PERSOONLIJK

Mijn anti-bucketlist – wat zou ik juist NIET willen?

21 mei 2019
Vrouw kijkt met bedenkelijke blik

Een hele tijd geleden schreef ik over mijn ultieme bucketlist, ofwel de dingen die ik ooit wil doen of wil bereiken. Van de vijftien dingen die ik toen opschreef, kan ik er nu eigenlijk nog maar vier afstrepen. Teleurstellend? Nah, misschien heb ik mijn doelen niet helemaal realistisch gesteld. Gelukkig heb ik niet per se haast om ze morgen alle vijftien te kunnen afvinken. Wat me wél eens leuk lijkt, is het opstellen van een anti-bucketlist. Een lijst met dingen die ik nooit, nee nooit van mijn leven ooit wil doen. Zo gezegd, zo gedaan!

Dit is mijn anti-bucketlist

1 Backpacken – Ik vind het echt heel tof om te horen hoe avontuurlijk sommige mensen zijn en wat ze allemaal meemaken en leren op een lange reis. Maar aan mij is het niet besteed. Mij maak je veel blijer met een normale vakantie die ik vooraf kan plannen, met culturele uitstapjes en activiteiten maar ook vooral veel tijd om lekker te eten, in de zon te liggen en te zwemmen. Nu de kinderen klein zijn komt het er minder van en kiezen we nog even voor vakanties in eigen land, maar de wat verdere vakanties komen in de toekomst vast wel weer!

2 Een facelift nemen – Een verzorgd uiterlijk vind ik belangrijk. En ik durf mezelf best een beetje ijdel te noemen. Niet dat ik er altijd op en top gestyled bij loop, maar ik voel me echt wel lekkerder in mijn vel als ik leuke kleren draag en wat make-up op mijn gezicht heb. Gelukkig valt het allemaal nog wel mee met ‘de aftakeling’, maar ik vind het toch wel een dingetje hoor, dat ouder worden. De paar grijze haren die ik heb worden geverfd en ik smeer fanatiek met een zonnecrème om mijn huid niet sneller te laten verouderen dan nodig. Ik sluit ook niet uit dat ik ooit botox neem als ik me echt ga storen aan eventuele rimpels. Maar een facelift of andere heftige ingreep gaan me echt te ver.

3 De hele marathon lopen – De halve marathon staat nog altijd op mijn bucket list, maar of ik hem ooit nog ga lopen vraag ik me serieus af. Ik loop al jaren niet meer en mis het eigenlijk helemaal niet. Ik heb sporten gevonden waar ik me lekker bij voel en waarvoor ik altijd de motivatie kan vinden. Met hardlopen had (en heb) ik toch een haat/liefde-verhouding. De drempel om te gaan is altijd zo hoog, maar tegelijkertijd kan het wel enorm lekker voelen als een run goed gaat. Of die halve marathon er gaat komen zal Joost weten, maar een hele marathon wordt het in elk geval zeker niet. Ten eerste trek ik dat mentaal volgens mij niet en ten tweede lijkt het me fysiek niet eens gezond om 42 kilometer hard te lopen. Respect voor mensen die het doen, maar ik laat het aan me voorbij gaan.

4 Uit een vliegtuig springen – Dat vliegen niet mijn hobby is, weten de meesten wel. Toch hoop ik ooit weer over die angst heen te kunnen stappen en zonder vrees in een vliegtuig te stappen. Er vervolgens uit springen is iets wat dan weer totaal niet op mijn wensenlijstje staat. Ik snap de lol en de uitdaging er niet van en ga het dus ook gewoon lekker niet doen. Ik snap best dat je er een kick van krijgt, maar die krijg ik wel van een toffe achtbaan of een nieuw paar schoenen 😉

5 Verhuizen naar het buitenland – Ik kom graag in het buitenland en vind niets zo leuk als het ervaren van de verschillen met Nederland. Dat alles net even anders is dan je gewend bent, kan zo verfrissend zijn! Shoppen in een buitenlandse supermarkt is niet voor niets zo’n beetje het eerste wat ik, eenmaal gearriveerd, wil doen. Maar voor altijd naar het buitenland verhuizen? Nee, dat zou ik toch echt niet willen. Daarvoor vind ik Nederland een veel te fijn land om in te wonen.

6 Een periode geheel suikervrij eten – Sinds mijn Weight Watchers avontuur ben ik bewuster bezig met wat ik eet en hoeveel ik eet. Ik probeer zoveel mogelijk een gezonde levensstijl aan te houden. Maar daar hoort af en toe snoepen of een boterham met hagelslag absoluut bij. Met mate natuurlijk, maar ik wil me de dingen die ik echt heel lekker vind niet mijn leven lang onthouden. Ik respecteer mensen die claimen dat suiker een verslaving is en het daarom hebben ‘afgeleerd’ en na een tijdje helemaal niet meer missen. Maar ikzelf voel niet de behoefte suikers volledig uit mijn voedingspatroon te bannen.

7 All-inclusive op vakantie – Hierboven had ik het over lekker in de zon liggen, zwemmen en eten. Die zaken behoren inderdaad tot de dingen die ik graag doe op vakantie. Maar dan toch liever niet in een all-inclusive resort waar je eigenlijk niet van weg hoeft omdat alles er toch (onbeperkt) te krijgen is. Ten eerste zou ik bang zijn dat ik veel en veel teveel zou gaan eten en drinken, puur omdat het allemaal mag en kan. Ten tweede vind ik het juist zo leuk om de omgeving te verkennen en leuke restaurantjes te ontdekken als ik ergens op vakantie ben. Dus de all-inclusive vakantie verdient zeker een plaatsje op mijn anti-bucketlist.

8 Een bizar dieet volgen – Behalve nooit meer (geraffineerde) suikers eten, zijn er natuurlijk tig andere diëten die je kunt volgen. Er zijn ook detox- en sapkuren waarmee je in korte tijd heel veel gewicht kwijtraakt. Super fijn dat je die broek dan snel weer dicht krijgt, maar ik zou doodongelukkig worden van dagen aan een stuk alleen maar sapjes mogen drinken of de hele dag komkommers knabbelen. Ik gebruik mijn gezond verstand en een beetje kennis vanuit WW om te bepalen wanneer het tijd is om even pas op de plaats te maken. Dat is niet altijd makkelijk en gaat ook heus weleens fout, maar het is de manier die voor mij werkt en waar ik me het gelukkigst bij voel.

9 Nooit meer alcohol drinken – Deze klinkt een beetje fout, want ik zou natuurlijk makkelijk zonder alcohol kunnen. Tijdens beide zwangerschappen heb ik het immers ook negen maanden lang zonder al teveel moeite volgehouden. Maar als het niet per se nodig is om het niet te nemen, vind ik een glaasje wijn of een glas bier op zijn tijd toch wel lekker. Mensen zeggen weleens dat het raar is om te zeggen dat het ‘erbij hoort’ of dat het een feestje ‘gezelliger’ maakt. Misschien is dat ook niet letterlijk zo, maar ik vind dat er toch wel een kern van waarheid in zit. Geniet, maar drink met mate, gaat ook hier weer (bijna altijd) op.

10 Een motorrijbewijs halen – Mijn autorijbewijs haalde ik op mijn negentiende. Na twee mislukte examens was het de derde keer gelukkig wel in the pocket. Sindsdien vind ik het fijn dat ik de auto kan pakken om ergens heen te rijden. Ik geniet meestal ook best wel van het rijden. Toch vind ik lange afstanden, zeker richting de randstad, nog altijd erg spannend en kies ik er dan liever voor bij iemand anders in te stappen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. En je begrijpt, als ik autorijden soms al een ding vind, moet je me niet op een motor zetten. Ik vind die dingen er levensgevaarlijk uitzien en moet er niet aan denken wat voor klap je krijgt als je ermee op de grond of tegen een vangrail belandt. Nee, motorrijden is niet mijn ding en zal het ook nooit worden.

11 Mijn haar blond verven – Een jongen die ik vroeger heel leuk vond, zei me destijds dat hij zo hield van meisjes met blond haar (bummer). Ik overwoog serieus mijn haar blond te verven, maar ben achteraf heel blij dat ik het niet gedaan heb. Ik vind dat blond haar de meeste (van nature) blonde mensen prachtig staat, maar mij persoonlijk staat het echt niet. Ik hou van mijn bruine lokken en hoewel ik er vooral in het voorjaar en de zomer graag wat lichte plukken in laat verven, wil ik in de basis toch echt een brunette blijven.

Welke van bovenstaande dingen staan er ook op jouw anti-bucketlist? Of is er juist iets bij dat jij wel op je gewone bucketlist hebt staan? Ik ben benieuwd!

2 Comments

 • Reply Essma 21 mei 2019 at 18:57

  Leuk zo’n lijst! 😄. Ik moest wel even lachen bij je marathon punt. Ik ben van huis uit geen hardloper. Sterker nog, ik ben de eerste van de hele familie die wél 42 km heeft uitgerend. Best grappig want ik begreep ook nooit wat mensen daar zo leuk aan vonden. Like why 42?? 😂Totdat de behoefte een soort van natuurlijk ontstond tijdens mijn vele ‘hardloopsolo’s’. Iets met grenzen verleggen denk ik. Inmiddels meerdere halve marathons gerend en 1 hele en de volgende hele staat gepland in Amsterdam dit jaar🤗. Echt, het is waar wat ze zeggen. Alles wat je altijd over jezelf hebt willen weten leer je in 42 km. 😄🤔 Door het rennen voel ik me juist een stuk gezonder👏🏻 . En over die halve marathon die je wellicht nog wilt rennen kan ik alleen maar zeggen: doen!! Je krijgt geen spijt. Uit een vliegtuig springen begrijp ik ook niet helemaal dus zal ik ook never nooit doen, geen alcohol doe ik sowieso niet aan en waar ik me ook niet aan ga wagen is het eten van insecten, wormen of iets in die trant 🤢. In het buitenland woon ik al, maar ‘hierna’ ga ik dat ook nooit meer doen….denk ik.
  Klopt. NL is veel te fijn en ík kan het weten 😉

 • Reply Jacqueline 22 mei 2019 at 08:39

  Ik kan me in heel veel vinden. De marathon hoeft ook echt niet van mij, backpacken of in het buitenland wonen trekt me ook totaal niet. Facelift hoeft ook niet, maar mocht het nodig zijn, dan wel misschien een ooglidcorrectie. En diëten uitproberen vind ik ook geen probleem. Mijn maag/darmen werken niet altijd mee en ik heb bijvoorbeeld sapvasten wel als een prettige reset ervaren.

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.