OUDERSCHAP PERSOONLIJK

Lise is drie jaar! | Een brief van mama

19 november 2016

lise 3 jaar

Vandaag is het alweer drie jaar geleden dat ik toch vrij onverwacht, bij 36.3 weken zwangerschap, beviel van onze mooie dochter Lise. Elk jaar op Lise’s verjaardag schrijf ik haar een brief. Zodat ze, als ze groot is, een mooi naslagwerk aan brieven heeft vanaf haar eerste verjaardag.

Lieve Lise,

Of moet ik zeggen: ‘grote zus’? Want wat ben je ongelooflijk trots op je kleine broertje Quinn. De afgelopen weken heeft jouw leventje best een beetje op zijn kop gestaan. Maar wat doe je het goed! Je bent de liefste zus die Quinn zich kan wensen.

snap11

Het afgelopen jaar is er weer zoveel gebeurd! Je ging voor het eerst naar de peuterspeelzaal. Dat vond je de eerste paar keer nog best wel spannend, maar inmiddels voel je je er helemaal thuis. Je vindt juf Karin en juf Angelique heel lief en komt bijna altijd met een mooi knutselwerkje thuis. Op de peuterspeelzaal heb je zelfs al een vriendinnetje gemaakt, Isabella. En wat een toeval dat ze hier vlak achter woont! Jullie spreken al weleens af om samen te spelen en natuurlijk komt zij vandaag ook op je verjaardagsfeestje.

Bij Sara, de gastouder, heb je het ook nog steeds goed naar je zin. Lekker spelen met de andere kinderen, knutselen en dansen op de K3-mat! 

Je hebt zo’n mooi en lief karakter, maar je weet tegelijkertijd heel goed wat je wil en steekt dat niet onder stoelen of banken. En dat is natuurlijk alleen maar goed! Je laat je ook niet meer zomaar de kaas van je brood eten door andere kinderen. Dat gebeurde eerder nog weleens en dat vond ik dan best lastig om te zien. Maar inmiddels heb je geleerd voor jezelf op te komen. Op een goede manier, want je zult een ander kindje nooit zomaar pijn doen of plagen.

bol8

Er zijn zoveel dingen die je leuk vindt om te doen. Je bent nog steeds graag buiten en kan inmiddels heel goed overweg met je loopfiets. In de zomer heb je met mooi weer bijna elke dag in de zandbak of met de watertafel gespeeld en ook het zwembadje vond je één groot feest. Je bent sowieso erg ondernemend en vraagt ’s morgens vroeg vaak al waar je die dag naartoe gaat. Een hele dag thuis zitten is niets voor jou. Gelukkig hebben we het afgelopen jaar ook een aantal leuke blogevents mogen bezoeken samen, waarvan het weekendje weg met Stayokay in Apeldoorn toch wel het hoogtepunt was. 

En dan was er nog onze zomervakantie in Zeeland. Twee weken genieten in een huisje OP het strand. Geweldig vond je het en papa en mama genoten net zo hard met jou mee. Oom Eric kwam een paar keer bij ons logeren en met hem maakte je graag zandkastelen op het strand of ging je lekker een potje voetballen. 

14

3

vakantie2

Lieve Lise, dit zal het laatste jaar zijn dat je fulltime thuis bent. Als je vier bent ga je namelijk al naar de basisschool! Dat betekent dat we het komende jaar nog maar extra moeten genieten van alle momentjes die we samen hebben en de leuke dingen die we kunnen doen. 

Je bent dit jaar jarig op een zaterdag en daarom vieren we vandaag je feestje. Vanmiddag komt er bezoek. We hebben het feestje bewust klein gehouden zodat je volop kunt genieten van de aandacht. Ik hoop dat je een heel fijne verjaardag zult hebben en dat we een jaar vol mooie momenten tegemoet gaan.

Veel liefs en een dikke kus,

Mama

Lees hier de brief die ik schreef voor Lise’s eerste verjaardag
Lees hier de brief die ik schreef voor Lise’s tweede verjaardag

5 Comments

 • Reply Lieke 19 november 2016 at 16:32

  Wat een super lieve foto’s. Leuk dat je een brief voor haar schrijft. Gefeliciteerd met Lise!

 • Reply Loes Johanna 19 november 2016 at 19:15

  Mooi geschreven! Gefeliciteerd 😊🎉

 • Reply cindy 19 november 2016 at 19:24

  Ik word altijd zo sentimenteel van die lieve brieven 🙂 ik doe dat ook voor mij dochtertje en dan ben ik zo benieuwd naar haar reactie later.
  Ik hoop dat je een leuke dag hebt gehad en voor lise: happy birthday!

 • Reply Jessica 20 november 2016 at 20:42

  Wat een mooie brief. Met veel mooie foto’s van Lise. Prachtig dat je dit voor haar hebt, voor later!

 • Reply Simone 20 november 2016 at 21:12

  Wat een lieve brief. Nog gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter!

 • Laat een reactie achter

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.