BLOGGEN PERSOONLIJK

Mijn persoonlijke doelen voor 2017

29 december 2016

De laatste dagen van 2016 zijn aangebroken. Het nieuwe jaar gluurt stiekem al door een kiertje van de deur. Hoog tijd voor mij om de balans op te maken! Wat is er terecht gekomen van de doelen voor 2016 die ik mezelf stelde? En welke nieuwe doelen heb ik voor 2017?

Terugblik doelen 2016

Stage afronden en starten met afstuderen

Mijn eerste doel heeft betrekking op mijn studie Toegepaste Psychologie via NTI. En ik ben super trots dat ik nu, aan het eind van 2016, kan melden dat ik mijn stage helemaal heb afgerond. In mei 2016 om precies te zijn. Na in totaal ongeveer 8 maanden stage lopen ontving ik een mooie 8 voor zowel de stage als het stageverslag. Iets waar ik super trots op en blij mee ben!

Ik had gehoopt na de stage wat theoriemodules op te pakken en daarna te beginnen aan het afstuderen. Dat laatste is alleen (helaas) nog niet gelukt en dat heeft alles te maken met het knulletje dat nu boven in zijn bedje ligt te slapen. Oh, en ik geef Quinn daar niet de schuld van natuurlijk, maar tijdens de laatste loodjes van mijn zwangerschap heb ik het afstuderen bewust even naar de achtergrond geschoven en me vooral gefocust op het afronden van nog een aantal theorievakken. Ik hoef er nu gelukkig nog ‘maar’ drie!

Een goede balans vinden tussen gezin, werk, studie en blog

Een belangrijk doel dat ik mezelf een jaar geleden stelde heeft te maken met de balans tussen gezin, werk, studie en blog. Naarmate ik een aantal maanden aan het werk was, kon ik het thuis wat meer loslaten. Ook besloot ik de donderdag en vrijdag er overdag echt te zijn voor Lise en leuke dingen met haar te doen. Volgens mij is dat prima gelukt en daar ben ik blij om. Wel vind ik het nog steeds lastig om in mijn hoofd niet met mijn studie (en ja, heel eerlijk ook mijn blog) bezig te zijn als ik besloten heb even niets te doen en te ontspannen. En dat is dus ook iets dat ik wil aanpakken in het nieuwe jaar.

Het plezier in koken en bakken terugvinden

Dit doel is jammerlijk mislukt. In de eerste helft van het jaar omdat ik te druk was met werk en stage en in de tweede helft omdat ik door de zwangerschap ofwel te misselijk was ofwel te weinig puf had om nieuwe baksels en recepten uit te proberen. Gelukkig heb ik wel een paar keer samen met Lise wat gebakken, zoals laatst kruidnoten. Dat was zo leuk om te doen dat ik dat het komende jaar zeker vaker wil gaan doen.

Lekker in beweging blijven

Zo lang als het ging ben ik tijdens de zwangerschap doorgegaan met sporten. Eens per week XCO was een hele tijd prima vol te houden, maar werd op een gegeven moment echt te zwaar. Heel eerlijk gezegd heb ik me nu, 8 weken na de bevalling, nog niet laten zien in de sportschool. Maar na de jaarwisseling ga ik écht weer beginnen met mijn wekelijkse workout, want ik weet hoeveel energie ik daarvan krijg.

Nieuwe persoonlijke doelen voor 2017

Het diploma voor de opleiding Toegepaste Psychologie in ontvangst nemen

Aan het afstuderen is inmiddels een voorzichtig beginnetje gemaakt. Ik heb als het goed is een afstudeerbedrijf gevonden waar ik mijn onderzoek mag gaan doen. Het gaat wel een hele klus worden (en dat levert me nu stiekem al weleens buikpijn op), maar ik ga ervoor! Dit jaar wil ik dan ook de drie resterende modules en examens nog doen. En als het goed is kan ik dan nog in 2017 mijn diploma in ontvangst nemen. Dat vooruitzicht alleen al vind ik geweldig en motiveert me enorm!

Minder stressen, meer genieten

Met betrekking tot mijn gezin en de combi met studie (en eventueel werk) wordt mijn motto voor komend jaar dat ik minder wil stressen. En dan vooral het ‘meenemen’ van die zorgen naar hele andere situaties wil ik voorkomen. Breng ik vrije tijd door met mijn gezin dan wil ik even niet bezig zijn met studiestress en andere problemen. Quinn is nog maar zo klein en ik weet nu hoe snel ook hij groot zal zijn. Ik wil daarom zoveel mogelijk genieten van alle momentjes samen.

Ook zal 2017 het laatste jaar zijn dat Lise (grotendeels) thuis is. Per eind november gaat ze namelijk naar de basisschool. Weer zo’n ongelooflijke mijlpaal. Doordeweeks veel leuke dingen met haar doen staat dus ook zeker op mijn wensenlijstje. Nu kan het immers nog!

Een goede balans vinden tussen online en offline

Typt ze, zittend op de bank met haar laptop en de smartphone binnen handbereik. Oeps! Ja, ik wil dus ook minder met internet bezig zijn. Of het in ieder geval beter stroomlijnen. Bijvoorbeeld een uurtje in de ochtend, een half uurtje ’s middags en weer een uurtje in de avond. En dan tussendoor gewoon oog hebben voor het offline leven. Hoe ik het precies wil gaan vormgeven weet ik nog niet. Daar kom ik nog op terug. Maar dat er wat mij betreft iets moet veranderen is in elk geval duidelijk.

Wat is jouw belangrijkste persoonlijke doel voor 2017?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

7 Comments

 • Reply Loes Johanna 29 december 2016 at 08:00

  Leuk dat je zo terug en vooruit kijkt! Mijn belangrijkste persoonlijke doel is bevallen en mama worden, en dan vooral het gaan proberen gigantisch te genieten na de bevalling. Maart komt steeds dichterbij, ik ben heel benieuwd!

 • Reply Nicole 29 december 2016 at 08:06

  Mijn persoonlijke doel is na de bevalling weer fit worden en afslanken 😂

 • Reply Charlotte 29 december 2016 at 08:23

  Rooie doelen! Wat minder online wil ik ook proberen maar dat wordt nog wel een uitdaging…

 • Reply Jodi - liefthuis 29 december 2016 at 09:30

  Altijd leuk om terug te blikken. Wat een jaar zeg, knap van je stage en dat afstuderen komt helemaal goed

 • Reply Patricia 29 december 2016 at 18:58

  Wil mijn bedrijf verder laten groeien, blog uitbouwen en dan gaan we ook nog eens zelf een huis bouwen. Maar wat lukt en wat niet, zien we wel. Eerst eind maart bevallen en het moederschap gaan ervaren. Daarna kan ik denk ik pas echt goede doelen stellen. Nu nog geen idee hoeveel ik na bevalling weer wil werken. Draai nu 40 u + en al elf jaar eigen bedrijf. Gelukkig wel al super vervanger geregeld, die al meewerkt (een bekende in het blogwereldje ook, dus dat is extra leuk).

 • Reply janske 29 december 2016 at 22:47

  Mooie doelen Monique! Die van mij komen zaterdag online. Ik heb wel een aantal dezelfde zie ik 🙂 Ik hoop dat het je gaat lukken, maar dat je vooral een topjaar krijgt!

 • Reply Bregje 2 januari 2017 at 20:51

  Mooie doelen! Ik weet zeker dst je dat diploma dit jaar gaat halen!
  Ik heb weinig doelen, wil vooral veel genieten van mijn mannen, vrienden, blog en werk! X

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.