FEESTDAGEN PERSOONLIJK

Onze eerste Halloween

31 oktober 2015

image6

Een uit Amerika overgewaaide toestand vond ik het, Halloween (sorry!). Ik heb er daarom eigenlijk nooit iets mee gedaan, tot er vorige week een brief op de deurmat viel. Een mama van verderop in de straat had het idee opgevat om de hele straat op te trommelen voor Halloween. Je kon je kind(eren) opgeven om mee te lopen, of jezelf aanmelden als ‘klopdeur’.

In eerste instantie belandde de brief half gelezen op de stapel. De festiviteiten zouden op vrijdag 30 oktober plaatsvinden, omdat PSV de 31e speelt en het dan altijd erg druk is in onze straat. Aangezien wij de 30e terug zouden komen van een korte vakantie, leek het me voor Lise (en voor onszelf) wat veel om dan ook nog die avond aan een activiteit deel te nemen.

image1

We waren wat eerder thuis van vakantie dan gedacht en opeens zag ik de poster met ‘klopdeur’ erop op tafel liggen. Ik gluurde in de voorraadkast en zag daar nog een paar zakken uitdeelkoekjes en snoep liggen. ‘Zullen we hem gewoon op de deur hangen, die poster?’, vroeg ik aan M. Hij vond het prima en al snel klopten de eerste kindjes aan de deur. Het was zo leuk! Lise vond het ook erg gezellig om steeds weer nieuwe kindjes aan de deur te zien verschijnen. De een nog mooier (en griezeliger!) verkleed dan de ander.

Een van de ouders die meeliepen zei dat als we nog tijd en zin hadden, we ook echt even een rondje door de straat moesten maken met Lise. Er was zelfs warme chocolademelk en er waren hotdogs geregeld. Zo gezegd, zo gedaan. We visten Lise’s Carnavalsoutfit uit de kast en haalden de klopdeur-poster weer van de deur (sorry kindjes!).

image3

De buren deden ook mee, dus daar klopten we als eerste aan. Lise vond het heel erg spannend en durfde zelf eigenlijk geen snoepje te pakken. Na een paar huizen ging het al een stuk beter, maar spannend vond ze het nog steeds. Mijn broertje was toevallig op bezoek en liep mee, dus aan morele steun geen gebrek met drie volwassenen in haar kielzog… De huizen die meededen als klopdeur waren ook bijna allemaal super mooi versierd. Met pompoenen, lichtjes en angstaanjagende attributen.

image4

Goed, om een heel lang verhaal iets minder lang te maken. Ik had gisteravond een ontzettend leuke Halloween-ervaring en dat heeft me toch wel verrast. Als we volgend jaar weer met de hele straat Halloween vieren, doen wij zeker mee en dan zullen we er zelf ook iets meer werk van maken. Ik heb er nu al zin in!

Doe jij aan Halloween? (Zo ja, alvast veel plezier vanavond!)

4 Comments

 • Reply janske 31 oktober 2015 at 09:47

  Wat leuk zeg om zoiets als straat te organiseren! Ik heb het dit jaar niet gevierd…Misschien volgend jaar weer. Ik vierde het wel ooit in Amerika. .erg leuk!

 • Reply Esmeralda 31 oktober 2015 at 10:18

  Awwww wat schattig dat pakje! En wat leuk dat het zo’n geslaagde avond was 🙂

 • Reply Puck 31 oktober 2015 at 16:42

  Ik heb er niets mee, en tot op heden ook nog niets van gemerkt hier. Alhoewel ze in het dorp wel vanalles geregeld hebben. Misschien vanavond toch even gaan kijken.

 • Reply Mama van Vesper 3 november 2015 at 11:26

  erg leuk 😀

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.