AIRFRYER ETEN EN DRINKEN FEESTDAGEN PERSOONLIJK

Oliebollen opwarmen in de Airfryer – zó blijven ze lekker!

28 december 2019

oliebollen opwarmen

Oliebollen, vind jij ze ook zo heerlijk? Als kind al kon ik zo genieten van de oliebollen die mijn vader bakte op Oudejaarsavond. Gelukkig doet hij dat nog steeds elk jaar. Alleen heeft hij er nogal een handje van om er teveel te bakken. En dan niet een klein beetje teveel, maar echt veel teveel. Omdat ik op Nieuwjaarsdag altijd best wel weer een oliebol lust, maar ze dan over het algemeen koud en klef zijn geworden, heb ik hier dé tip voor effectief oliebollen opwarmen: in de Airfryer! En voor wie er geen heeft zet ik ook nog even op een rij hoe je oliebollen kunt opwarmen in de oven of magnetron. Doen we gewoon!

 Oliebollen opwarmen in de Airfryer

Dit advies kreeg ik van een lieve oliebollenbakker die met zijn kraam bij de bouwmarkt stond en me een handgeschreven briefje meegaf met het opwarm-advies. Volgens zijn trouwe klanten was de Airfryer de manier bij uitstek om een koud geworden oliebol weer lekker warm en knapperig te krijgen.

Het opwarm-advies voor oliebollen in de Airfyler luidt:

3 minuten op 180 graden zónder voorverwarmen

Dat moest ik thuis natuurlijk meteen proberen. Ik kan je zeggen dat ik echt positief verrast was over hoe lekker de oliebol was na het opwarmen in de Airfryer. Ik heb trouwens steeds één oliebol per keer in de Airfryer gelegd, maar neem aan dat je er best een stuk of vier tegelijk op deze manier kunt opwarmen. Dat gaan we met oud & nieuw nog even verder testen.

Oliebollen opwarmen in de oven

Heb je toevallig geen Airfryer of gebruik je gewoon liever de oven, dan staat hieronder het opwarm-advies voor oliebollen in de oven:

5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 – 200 graden

Oliebollen opwarmen in de magnetron

Behalve oliebollen opwarmen in de Airfryer of oven kun je er zelfs de magnetron voor gebruiken. Daarbij geldt een verschillend opwarm-advies afhankelijk van of je er 10-12 tegelijk wilt verwarmen of per stuk:

10 á 12 oliebollen: 1 minuut op 800 watt – in papieren zak verwarmen

1 oliebol: 15 seconden op 800 watt – in papieren zak verwarmen

Strooi na het opwarmen lekker wat poedersuiker over de oliebollen en smullen maar!

Eet smakelijk!

Hou jij van oliebollen?

Afbeelding oliebollen afkomstig van Shutterstock.

oliebollen opwarmen

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.