CHALLENGE PERSOONLIJK

Mijn drie beste eigenschappen én mijn drie slechtste

7 september 2016

30 Day Blog Challenge

Iedereen is natuurlijk verschillend. En zo heeft ook iedereen weer andere goede, maar ook slechte eigenschappen. Ben je benieuwd welke drie eigenschappen ik beschouw als mijn beste én welke drie als mijn slechtste, lees dan snel verder. Ik ben heel benieuwd of jij een of meer van deze eigenschappen bij jezelf herkent!

Mijn drie beste eigenschappen

Ik ben een doorzetter – Ja, dat durf ik wel van mezelf te zeggen. Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook echt voor en is er weinig waardoor ik me laat tegenhouden. Een goed voorbeeld is het feit dat ik er in 2011 voor koos een geheel nieuwe studie te gaan volgen. Het einde is nu in zicht, maar het is zeker niet altijd gemakkelijk geweest. Toch heb ik nooit overwogen ermee te stoppen. Ik moet en zal doorgaan tot ik dat diploma in handen heb! Het doorzetten is ook merkbaar in het bloggen. Hoewel ik het zie als een (ietwat uit de hand gelopen) hobby, neem ik het wel heel serieus en schrijf ik ook op dagen dat ik er wat minder zin in heb.

Ik kan goed luisteren – Dit is er eentje waarvan ik hoop dat de mensen in mijn omgeving het kunnen beamen. Ik ben een goede luisteraar. En uiteraard zeg ik tussendoor ook wel wat terug. Ik heb al vaak te horen gekregen dat mensen zich op hun gemak voelen bij mij en in gesprek met mij. Dat zie ik als een groot compliment!

Ik ben nieuwsgierig – Een van de redenen dat ik gestart ben met de studie Toegepaste Psychologie is dat ik enorm geïnteresseerd ben in het gedrag van de mens. Waarom doen we wat we doen? Wat drijft iemand om bepaalde acties te ondernemen (of juist niet)? Mijn nieuwsgierigheid helpt me trouwens ook enorm in het volhouden van het studeren. Ik ontdek elke keer weer nieuwe dingen en vind het zo mega interessant dat dat op zich me al motiveert om ermee verder te gaan. Ook in het bloggen merk ik dat deze eigenschap goed van pas komt. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om in een bepaald onderwerp te duiken zodat ik mijn lezers erover kan informeren, zoals laatst bij het artikel Zwanger in de WW.

eigenschappen

Mijn drie slechtste eigenschappen

Ik ben hopeloos ongeduldig – Tja, mijn ongeduld is niet echt iets om trots op te zijn. Ergens op wachten is gewoon niet zo mijn ding. Als ik me iets bedenk heb ik het altijd nog liever vandaag dan morgen voor elkaar. Deze eigenschap hangt trouwens ook samen met het feit dat ik heel slecht kan ontspannen. Een avond helemaal niks doen lukt me vrijwel nooit. Altijd is er wel iets dat in mijn ogen móet gebeuren. Vermoeiend? Ja, vaak wel. Maar tegelijkertijd is het zo onderdeel van mij dat ik ook eigenlijk niet beter weet.

Ik trek me (te)veel aan van wat anderen vinden – Ik ben me altijd enorm bewust van hoe anderen mij (zouden kunnen) bekijken. En ik heb dan vaak de neiging een houding aan te nemen waarvan ik denk dat die me op dat moment het beste uit de hoek laat komen. Nu moet ik zeggen dat ik het idee heb dat dat sinds ik moeder ben wel iets minder is geworden. Hoewel het moederschap vaak gepaard gaat met onzekerheden, heb ik juist het idee dat ik er als persoon zelfverzekerder door ben geworden. Volg je me nog? Hoe dan ook zou ik toch weleens wat vaker ‘schijt’ willen hebben aan wat een ander ergens van denkt. Daar ga ik maar eens op oefenen!

Ik ben heel slecht in keuzes maken – M zal het beamen: als ik moet kiezen levert dat vaak de nodige problemen op. Het komt voor bij belangrijke zaken, zoals de keuze van een babynaam, maar ook heel onbenullige dingen zoals een keuze maken uit een menukaart of beslissen wat ik op een dag aan kleding uit de kast trek kan me onnodig veel moeite kosten. Wat daar precies de achterliggende oorzaak van is weet ik niet, maar ik gok dat het ermee te maken heeft dat ik bang ben achteraf ergens spijt van te krijgen.

Dit artikel is geschreven op basis van uitdaging 10 uit de 30 Day Blog Challenge. Lees ook het eerder verschenen artikel: Hoe ziet mijn dag eruit?

Komt mijn lijstje een beetje overeen met jouw beste en slechtste eigenschappen?

5 Comments

 • Reply jodi - liedthuis 7 september 2016 at 20:25

  Oow ik haat het om keuzes te maken. Ik kan NOOIT kiezen.

  • Reply Monique 7 september 2016 at 22:34

   Fijn te merken dat ik niet de enige ben 😉

 • Reply Cindy - levenalsmama.nl 7 september 2016 at 21:04

  Ik kies juist soms wel eens te snel. Dat ik achteraf denk, hmmm misschien had ik er toch even iets langer over moeten nadenken. 😉 Ook niet altijd even handig.

  • Reply Monique 7 september 2016 at 22:35

   Dan zou iets tussen ons in dus precies goed zijn!

 • Reply Jessica 14 september 2016 at 13:05

  Ja teveel aantrekken wat andere van je denken. Dit is wel echt een hele herkenbare. Ik ben er wel iets beter in geworden de afgelopen tijd, maar dit kan zeker nog beter.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.