OUDERSCHAP PERSOONLIJK

Lise is twee jaar! | een brief van mama

19 november 2015

tweejaar

Vandaag precies twee jaar geleden zette ik, vrij onverwacht want ruim drie weken te vroeg, Lise op de wereld. Elk jaar op Lise’s verjaardag schrijf ik haar een brief. Het lijkt me voor haar geweldig om, als ze straks groot genoeg is, al die brieven te kunnen lezen!

Lieve Lise,

Dat het alweer een jaar geleden is dat we jouw eerste verjaardag vierden kan ik bijna niet geloven. Een jaar lijkt lang, maar vliegt altijd voorbij.

snap3

Wat hebben we het afgelopen jaar weer van jou genoten. Het was het jaar dat je leerde lopen. Eerst nog met heel voorzichtige en wankele pasjes, maar inmiddels lijkt het alsof je nooit anders gedaan hebt. Zitten in de kinderwagen of buggy, daar vind je niks meer aan. Nee, laat jou maar lekker lopen met papa of mama!

vakantievlog2klein
Hoogtepunt van het jaar was wat mij betreft toch wel onze zomervakantie eind juni/begin juli. Twee weken op de camping in Zeeland met prachtig weer was zo heerlijk! Jij genoot van het spelen met je emmertje en schepje op het strand. Letterlijk uren kon je je daarmee vermaken. En was het tijd voor je middagdutje, dan deed je dat gewoon in ons tentje op het strand. We boekten ook een fotoshoot op het strand met z’n drietjes. Als herinnering aan die fijne vakantie. Dit leverde een aantal prachtige foto’s op waar ik nog vaak naar kijk.

CBfotografie (2) klein

CBfotografie (5) klein

Babbelen doe je inmiddels ook als de beste. Al toen je anderhalf was begon je te kletsen en inmiddels kunnen we zelfs al gesprekjes met je voeren. Ik vind dat zo knap! Je woordenschat is echt enorm en ik verbaas me telkens weer hoe snel je nieuwe woorden oppikt. Zou het komen doordat je zo van voorlezen houdt? We lezen je standaard elke avond een boekje voor. Het boekje ‘Kikker is jarig’, dat we vorig jaar net voor je verjaardag kochten, is nog steeds een van je grote favorieten.

We gaan ook vaak samen naar de bibliotheek om samen boekjes te lenen. Je vindt het daar enorm leuk, omdat er een houten speelkeuken staat waar je fijn kunt spelen. Boekjes kiezen vind je ook geweldig en als we tijd hebben eten we gezellig een tosti in het bibliotheekcafé.

En als ik het dan toch over uitjes heb… Wat hebben we het afgelopen jaar weer veel leuke dingen gedaan! We gingen allereerst meerdere keren naar de Efteling. Elke keer dat we gingen maakte je bewuster mee en de laatste keer, samen met opa, oma, oom Eric en natuurlijk papa en mama was daarom absoluut het leukst. Je genoot het meest van Carnaval Festival en natuurlijk het Sprookjesbos, waar je Lange Jan ‘waffe’ (giraf) noemt. En we maakten er ook meteen mooie foto’s voor de uitnodiging voor je verjaardag!

plog14

plog7

Je bent altijd vrolijk en zo lief, maar je hebt het afgelopen jaar ook een sterke eigen wil ontwikkeld. Heel goed natuurlijk, maar voor ons soms ook een uitdaging. Als wij iets willen waar jij op dat moment geen zin in hebt, of andersom. Gelukkig kunnen we meestal wel tot een compromis komen.

lise21en22

Vandaag vieren we je verjaardag overdag lekker met z’n drietjes, want ook papa is vrij. Omdat er slecht weer is voorspeld gaan we na het ontbijt naar een speelschuur waar je je lekker mag uitleven. En als je je middagdutje hebt gedaan, komen je beide opa’s en oma’s en oom Eric en gaan we met z’n allen pannenkoeken eten!

Lieve Lise, ik hou elke dag meer van je en hoop dat je heel erg gaat genieten van je verjaardag vandaag. Dan genieten wij minstens zo hard met je mee. En ik ga ervan uit dat we het komende jaar net zoveel leuke dingen en mooie momenten met elkaar mogen delen als dat we het afgelopen jaar hebben gedaan!

Veel liefs en een dikke kus,

Mama

De brief die ik schreef voor Lise’s eerste verjaardag kun je hier lezen.

14 Comments

 • Reply Tamara 19 november 2015 at 06:52

  Mooi geschreven! Wat gaat het snel he? Van hartje gefeliciteerd!

 • Reply Lieke 19 november 2015 at 07:42

  Wat een mooie brief, leuk voor lise als ze het straks kan lezen! Gefeliciteerd met je mooie kleine meid en een fijne dag vandaag!

 • Reply Sanne 19 november 2015 at 07:46

  Gefeliciteerd!! Geniet van vandaag!

  • Reply Monique 24 november 2015 at 22:29

   Dankjewel Sanne! Leuk dat je m’n blog nog volgt 🙂

   • Reply Sanne 25 november 2015 at 07:14

    Ik vind t ook echt leuk om te lezen ondanks dat ik misschien niet echt de doelgroep ben 😉 en Lise is ook gewoon zo’n schattig meisje…. 😉

 • Reply Judith 19 november 2015 at 08:37

  Gefeliciteerd met je lieve dochter!!! Veel plezier vandaag.

 • Reply Meike 19 november 2015 at 08:47

  Van harte gefeliciteerd!

 • Reply Jeroen 19 november 2015 at 13:22

  Prachtig geschreven. Een fijne verjaardag aan Lise!

  • Reply Monique 24 november 2015 at 22:29

   Bedankt nog! Ze heeft ervan genoten 🙂

 • Reply Joke 19 november 2015 at 21:03

  Wat een prachtige dochter hebben jullie toch… proficiat! 🙂

  • Reply Monique 24 november 2015 at 22:29

   Lief van je, dankjewel!

 • Reply wendy 19 november 2015 at 21:26

  Gefeliciteerd met jullie dochter! Alweer twee jaar!

 • Reply Nicole @ Everyday-Life.nl 19 november 2015 at 23:30

  Gefeliciteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerd!

 • Reply Drie 20 november 2015 at 13:06

  Nog gefeliciteerd!
  Wat een mooie brief! En een leuk idee om ze allemaal te bewaren en ze dan over een aantal jaren aan haar te geven..

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.