PERSOONLIJK PSYCHE

Nationale Broer en Zus-dag | Mijn broertje en ik

1 oktober 2015

broerzus

Misschien ben ik een dag te laat met dit artikel, maar de inspiratie kwam gisteren pas. Toen was het immers Nationale Boer en Zus-dag. De dag waarop we onze broer(s) en of zus(sen) laten weten dat we ze lief vinden. Twee jaar geleden riep 3FM-dj Giel Beelen deze dag in het leven na het plotselinge overlijden van zijn zus Saskia aan de gevolgen van kanker. Voor het derde jaar op rij postte ik gisteren een foto op Facebook van mij en mijn broertje. Omdat ik het leuk vind om op deze dag even aandacht te besteden aan de goede band die wij hebben en hem op die manier als broer even in het zonnetje te zetten. En nu krijgt ‘ie nog een artikel op mijn blog ook. Moet niet gekker worden…

broerzus1

Van kleins af aan zijn mijn broertje en ik een twee-eenheid. We speelden heel vaak samen, gingen naar dezelfde basisschool, tennisten allebei en trokken gewoon heel veel met elkaar op. Later gingen we ook vaak samen weg met de trein, naar tennistoernooien bijvoorbeeld. We speelden ook samen competitie. En sinds we de ‘stap-leeftijd’ hebben bereikt, vieren we ook samen Koningsdag, Carnaval en gaan we graag naar festivals en concerten. Altijd super gezellig! We hebben (nog steeds) veel dezelfde interesses en kennen elkaar natuurlijk door en door, waardoor ik (als ik voor mezelf spreek) altijd ook echt mezelf kan zijn bij hem.

broerzus2

Natuurlijk hadden we vroeger ook weleens ruzie en vochten we (soms letterlijk) om dingen, maar dat de basis sterk was daar was geen twijfel over. En ik ben zo blij dat die sterke basis ervoor heeft gezorgd dat onze band nog altijd heel goed is en we nog steeds vaak leuke dingen doen samen. Ook nu we wat minder tijd hebben om samen dingen te ondernemen. Bovendien is mijn broertje een geweldig leuke oom voor Lise en dat voelt ook wel heel bijzonder. Ze is bijvoorbeeld al twee keer bij hem blijven logeren en als hij haar voor zijn gevoel te lang niet heeft gezien, komt hij altijd spontaan even langs.

broerzus3

Ik ben blij dat Giel deze dag in het leven heeft geroepen. Je staat er zo immers toch wat bewuster bij stil dan op de overige dagen van het jaar.

Heb jij een of meer broers en/of zussen? En zo ja, heb je daar gisteren net als ik even extra bij stil gestaan?

2 Comments

  • Reply Charlotte 1 oktober 2015 at 11:47

    Fijn hé, om een broer/zus te hebben waar je een goede band mee hebt! Mijn zusje en ik konden vroeger toen we heel klein waren fijn met elkaar spelen. Dit veranderde flink toen we beide aan het puberen gingen, we konden elkaar niet luchten of zien 😉 Nu hebben we weer een hechte band en zijn we ‘echte’ zussen ♥ Lief artikel!

  • Reply Eric 1 oktober 2015 at 23:42

    Lief zus!! Ik ben het er ook helemaal mee eens 😊😘

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.