BLOGGEN PERSOONLIJK

Feest! Moonoloog bestaat 10 jaar! (+win)

3 juli 2019
toost uitbrengen

Jeetje jongens, nu is de maand juli aangebroken en ben ik vorige maand gewoon mijn blogverjaardag vergeten… En niet zomaar een, maar de tiende! Dat is toch wel een beetje jammer, niet? Moonoloog bestaat 10 jaar. Op 16 juni 2009 publiceerde ik namelijk mijn eerste blogpost op dit domein, over online shoppen. Als ik het nu teruglees moet ik een beetje grinniken. Het is niet meer dan een dagboekverhaaltje, totaal niet interessant voor andere lezers en een wereld van verschil (althans, dat hoop ik) met wat ik nu schrijf…

Als ‘blogger van het eerste uur’ schreef ik in de begintijd net als veel anderen nog niet voor de (denkbeeldige) lezer, maar eigenlijk puur voor mezelf. Ik ben even in de archieven gedoken en het is eigenlijk pas in 2013 dat mijn blogs serieuzer werden van opzet en ook meer richting kregen, mede doordat ik in dat jaar voor het eerst zwanger raakte en daar veel over ging schrijven. Officieel ben ik dus ‘pas’ zes jaar ‘echt’ bezig, maar die beginperiode hoort er gewoon bij vind ik. Wat trouwens niet is veranderd is de persoonlijke touch in mijn blogposts. Ze zijn dus later misschien wel met meer richting geschreven, maar dat maakt ze niet minder persoonlijk. Dat is in elk geval mijn bedoeling.

Moonoloog bestaat 10 jaar

Met een decennium aan blogervaring achter de rug heb ik natuurlijk wel het een en ander geleerd. Niet alleen heb ik een bak aan schrijfervaring opgedaan, ook leerde ik jullie, mijn doelgroep, steeds beter kennen. Ik leerde hoe ik mijn blogs via Google goed vindbaar maak en andere wat meer technische zaken waar ik je niet mee zal vermoeien 😉 Ook heb ik beter leren netwerken, ben ik hele toffe samenwerkingen aangegaan en heb ik zelf de stoute schoenen aangetrokken door bedrijven en organisaties te benaderen die goed bij mij en mijn blog passen om te kijken of we wat voor elkaar kunnen betekenen. Mijn KvK-inschrijving is toch wel een van de hoogtepunten van mijn ‘blogcarrière’. Het inschrijven op zich was niet zo spannend, maar de wetenschap dat ik voortaan als ondernemer door het leven ga des te meer.

Op naar de volgende 10?

Wat ga ik doen als bloggen ‘dood’ is? Of als het me begint tegen te staan? Zoals je weet ben ik ook als tekstschrijver aan de slag gegaan. Ik moet zeggen dat dat door tijdgebrek en de focus op mijn blog (nog) op een laag pitje staat. Maar ik weet dat ik er veel meer uit kan halen als ik er meer tijd en energie in steek. Bloggen blijf ik doen zolang ik het leuk vind, ik het gevoel heb dat ik iets interessants te melden heb, dat ik me als blogger kan blijven ontwikkelen en merk dat er groei in mijn blog zit. Dus als dat de komende tien jaar het geval is ga ik er lekker mee door. En is dat niet zo, dan komt er vast een toffe nieuwe uitdaging op mijn pad. Misschien maak ik ineens gigantische sprongen vooruit als tekstschrijver, of ga ik weer in loondienst. De toekomst zal het leren…

Feestelijke winactie: win het boek ‘Van Buik tot Baby’

Om te vieren dat Moonoloog 10 jaar bestaat, heb ik een leuke winactie voor jullie. Ik mag namens uitgeverij Kosmos iemand blij maken met het boek ‘Van Buik tot Baby’ van Ouders van Nu.

‘Voor de meeste mensen is de geboorte van een kind en de negen maanden die daaraan voorafgaan, de meest bijzondere tijd van hun leven. Je hoort termen waarvan je het bestaan niet wist en zit vol vragen. Wat gebeurt er met je lijf? Wanneer ga je vertellen dat je zwanger bent, wil je een combinatie test doen? Een NIPT? Ga je thuis bevallen? In een bad, op bed of op een baarkruk? Met een doula? Of in het ziekenhuis? Pijnbestrijding? Kies je voor een extra 3D-echo? Veel van de keuzes die zwangere vrouwen nu hebben, waren er 10 jaar geleden niet. Net als de huidige richtlijn voor de geboortezorg, vruchtbaarheidsbehandelingen, de erkenning van een baby door homostellen, en innovatieve technieken voor embryoselectie.  Al deze ontwikkelingen brengen nieuwe discussies en vragen met zich mee, die in geen enkel handboek over zwangerschap worden behandeld. Tot nu in elk geval, want Ouders van Nu heeft de meest actuele informatie gebundeld in een nieuw eigentijds handboek; Van buik tot baby.

Het is het meest complete boek over zwanger zijn en bevallen. Ben je zelf in verwachting of ken je iemand die zwanger is, dan is dit boek echt een aanrader!

Wat moet je doen om kans te maken?

– Like de Facebookpagina van Moonoloog
– Laat onder de Facebookpost die hoort bij deze winactie in een reactie weten hoe lang je me al volgt (dit heeft geen invloed op je winkans maar vind ik gewoon leuk om te weten) en tag iemand die je ook op de hoogte wilt brengen van deze winactie
– Let op: heb je geen Facebookaccount en wil je toch kans maken op de prijs, dan volstaat het een reactie achter te laten onder deze blogpost. Ik vertrouw erop dat jullie hier eerlijk in zijn 
– Moonoloog volgen op Instagram en/of het delen van de actie op social media is niet verplicht, maar wordt wel zeer gewaardeerd.

De winactie loopt tot en met 10 juli 2019. De winnaar maak ik bekend op mijn Facebookpagina en ontvangt persoonlijk bericht.

Nou, vertel eens, hoe lang volg je me al en hoe heb je mijn blog ‘ontdekt’? Ik ben benieuwd!

2 Comments

  • Reply Marian B 3 juli 2019 at 14:46

    10 jaar alweer! Echt een mijlpaal, van harte gefeliciteerd! Ik doe niet mee voor de winactie hoor, die periode hebben we gehad.

  • Reply Patricia lubbertje 3 juli 2019 at 18:40

    Jeetje, dat is een lange tijd. Gefeliciteerd (alsnog). Ik maak graag kans op dit boek. Mijn vrouw is 13 weken zwanger van ons 1e kindje en we heb en nog geen boeken. (Nog niet iedereen weet dit, dus vandaar deze content niet op Facebook. Deze lijkt me heel interessant. Ik heb geen idee hoe lang ik je volg. Ik denk 1,5 jaar. Waarschijnlijk via een bloghop bij je ‘binnengekomen’.

  • Laat een reactie achter

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.