GEZONDHEID PERSOONLIJK

Heeft u deze misschien een maatje kleiner?

21 september 2017

maatje kleiner

En zo ging ik van wat kilootjes te veel naar het punt waarop ik helemaal blij ben met mijn gewicht. Met mijn lijf overigens (nog) niet helemaal, maar dat heeft andere redenen. Alleen blijkt nu dat het vasthouden van dat gewicht nog best lastig is…

Toen ik net bekendmaakte dat ik zou gaan starten met Weight Watchers waren de mensen om mij heen volgens mij nogal sceptisch. Diëten hebben immers niet zo’n beste naam, tenminste niet op de lange termijn. En veel mensen denken (onterecht) toch dat Weight Watchers een dieet is. In die eerste weken kreeg ik dus ook nog vaak dingen te horen als: ‘O maar dat mag jij niet hebben hè Monique, want jij doet WW’.

Inmiddels weten de mensen om mij heen gelukkig heel goed dat het anders werkt en ik zelf de keuzes maak. Gelukkig hoef ik nu ook niet meer af te vallen en heb ik het tellen van punten losgelaten. Keuzes maken en opletten doe ik wel nog steeds, maar niet meer met het oog op het verliezen van kilo’s, met de teugels wat losser en op een manier die ik een leven lang hoop vast te kunnen houden.

Dat ik echt een transformatie heb doorgemaakt besef ik me een groot deel van de tijd niet eens. Tot het moment dat ik in een winkel een maatje S sta te passen en dan nog twijfel of ik misschien toch nog een maatje kleiner moet hebben. Huh?! Ook wanneer ik een foto van mezelf zie van een half jaar geleden of iemand tegenkom die ik al lang niet gezien heb, is er even dat bewustwordingsmomentje.

En hoewel ik dus echt niet weinig eet, mezelf elke dag gewoon wat lekkers gun en helemaal niet extreem ben gaan sporten, blijkt het dus nog best lastig om mijn streefgewicht vast te houden. Om niet nog verder af te vallen dus. En ik merk aan bepaalde opmerkingen dat mijn omgeving zich soms zelfs een beetje zorgen begint te maken. Toen ik ziek was bijvoorbeeld en mijn moeder kwam helpen met de kinderen en zei: ‘maar je bent ook zo dun, je hebt bijna geen reserves’. Of de veelbetekenende blik van M als ik terugkom van de cursus met (weer) een mingetalletje in mijn boekje.

Tja, ergens snap ik het wel. Die goedbedoelde bezorgdheid. Ik ben ook niet boos 🙂 Maar echt mensen, ik ben oprecht blij met hoe ik nu ben. En ik ga mijn best doen dat zo te houden. Echt waar!

Ik ben benieuwd of dit herkenbaar is voor jullie. Wie heeft er ook moeite op gewicht te blijven?

3 Comments

 • Reply Essma 21 september 2017 at 08:59

  En daar gaat het om, toch? Hoe JIJ je voelt! Ik vind het heel sterk van je dat je die transformatie hebt doorgevoerd voor jezelf en er in bent blijven geloven. Als je iets heel graag wilt, zul je er van genieten ook. Ik heb dat momenteel met het trainen voor de halve marathon. Soms denk ik ‘joh, 10k of 15k is toch ook goed?’ Maar nee…dan herstel ik me snel van die gedachten en focus ik weer op waarom ik in eerste instantie wilde beginnen. Niemand kan verandering aanbrengen in het leven, behalve jijzelf. Misschien bevalt dit zo goed dat ik ooit voor de hele marathon ga! 🤗You look good girl!

 • Reply Vlijtig Liesje 22 september 2017 at 11:16

  Wat fijn dat Weight Watchers zo goed heeft gewerkt voor je zeg!

 • Reply Nicole 23 september 2017 at 07:19

  Ik vind dat je er top uit ziet en ben stiekem jaloers dat je zonder moeite blijft afvallen haha.. Hoop ook ooit dat punt te bereiken!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.