PERSOONLIJK

Mijn Zomer Bucketlist – De terugblik

8 oktober 2018

Het is alweer de laatste schoolweek voor de herfstvakantie. Time flies! Aan het weer heeft het de afgelopen weken trouwens niet gelegen, want we werden nog vaak getrakteerd op zomerse temperaturen en een heerlijk zonnetje. En toch ben ik maar wat blij met de herfst. Op een gegeven moment ben ik altijd wel klaar met de zomer en toe aan een nieuw seizoen. Om toch nog heel even terug te blikken op de zomer, heb ik de bucketlist die ik helemaal aan het begin van deze zomer opstelde er weer eens bij gepakt. Tijd om de balans op te maken!

In mijn Zomer Bucketlist verzamelde ik alles wat ik gedurende de zomer graag wilde doen. In de tussenstand die ik eind juli schreef kon je al lezen dat er een heel aantal dingen van dat lijstje konden worden afgevinkt. Zeven punten stonden nog open. Inmiddels zijn we tweeënhalve maand verder en is het tijd voor de eindstand.

Zomer Bucketlist – deze dingen kan ik afvinken:

♥ Mijn teennagels een nieuw kleurtje geven – Van oranje-rood gedurende het begin van de zomer tot kobalt blauw aan het einde. Yes, gelukt!

 Een wijnweekend in Duitsland – Check! Het was een heerlijk weekend! Ik had in lange tijd niet zoveel gelachen. En zoveel goede wijnen geproefd. We zijn aan het kijken om volgend jaar weer te gaan. Kijk er nu al naar uit!

♥ Genieten van het feit dat ik mijn scriptie heb ingeleverd – Het werd nog even spannend, want op vakantie kreeg ik te horen dat mijn scriptie toch nog niet volledig als voldoende was beoordeeld. En dus moest ik na mijn vakantie dus alsnog aan de bak. Maar daarna kon hij definitief worden ingeleverd en hoorde ik na een paar weken dat hij is goedgekeurd. Deze week mag ik hem nog presenteren en verdedigen en dan zit het er echt op!

♥ Wandelaars aanmoedigen tijdens de Vierdaagse – Ik ging half juli niet één, maar zelfs twee avonden feestvieren in Nijmegen. En het was zoals elk jaar enorm gezellig. De dag na de tweede avond hebben we bij mijn vriendin in de straat de wandelaars staan aanmoedigen. Met een biertje in de hand uiteraard…

♥ Nieuwe zomerse speciaalbiertjes drinken – Had ik er halverwege de zomer nog niet heel veel geproefd, heb ik dat de laatste zomerse weken flink goedgemaakt. Vooral tijdens het barbecueën, maar ook lekker buiten in het zonnetje heb ik er regelmatig een voor mij nieuw speciaalbiertje bij gepakt. Heerlijk!

♥ Barbecueën – We hebben heel wat gebarbecued de afgelopen zomer. Toch bleef het vooral bij stukken vlees. Jammer, want tijdens de Weber workshop die ik voor de zomer bijwoonde leerde ik juist dat er zoveel meer kan met een barbecue. Voor volgend jaar heb ik dus het voornemen om toch nog wat meer te experimenteren met verschillende gerechten voor de barbecue.

Zomer Bucketlist – dit is me niet (helemaal) gelukt

♥ Buiten blijven zitten tot het bedtijd is – Ik heb kansen genoeg gehad, maar om de een of andere reden is het er gewoon niet tot nauwelijks van gekomen. Of ik werd chagrijnig van de muggen die me terroriseerden zodra de zon onder was, of ik had gewoon binnen dingen te doen. Op vakantie in Zeeland koelde het ’s avonds vaak teveel af om nog lekker buiten te kunnen zitten.

♥ Samen met Quinn voor het eerst een zandkasteel maken op het strand – Deze bewaar ik voor volgend jaar. De paar keer dat we deze zomer als gezin op het strand waren was Quinn ofwel aan het spetteren in de golven, of hij ging op ontdekking over het strand. Rustig op een handdoekje zitten of een zandkasteel bouwen was voor hem nog geen optie dit jaar. Hopelijk volgend jaar wel!

♥ Een zomerse cocktail drinken – Tsja, bij die ene mojito en een niet zo heel smaakvolle gin tonic is het deze zomer gebleven. Gelukkig heb ik wel veel lekkere speciaalbiertjes en goede wijn gedronken. Eigenlijk heb ik die cocktail dus helemaal niet gemist.

♥ In Zeeland een skeelertocht(je) maken – Ja, ik had mijn skeelers meegenomen naar Zeeland. En nee, ik heb geen skeelertocht gemaakt. Als je een rondje over de camping, de straat uit en weer terug naar het chalet tenminste net als ik geen tocht noemt. Het kwam er gewoon niet van. Afgelopen maand ben ik met mijn broertje nog wel een stuk gaan skeeleren hier in de buurt. Maar dat is geen Zeeland, dus telt het niet.

♥ Uit mijn dak gaan op We love the 90’s – Ja en nee. Ja, ik was op het festival, maar van uit mijn dak gaan is het helaas niet echt gekomen. Het feestje viel namelijk letterlijk (en daardoor voor mij ook figuurlijk) in het water. Toen we een bak regen over ons heen hadden gekregen en niet meer warm werden, besloten we weg te gaan om vervolgens ergens binnen een biertje te gaan drinken. Volgend jaar beter!

Mag het van jou altijd zomer zijn of geniet je net als ik toch ook wel heel erg van de herfst?

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.