PERSOONLIJK

Meivakantie! Even genieten met elkaar

6 mei 2021

Sinds maandag hebben de kinderen meivakantie. Met M heb ik afgesproken dat ze deze eerste week bij mij zijn. Volgende week, de tweede week van de vakantie, zijn ze bij hem. Ik heb de afgelopen weken hard gewerkt om zoveel mogelijk schrijfklussen en opdrachten voor mijn blog af te krijgen zodat ik deze week (bijna) niet hoef te werken. En dat is gelukt!

Het liefst was ik gaan picknicken en misschien zelfs een dagje naar zee gegaan. Helaas is het weer deze week niet al te best en zijn dat niet echt aantrekkelijke opties, maar we maken er gewoon het beste van. Lekker thuis spelen, als het droog is naar de speeltuin en beide kids gaan ook nog los van elkaar een nachtje bij mijn ouders logeren. Met het kind dat bij mij blijft ga ik dan een-op-een iets leuks doen en natuurlijk mag hij/zij dan kiezen wat we ’s avonds gaan eten. Het zijn kleine dingen, maar ik merk dat we daar ontzettend van genieten. Met Quinn ga ik koekjes bakken en naar de speeltuin en met Lise staat een potje minigolf en een lunch op het terras op de planning.

We genieten alledrie ontzettend van deze quality time. Tijd voor mezelf is er nauwelijks, maar dat maakt me niet uit. Dat haal ik volgende week wel in. Net als het huishouden trouwens. Soms vind ik het lastig om mijn laptop dicht te laten en zie ik op mijn telefoon per ongeluk een zakelijke mail waar ik eigenlijk wel even op moet reageren. Dat loslaten van werk is wel een dingetje hoor. Maar dat komt ook omdat ik mijn werk gewoon écht heel leuk vind en dat is dan toch een soort luxeprobleem. Terwijl ik deze blog schrijf zitten de kinderen even voor de tv. Maar als ik klaar ben gaat de laptop weer dicht en gaan we weer verder waar we gebleven waren: vakantie vieren!

Dat het hier tot begin volgende week wat stiller is hoef ik na deze post niet meer uit te leggen. Ik hoop dat jij ook geniet van een fijne meivakantie, ondanks dat het weer zich niet van z’n beste kant laat zien en er qua uitjes nog steeds niet zoveel mogelijk is.

Veel plezier! 🙂

Geen reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.