PERSOONLIJK

Onze (vakantie)plannen deze zomer

3 juli 2020

Nog iets meer dan een week en dan is het zover. Dan begint de zomervakantie! Waren we net gewend aan het feit dat de basisscholen open zijn, sluiten ze binnenkort weer voor zes weken hun deuren. Gelukkig gaan we nu een periode van ontspanning tegemoet. Geen thuisschool, maar lekker genieten van de vakantie en het (hopelijk) mooie weer. Het wordt een zomervakantie die voor ons wat anders zal verlopen dan voorgaande jaren. Wat zijn onze plannen deze zomer?

Zomer in Zeeland

Als je mij een beetje kent of al langer volgt, weet je dat Zeeland zo’n beetje mijn tweede thuis is. Je maakt mij dolgelukkig op het strand, in de duinen en op een leuk vakantiepark. Dit jaar niet de gebruikelijke twee weken, maar één week. Gezellig samen met de kinderen en mijn ouders. Niet lang nadat duidelijk werd dat Michiel en ik uit elkaar zouden gaan hebben we elk een week van de zomervakantie geprikt en een vakantie geboekt. Wij gaan eind deze maand naar het mooie Zeeuws-Vlaanderen. Daar heb ik in de buurt van Cadzand een chalet geboekt met drie slaapkamers. Ik kijk er enorm naar uit! En de kinderen gaan dus ook nog een weekje met hun papa op vakantie. Niet naar zee, maar naar een hele leuke camping middenin de bossen.

Dagjes weg

Zes weken zomervakantie min de week dat ik zelf op vakantie ben, betekent dat er nog vijf weken over blijven. Eentje is helemaal open, want dan zijn de kids dus met Michiel op vakantie. Geen idee wat ik dan ga doen, maar een keertje een dagje shoppen en cultuur snuiven in een andere stad lijkt me wel wat. De overige vier weken zijn ze er natuurlijk grotendeels wel en heb ik al wat dagjes weg op de planning gezet. Nog niet concreet, maar meer in mijn hoofd. Ik durf nog niet zo goed heel ver vooruit te kijken, want wie weet hoe de situatie over anderhalve maand weer is. En verder hoop ik eigenlijk dat we ons thuis en met alle dingen die hier in de buurt te doen zijn, goed weten te vermaken. Mijn werkuren zullen weer wat meer naar de avond verschuiven, zodat ik overdag lekker met de kids naar de speeltuin kan, naar de kinderboerderij, of eens fijn de natuur in.

Het zal anders zijn dan de afgelopen jaren, zoals het meeste dat nu is. Maar we gaan er wat moois van maken. Nieuwe herinneringen! Hopelijk werkt het weer een beetje mee 🙂

Wat zijn jullie plannen deze zomer?

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Mariska 3 juli 2020 at 21:29

    Wat fijn dat jullie een leuke vakantie in het vooruitzicht hebben met z’n drietjes en je ouders. Zelf ben ik ook net uit elkaar gegaan en ga ik samen met m’n zoontje en moeder op vakantie. En stiekem lijkt het me ook wel stoer om alleen met m’n zoontje nog een keer een weekend weg te gaan naar een leuke camping.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.