecht en hoeveel uur per week kan of moet ik eraan besteden, zijn vragen die me de laatste tijd behoorlijk bezighouden. Deze week had ik een gesprek met een bedrijf waar ik echt een goed gevoel bij had. Nu blijkt er een deadline te zijn waarmee ik rekening moet houden, waarbij het de vraag is of ik me daar wel aan kan en vooral wil wagen. Een afstudeeronderzoek is een proces, dat soms heel vlotjes loopt maar op momenten ook kan stagneren waardoor je misschien iets helemaal opnieuw moet doen of op een andere manier. Is het realistisch om dan naar een strakke deadline toe te werken?

Het ergste van alles vind ik nog wel dat ik door alle gedoe niet optimaal kan genieten van leuke dingen. In mijn achterhoofd ben ik er toch mee bezig. Ook als ik met de kinderen speel (waardoor ik me dan weer schuldig voel) of ’s avonds op de bank zit. Het enige dat echt helpt om van die stress af te komen is zelf de touwtjes in handen nemen en bedrijven zoeken en benaderen. Dat ik het gevoel heb dat ik controle heb over de situatie en er alles aan doe om het voor elkaar te krijgen. Ik weet heus wel dat het uiteindelijk goed zal komen, maar vind de onzekerheid die ik nu heb echt niet fijn…

Zo, en nu ga ik mijn laptop dichtklappen en even met andere dingen bezig zijn.

Wat is jouw ultieme manier om te ontstressen?

9 Comments

 • Reply Patricia 20 april 2017 at 06:12

  (Kick)boksen! Werkte voor mij zo goed. Over paar weken ga ik weer bij club kijken. Wil als nieuwbakken moeder toch volop energie hebben en beetje in balans zijn.

 • Reply Nicole 20 april 2017 at 06:58

  Lijkt me inderdaad een behoorlijke stress factor. En wat is dan wijsheid he..? Je bent zo afhankelijk van anderen ook. Hopelijk kom je er snel uit en kun je dat weer wegstrepen en optimaal genieten!

 • Reply Nicole 20 april 2017 at 08:24

  Wat is dat ontstressen? Lijkt me echt wel lastig hoor studie en mama zijn! Hopelijk komt het allemaal goed! Zal vast wel! 😉

 • Reply Bregje 20 april 2017 at 11:48

  Ik duim voor je dat t goed komt lieverd, aan jouw kunnen zal het niet liggen!
  Ik ontstress door een avondje weg met vriendinnen of Etienne of gewoon lekker in bad met Netflix of een boek. <3

 • Reply Essma 20 april 2017 at 11:59

  Volgens mij zit het ‘em bij jou meer in het niet kunnen genieten van het moment omdat er in je hoofd nog zoveel ‘niet afgemaakt’ is en je geen zekerheden meer hebt? Tenminste, als ik je post goed heb gelezen. Ik heb daar ook altijd last van. Misschien helpt het om een prioriteitenlijstje te maken met daarbij meteen mogelijke oplossingen hoe je bepaalde (doem)scenario’s kunt opheffen? Succes Monique! Power to you!

 • Reply Sabrina 20 april 2017 at 13:20

  veel moed, de laatste loodjes wegen het zwaarst. Maar komt helemaal goed!

 • Reply Jacqueline 20 april 2017 at 15:06

  Studeren naast je gezin is best pittig, ik weet er alles van! 😉
  Voor mij is ontstressen vooral even helemaal buiten de sleur en stress van alledag te stappen. Even geen moeder zijn, niet studeren of werken, maar bijvoorbeeld even lekker losgaan met vriendinnen.

 • Reply Leonie van Mil 21 april 2017 at 09:56

  Lijk mij inderdaad ook heel pittig. Goed dat je het even van je afschrijft. Veel succes!!

 • Reply Jessica 23 april 2017 at 22:33

  Lijkt me heftig… Ik kan echt ontstressen van een rondje bos lopen of even naar het strand gaan..

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.