PERSOONLIJK

Op schoenenjacht bij Shoesme Brandstore Tilburg *

2 november 2018

Shoesme Brandstore Tilburg

Toen het weer een paar weken geleden ineens omsloeg van warme nazomer naar koele herfst, haalde ik snel Lise’s winterschoenen van vorig jaar tevoorschijn. ‘Auw mama, ze zijn te klein!’. Ik ging er al een beetje vanuit, maar had ergens toch de hoop dat ze nog zouden passen. Niet dus. Quinn had ook hoognodig een nieuw paar schoenen nodig en dus was het tijd om op schoenenjacht te gaan. 

Hoewel ik vaak online schoenen voor de kinderen bestel, leek het me dit keer een goed idee om naar een fysieke winkel te gaan. Zodat hun voetjes weer eens worden opgemeten door iemand die daar verstand van heeft en ik de schoenen eens echt van dichtbij kan zien en voelen. Echt, ik vind online winkelen een uitkomst, maar stiekem shop ik dit soort dingen toch het liefst in een winkel van steen. Toevallig nodigde kinderschoenenmerk Shoesme ons een tijdje geleden uit om langs te komen in een van de Shoesme Brandstores zodat de schoentjes ook echt aangemeten kunnen worden. Die uitnodiging kwam als geroepen!

Shoesme Brandstore Tilburg

Op ‘doorreis’ naar Landal Twenhaarsveld stapten we binnen bij de Shoesme Brandstore in Tilburg. Een prachtige en sfeervol ingerichte winkel. Naast Tilburg is er trouwens ook een Shoesme Brandstore in Heusden en er is er onlangs een geopend in Breda.

Bij binnenkomst ontdekken de kinderen direct de Duplo-tafel en gaan er rustig zitten spelen zodat wij de nieuwe collecties voor herfst en winter kunnen bekijken. Ik verwachtte alles zo gezien te hebben, maar er is zoveel keus! Het voordeel van een winkel is ook dat je gerust meerdere modellen schoenen kunt passen. Zolang de kinderen er zin in hebben uiteraard.

De juiste schoenmaat bepalen

Voor er iets gepast kan worden moet natuurlijk worden gekeken welke schoenmaat de kinderen nodig hebben. We worden heel fijn geholpen door medewerkster Annemarie en Lise stapt zonder aarzelen op de schoenmaatmeter. Maat 29 komt eruit, waarbij rekening is gehouden met wat groeiruimte. Toch wel prettig als ze er niet volgende maand alweer uitgegroeid is.

Quinn wil liever niet staan, maar daar heeft Annemarie een handige oplossing voor. Met een ander apparaatje kan ze zijn voetjes gewoon opmeten terwijl hij bij M op schoot zit. Maat 24 komt er bij hem uit. Dat is twee maten meer ten opzichte van zijn vorige schoentjes. Hij heeft dus een hele maat overgeslagen. Dat is niet raar en komt regelmatig voor, legt Annemarie uit. Hoewel sommige mensen ten onrechte denken dat kinderen alle maten doorlopen. Neem bij de aanschaf van nieuwe schoenen dus niet standaard een maat groter dan de vorige, maar laat altijd de voetjes even opmeten.

Schoenen passen

En dan kan de grote zoektocht echt beginnen. Vanuit mijn ooghoek heb ik al wat mooie exemplaren gespot. Gelukkig blijken M en ik voor een groot deel op één lijn te liggen. Quinn pakt zelf random schoentjes van de tafel en brengt ze naar ons. Grappig gezicht en ik verontschuldig me meteen dat hij de winkel overhoop haalt, maar dat is allemaal geen enkel probleem. Ze zijn er vast wel wat gewend, bedenk ik me meteen.

Lise kijkt al bewust mee naar wat ze wel en niet mooi vindt. We besluiten voor laarzen te gaan, omdat die zo lekker warm zijn in de winter. Een groen suède crêpelaarsje vinden we alledrie meteen heel mooi en wordt gepast. Annemarie legt uit dat Lise een vrij smalle voet heeft en dat deze leest haar daardoor iets ruim zit, maar dat dat niet per se erg is.

Ze past daarna nog twee paar zwarte laarsjes met een wat smallere leest en diezelfde suède laarsjes in donkerblauw. Maar al snel blijkt dat ze de groene laarsjes toch echt het mooist vindt. Missie geslaagd!

Voor Quinn wilde ik graag cognac-kleurige schoenen, dezelfde kleur als zijn eerste schoentjes. Vooral voor het najaar vind ik dat zo’n prachtige kleur en het combineert gemakkelijk met andere kleuren. Een paar veterschoenen dat we eerst op het oog hebben blijkt in zijn maat helaas niet meer op voorraad. Ik zoek even verder en zie dat M een paar halfhoge klittenbandschoenen vast heeft. De bovenkant van de schacht van deze schoenen kan worden omgevouwen, zodat de lekker warme beige voering tevoorschijn komt. Zo op het eerste gezicht denk ik ‘mwah’, ik zou ze zelf denk ik niet eens van de plank hebben gepakt. Maar we besluiten ze toch eens te passen. En toen was ik om. Wat een super stoere schoenen. ‘Die zijn echt helemaal Quinn!’, roep ik meteen.

We nemen afscheid en lopen Tilburg nog even in voor een snelle lunch. Om met gevulde buiken onze reis richting Overijssel te vervolgen.

Bestel jij kinderschoenen vaak online of ga je liever naar een fysieke winkel? 

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Shoesme.

1 reactie

  • Reply Charlotte 2 november 2018 at 07:23

    Wat heeft ze leuke laarsjes uitgekozen! Aukje heeft de laarsjes die Lise op de een na laatste foto aan heeft. Die zijn ook zo fijn!

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.